Béčko prohrálo doma s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

Béčko prohrálo doma s Jabloncem

PRAHA - První letošní prohru na domácím hřišti si dnes připsala naše juniorka, která podlehla rezervě Jablonce 0:2.
PRAHA - První letošní prohru na domácím hřišti si dnes připsala naše juniorka, která podlehla rezervě Jablonce 0:2.

V zápase se tým musel obejít bez čtyř hráčů - Jiřího Studíka, záložníků Marcela Gecova a Petra Jandy a útočníka Pavla Fořta – všichni se připravují s A týmem. Naopak na pravém kraji obrany se naopak objevil Ivan Kováč a v útoku Stanislav Vlček, který v pohárovém utkání nemůže kvůli žlutým kartám nastoupit.

Jablonec hrál v úvodu velmi dobře, ačkoliv v první velké šanci byl již ve třetí minutě Vlček, kterého fauloval v samostatném úniku Kotyza, který za faul nebyl vyloučen. Ve 14. minutě začala série rohových kopů hostů, po jednom z nich nastřelili hosté břevno, po dalším rozehraném Kotyzou otevřel hlavou skóre zápasu Huber. Když na druhé straně jen nedůrazně střílel Vlček, přišel druhý trest – Vondráček se špatně domluvil se Slavíkem, kterého před bránou přehlavičkoval, a vstřelil si vlastní gól. Slávisté se však ani za nepříznivého vývoje nevzdali, střely vyslali Dubský i Eliáš, ale gólman Zelenka byl na svém místě.

Ve druhé půli šancí slávistů ubylo, Jablonec domácí tým přehrával.Po příchodu Borovského hrála Slavie na tři obránce, ale ani to úspěch nepřineslo, slávisté se naposledy ukázali v 75. minutě, kdy po přihrávce Dubského Knoblochův pokus lapil gólman, posledních 15 minut opět patřilo hostům. V 76. minutě vyslal Kotyza prudkou střelu zpoza vápna, kterou Slavík vyrazil na roh, v 82. ho napodobil Kiša, kterého Slavík vychytal. Velkou šanci měl ještě v 84. minutě Vágner, ale jeho pokus po průniku naší obranou Slavík vytěsnil na roh.

„Myslím si, že na začátku utkání měla být červená karta za faul na Vlčka. Poté jsme hráli asi deset minut dobře, po gólu ze standardní situace jsme nerhráli dobře. Tato fáze vyvrcholila vlastním gólem, pustili jsme soupeře do dvougólového vedení, a to dnes rozhodlo. Nepodařilo se nám dát kontaktní gól, když už jsme měli dobrou předfinální fázi, tak tu finální jsme špatně vyřešili, neprosadili jsme se před bránou,“ zhodnotil utkání trenér B týmu Luboš Kozel.

Slavia B – Jablonec B 0:2 (0:2)
Branky: 14. Huber, 17. Vondráček vlastní Slavia B: Slavík – Kováč, Vondráček, Šmíd, Švamberg (71. Borovský) – Bauer (46. Knobloch), Musil, Eliáš, Held – Vlček (57. Branco), Dubský

Jablonec B:Zelenka - Laciga, Vrabec, Huber, Krejčí - Kotyza, Vágner, Kiša (90.Štálík), Jindříšek - Mičkal (87.Hozda), Grubhoffer (86.Perič)

Slavia B jhe nadále v čele soutěže, ale již jen díky lepšímu skóre před rezervou Českých Budějovic. V dalším kole se o víkendu střetneme s Bohemians Praha.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články