Lukáš Jarolím: Přijatelný výsledek | SK Slavia Praha
Více

Lukáš Jarolím: Přijatelný výsledek

BRUSEL - Dát venku branku. Tohle přání se slávistům splnilo ve dvacáté minutě prvního poločasu díky záložníkovi Lukáši Jarolímovi. „Nabíhal jsem si, dostal jsem od Marka Suchého skvělou přihrávku přímo do nohy, jen jsem si to sťuknul, kouknul jsem se na brankáře...
BRUSEL - Dát venku branku. Tohle přání se slávistům splnilo ve dvacáté minutě prvního poločasu díky záložníkovi Lukáši Jarolímovi. „Nabíhal jsem si, dostal jsem od Marka Suchého skvělou přihrávku přímo do nohy, jen jsem si to sťuknul, kouknul jsem se na brankáře. Nejprve jsem chtěl míč napálit křížem, ale pak jsem to trefil na přední tyč, brankář spadnul, bylo v tom i trochu štěstí," popsal střelec své vyrovnání, které může sehrát v postupové matematice boje o Ligu mistrů klíčovou úlohu. Šance do odvety narozdíl od svého otce vidí Lukáš stále více na straně Anderlechtu. „Budeme muset tvořit hru, bude to určitě jiné. Budeme útočit, doufám, že povzbudivý výsledek pozve lidi na Strahov a fandové nám pomohou." Přečtěte si celý rozhovor, který poskytl záložník novinářům při čekání na odbavení na bruselském letišti.

Jste spokojeni s výsledkem, který si Slavia veze do odvety?
„Jeli jsme do Bruselu s tím, že chceme dát alespoň jednu branku, věděli, že jedna jedna by byl výborný výsledek. Ale i dva jedna je přijatelné. Musíme zvládnout odvetu. Přijde hodně lidí, věřím tomu, že nám pomohou."

Jak blízko jste měli k remíze?
„Měli jsme ještě další příležitosti hlavně po našem vyrovnání byly před jejich brankou nebezpečné závary. I v druhé půli jsme měli šance, škoda, že jsme je nedotáhli."

Překvapil vás něčím Anderlecht?
„Bylo to takové, jak jsme čekali. První gól padl bohužel velice brzy, i když jsme věděli, že každou standardku rozehrávají bleskově, tak jsme tomu nedokázali zabránit."

Inkasovat tak brzy bylo určitě nepříjemné...
„Řekli jsme si, že musíme hrát dál, že jeden gól není taková katastrofa. Že musíme hrát dál stejně. Vyrovnání nám hodně pomohlo."

Popsal byste nám vaši branku?
„Nabíhal jsem si, dostal jsem od Marka Suchého skvělou přihrávku přímo do nohy, jen jsem si to sťuknul, kouknul jsem se na brankáře. Nejprve jsem chtěl míč napálit křížem, ale pak jsem to trefil na přední tyč, brankář spadnul, bylo v tom i trochu štěstí."

V druhé půli jste měl další šanci, bylo vidět, že jste ji litoval...
„Trefil jsem obránce do nohy, nevím, jestli by to šlo do brány. Kdyby to prošlo, mohl to být gól, těžko říct."

Jak se vám líbila podpora fanoušků?
„Byli slyšet, moc jim děkujeme, ani jsme takovou podporu snad nečekali. Bylo to cítit. Ještě jednou díky."

Nepochválíte některé své mladší spoluhráče?
„Určitě, rád. Marek Suchý odehrál výborný zápas, pochvalu zaslouží i Dušan Švento v druhém poločase, ale odjezdili jsme to všichni."

Jak vidíte naše šance do odvety?
„Teď už vědí, že narazili na slušné mužstvo. Určitě do Prahy nepojedou tak nahoře, s takovým sebevědomím jako před prvním utkáním. Šance vidím spíš šedesát na čtyřicet, Anderlecht má přece jenom díky výhře výhodu. Budeme muset tvořit hru a dát branku, navíc hrát vzadu na nulu, ale věřím, že to dokážeme. Jak jsem už říkal, doufám, že povzbudivý výsledek pozve lidi na Strahov a fandové nám pomohou.

Ohlasy dalších slávistů najdete zde

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články