Slavia dorazila do Corku | SK Slavia Praha
Více

Slavia dorazila do Corku

CORK / IRSKO – Slavia je v Irsku. Do stopadesátitisícového přístavního města, kde se ve čtvrtek utká v odvetě prvního kola Poháru UEFA s místním Cork City, dorazila leteckým speciálem ČSA v půldruhé odpoledne místního času, středoevropského o hodinu později...
CORK / IRSKO – Slavia je v Irsku. Do stopadesátitisícového přístavního města, kde se ve čtvrtek utká v odvetě prvního kola Poháru UEFA s místním Cork City, dorazila leteckým speciálem ČSA v půldruhé odpoledne místního času, středoevropského o hodinu později. Výpravu, ve které nechyběl uzdravený Karel Piták, přivítalo nevlídné počasí – teploty okolo desti stupňů, nepříjemý vítr a drobný déšť. Fotbalisté se ubytovali v hotelu Rochestown.

Odpoledne se vyčasilo, ale předpoveď na zítřejší večer je velice nepříznivá, má pršet a foukat silný vítr. Večerní trénink ale hráči absolvovali za příjemného počasí na výborném trávníku útulného stadionu Turners Cross. Pořadatelé očekávají návštěvu pět tisíc diváků, tribuna za jednou z branek je určena pouze k stání a na pohárový zápas nebude otevřena.

Oba trenéři odpoledne absolvovali tradiční předzápasové tiskové konference. Trenér Karel Jarolím zopakoval slova, se kterými se svěřil českým novinářům již na letišti. Irští novináři kladli řadu otázek, které se týkaly zdravotního stavu kádru, návratu Stanislava Vlčka do sestavy a taktiky na zítřejší zápas. "Víme, jak budeme hrát, nepodceníme vůbec nic, je to teprve poločas. Ačkoliv jsme si z Prahy přivezli slibný výsledek, musíme ho tady potvrdit," řekl náš kouč.

Trenér Corku na otázky týkající se nadějí svého týmu na postup řekl, že je povahou optimista, ale na druhou stranu vidí situaci reálně. "Branku jsme v Praze nedali, to před nás staví velký úkol - vstřelit dvě branky a žádnou nedostat. Přesto věřím, že bychom Slavii mohli potrápit a připravit irskému fotbalu veliký úspěch," řekl Damien Richardson.

Utkání začíná ve čtvrtek v 19:30 středoevropského času. Přímým přenosem ho vysílá ČT2, na www.slavia.cz můžete sledovat tradiční on-line reportáž.

Rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem
Ohlasy fotbalistů

Prohlédněte si fotografie. Autorem je Martin Malý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články