Dorostenci zahájili jarní sezónu | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci zahájili jarní sezónu

PRAHA — Dvě shodné výhry 3:1 přivezli A a C dorostenci z Kladna, stejného výsledku dosáhli i další dva dorostenecké týmy v Liberci, tentokrát bezbrankových remíz.
PRAHA — Dvě shodné výhry 3:1 přivezli A a C dorostenci z Kladna, stejného výsledku dosáhli i další dva dorostenecké týmy v Liberci, tentokrát bezbrankových remíz.

Kladno – Slavia „A“ dor. 1:3 (1:0)
Branky: Vagrčka, Proskočil (Dočkal), Komárek (Dočkal)
Slavia: Michal Toma – Lukáš Vácha, Radek Dejmek, Vojtěch Marek, Jaroslav Starý – Bořek Dočkal, Jakub Vagrčka, Josef Komárek, Tomáš Jablonský – Karel Zelinka (70. Tomáš Proskočil), Tomáš Necid

Do utkání hraného na umělé trávě jsme vstoupili hodně bojácně a málo agresivně, soupeř nás přehrával hlavně v důrazu a nasazení. V 11. minutě se kladenští ujali vedení po pokutovém kopu. Po něm jsme měli optickou převahu, bohužel bez vážnějších šancí. Druhá půle už byla z našeho pohledu velmi dobrá, soupeře jsme přehrávali a zlepšili se i v agresivitě. Převahu jsme zúročili i brankově – branky dali Vagrčka, Proskočil a v poslední minutě Komárek. Mužstvo zaslouží pochvalu za druhý poločas, zároveň je ale třeba vzít výkon z první půle jako varování - příště by se nemusel vyplatit.

Liberec – Slavia „B“ dor. 0:0
Slavia: Jan Hanuš – Martin Dostál, Adam Rožánek, Petr Kobler, Jan Bezděk – Pavel Kroupa (63. Lukáš Stuchl), Jakub Kučera, Štěpán Šimeček (68. Tomáš Váňa), Jan Kovařík – Milan Vukovič (87. Radek Šulc), David Bozděch

K prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu jsme cestovali na hřiště Liberce. Během zápasu jsme si vytvořili více šancí, nastřelili několikrát brankovou konstrukci, branku se nám ale vstřelit nepodařilo.

Kladno – Slavia „C“ dor. 1:3 (0:0)
Branky: Bambur (Klavík), Přeučil (Čechák), Vnouček (Přeučil)
Slavia: Martin Berkovec – Chlumský (60. Martin Vnouček), Petr Vopěnka (32. Huari Bambur), Jiří Neuberg, Lukáš Brandejs (63. Zdeněk Čechák) – Lukáš Wolf (32. Marek Cimpl), Vojtěch Přeučil, Jan Felcman, Lukáš Palko – Adam Klavík, Jan Hošek

Slávisté zvládli v prvním jarním utkání na hřišti posledního týmu tabulky taktické záměry a o svém vítězství rozhodli v druhém poločase. Podařilo se hrát na dva vysunuté vysoké hráče a po první půlhodině dobře kombinovat a vytvářet si šance. Hráči podali týmový a odpovědný výkon.

Liberec – Slavia „D“ dor. 0:0
Slavia: Roman Valeš – Petr Staněk, Robert Kysela, Jonáš Moc (55. Michal Rejka), Štěpán Zahálka – Radek Štefan, Lukáš Tománek, Pavel Vyhnal, Jakub Martinec (41. David Vodrážka) – Vít Balcar (55. Petr Koláček), Tomáš Červinka

Rychlé a vyrovnané utkání jsme začali dvěma šancemi Moce, který dvakrát hlavou minul bránu po standardních situacích. Potom si domácí vytvořili několik příležitostí, které vždy zneškodnil včasným vyběhnutím brankář Valeš. Ve druhém poločase Liberec ohrožoval naši branku jen ze standardních situací, zato my jsme si vytvořili dvě vyložené šance. Při první šel Koláček sám na branku domácích, ale trefil jen padajícího brankáře, a při druhé gólman Liberce zázračně vyrazil Koláčkovu dorážku hlavou po střele Červinky.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články