Hamburk měl být doma, proč není? | SK Slavia Praha
Více

Hamburk měl být doma, proč není?

PRAHA / NYON – Slávisté měli původně podle neoficiálních informací v Poháru UEFA nastoupit proti bundesligovému Hamburku v domácím prostředí. Nakonec se ale vydají za svým soupeřem do Německa. Důvod? Kritéria při losování...
PRAHA / NYON – Slávisté měli původně podle neoficiálních informací v Poháru UEFA nastoupit proti bundesligovému Hamburku v domácím prostředí. Nakonec se ale vydají za svým soupeřem do Německa. Důvod? Kritéria při losování.

Do skupiny A byly nalosovány celky Hamburku, CSKA Sofie, Monaka, Slavie a Vikingu Stavanger. Každý s každým hraje pouze jednou, dvě utkání doma a dvě venku. Slávisté figurovali původně na druhém místě skupiny, což mělo v konečném důsledku znamenat, že s Němci budeme hrát na Strahově. Při sestavování termínové listiny a stanovování pořadatelství jsme se ale přesunuli na třetí příčku.

Počítačový program, který losuje pohárový „itinerář“, totiž bere v potaz řadu kritérií. „Například, že týmy ze severských zemí nemohou hrát 15. prosince – tedy poslední hrací den – doma,“ řekl marketingový ředitel Slavie Jiří Vrba. A to byl nakonec rozhodující faktor pro naše přesunutí na třetí pozici. Podobně se vedlo například i Espanyolu Barcelona ve skupině B.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články