Jiří Vrba: Naše skupina má lesk | SK Slavia Praha
Více

Jiří Vrba: Naše skupina má lesk

PRAHA - V úterý v pozdních večerních hodinách se vrátili naši zástupci ze švýcarského Nyonu, kde byli přítomni losování atraktivního druhého kola Poháru UEFA. "Ze sportovního hlediska to byl vynikající los, naše silná skupina má lesk srovnatelný s některými skupinami...
PRAHA - V úterý v pozdních večerních hodinách se vrátili naši zástupci ze švýcarského Nyonu, kde byli přítomni losování atraktivního druhého kola Poháru UEFA. „Ze sportovního hlediska to byl vynikající los, naše silná skupina má lesk srovnatelný s některými skupinami Ligy mistrů," prozradil našemu webu po návratu marketingový ředitel Jiří Vrba. Jak jednání probíhala, v jakých dresech do zápasů Slavia nastoupí a další zajímavosti se dozvíte v našem rozhovoru.

Jak moc jiné bylo losování základní skupiny ve srovnání s losem prvního kola?
„Bylo to samozřejmě složitější. V klasickém vyřazovacím systému dostanete jednoho soupeře, se kterým proberete detaily, které se týkají například výměny vstupenek, času výkopu atd. V úterý jsme se setkali se čtyřmi delegacemi, ale to hlavní vyjednávání nás teprve čeká. Přesto mohu prozradit pro fanoušky zajímavou informaci, že ve třech ze čtyř zápasů budeme moci hrát v našich tradičních červenobílých barvách."

Ve kterém ne?
„V Hamburku budeme muset zřejmě hrát v modrých venkovních dresech."

Jak jste s losem spokojený?
„Máme výjimečně kvalitní soupeře v silné skupině, ve které si každý může dělat nároky na postup. Náš první soupeř CSKA Sofia dokázala vyhrát v Liverpoolu, vyřadili v prvním kole dvěma vítězstvími Leverkusen, Monako hrálo finále Ligy mistrů, Stavanger je tradičním silným účastníkem evropských soutěží, který v minulosti dokázal vyřadil i Chelsea. Hamburk je v obrovské formě, hraje na špičce Bundesligy. Takový lesk se dá srovnávat se základními skupinami Ligy mistrů. Možná, že některé letošní skupiny ani tak nabité nejsou."

Z hlediska marketingu to asi také dopadlo dobře...
„První ohlasy našich sponzorů jsou pozitivní, těší se stejně jako my na atraktivní zápasy. Formát soutěže je pro nás nový. I z tohoto hlediska pro nás bude důležitý vstup do soutěže doma proti CSKA. V té době budou mít ostatní celky již odehraný jeden zápas."

Jaké akce můžeme čekat od fanklubu?
„Začneme na všem pracovat hned ve středu ráno. Připravíme zájezdy na oba venkovní zápasy v Norsku i v Hamburku. Tam je k dispozici nový nádherný stadion pro 55 tisíc diváků, město je na dojezd i vlakem a autobusem. Těšíme se, že tam Slavia bude mít velkou podporu, že před Vánocemi prožijeme krásný zápas v nádherném prostředí."

Nemrzí vás, že nehrajeme s Hamburkem doma, jak se podle prvních předpokladů mělo hrát?
„Je pravda, že francouzský soupeř se Hamburku v domácím prostředí z marketingového hlediska asi nevyrovná, dalo by se to asi i vyčíslit, některé odhady se objevily i v tisku. Je to ale především fotbal, krásný sport, atraktivní soutěž pro hráče, pro fanoušky. Naše fotbalisty čekají nové zkušenosti, Slavia se znovu rázně připomene na evropské fotbalové scéně. Když uspějeme, otevřou se nám dveře k novým možnostem."

Budou naše zápasy znovu na televizních obrazovkách?
„Oba domácí zápasy bude vysílat náš smluvní partner, Česká televize. Pokud jde o střetnutí venku, jednali jsme již se soupeři, zjišťovali jsme, jaké mají představy o začátku utkání. Pokusíme se udělat vše proto, aby oba zápasy diváci na obrazovkách viděli. Uvidíme, která televize o přenosy projeví zájem."

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články