Pohár UEFA: Slibná pozice do odvety! | SK Slavia Praha
Více

Pohár UEFA: Slibná pozice do odvety!

PRAHA – V úvodním zápase prvního kola Poháru UEFA proti irskému Cork City si Slavia vytvořila slibnou pozici do odvety. Červenobílí, kteří se museli vypořádat s řadou absencí, zvítězili na Strahově 2:0.
PRAHA – V úvodním zápase prvního kola Poháru UEFA proti irskému Cork City si Slavia vytvořila slibnou pozici do odvety. Červenobílí, kteří se museli vypořádat s řadou absencí, zvítězili na Strahově 2:0. Houževnatý soupeř vyrážel do nebezpečných protiútoků, domácí se dlouho nemohli prosadit. Na obou stranách zazvonily několikrát tyče a břevna, do sítě se ale jako první trefil po hodině hry Tomáš Hrdlička, když perfektně zatočil do sítě přímý kop. Druhou branku vstřelil hlavou Karel Piták.

„Do odvety půjdeme s nadějným výsledkem, nedostali jsme gól, nic ale v odvetě nesmíme podcenit, Cork prokázal dnes svoje kvality," řekl kouč Slavie Karel Jarolím. V koncovce nám znovu chyběl důraz a přesnost, s tím se bohužel potýkáme od začátku sezóny. Na druhou stranu jsme se do šancí dostávali, o přestávce nebyl důvod zvyšovat hlas, zdůrazňovali jsme hráčům, že musí být trpěliví, nakonec jsme také dvě branky vstřelili," doplnil náš trenér.

Asistent trenéra Corku City Dave Hill připustil, že jeho tým měl po prvním poločase štěstí, že byl výsledek bez branek. „Nechávali jsme Slavii příliš mnoho prostoru v záloze pro zakládání útoků. Nakonec jsme ale byli také blízko brance, zejména v závěru se domácí brankář vytáhl s vynikajícím zákrokem, byl podobným těm, které náš gólman Michael Devine předváděl po celý zápas." Dave Hill se vyjádřil i k druhému zápasu v Corku. „Víme, že máme na čem stavět, pokud se nám podaří dát brzy branku, v zádech budeme mít své publikum, stát se může ještě ledacos," doplnil Hill.

Odvetný zápas se hraje ve čtvrtek 29. září v Corku.

Fotografie (26)
Průběh utkání
Oficiální zápasový magazín Poločas (PDF, 840 kB)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články