Slavia přišla v Příbrami o výhru | SK Slavia Praha
Více

Slavia přišla v Příbrami o výhru

PŘÍBRAM – Předehrávka 7. ligového kola mezi Příbramí a Slavií skončila remízou 2:2. Hosté prohospodařili dvoubrankový náskok.
PŘÍBRAM – Předehrávka 7. ligového kola mezi Příbramí a Slavií skončila remízou 2:2. Hosté prohospodařili dvoubrankový náskok. Do vedení poslal slávisty, jejichž marodku rozšířili před utkáním Karel Piták a Tomáš Pešír, krátce po začátku střetnutí obránce Martin Latka, zkraje druhé půle zvýšil Stanislav Vlček. Pak jsme ale v průběhu čtyř minut dvakrát inkasovali od záložníka Jana Riegela. Svou premiéru za červenobílé si v závěru odbyl mexický záložník Cesareo Victorino.

„Věděli jsme, že to nebude lehký zapas. Příbram měla dobrý vstup do ligy, a ještě k tomu Koloušek s Kukou udělali větší přípravu než na jiné zápasy, my jsme měli problémy se sestavou, chyběl nám zraněný Piták,“ začal své hodnocení trenér Slavie Karel Jarolím. Utkání jsme ale rozehráli dobře, dali jsme brzy branku, vzápětí mohl Pavel Fořt z protiútoku zvýšit na 2:0. Pak jsme ale nechali jsme Příbrami spoustu volného prostoru. Z toho pramenilo například Straceného sólo. Matúš nás ale skvěle podržel,“ dodal náš kouč k prvnímu poločasu. „Do druhé půle jsme se chtěli hlavně zlepšit v obraně. Po krásné akci jsme dali druhý gól. V tu chvíli jsem věřil, že to do naší hry přinese uklidnění a že zápas v pohodě dokončíme. Čekal jsem, že Příbram bude ještě více utočit a my budeme moct ještě zvýšit. Ale stal se opak. Nedostatečně jsme pokryli Riegela a ten poté skóroval. Další dobré situace měl Fořt, a kdyby je řešil ve větším klidu a nedával je z první, mohlo to také dopadnout jinak.I když nakonec je remíza spravedlivá, já s ní spokojený být nemohu,“ uzavřel Jarolím.

Pavel Tobiáš, trenér Příbrami, byl spokojen. „Za prvé chci říci, že to bylo velmi dobré utkání, jedno z nejlepších, co jsme tu hráli. Bohužel jsme dostali góly ve chvílích, kdy jsme měli více ze hry. Vždy nás soupeř potrestal. Velice si vážím výkonu svých svěřenců. Otočili nepříznivý výsledek a mohli i vyhrát, v závěru Riegelovou hlavičkou nebo Otepkovou střelou. Myslím, že to byla důstojná oslava narozenin našeho majitele, škoda že jsme nevyhráli. Podle vývoje zápasu je ale pro nás i bod vítězstvím."

Průběh utkání
Fotografie (15)
Ohlasy slávistů

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články