Béčko deklasovalo Břevnov | SK Slavia Praha
Více

Béčko deklasovalo Břevnov

PRAHA/XAVEROV - Rezerva Slavie v neděli dopoledne zvítězila nad FC Dragoun Břevnov vysoko 4:1. Dvě branky vstřelil Michal Held, po jedné přidali Michal Šmíd a Tomáš Pekhart.
PRAHA/XAVEROV - Rezerva Slavie v neděli dopoledne zvítězila nad FC Dragoun Břevnov vysoko 4:1. Dvě branky vstřelil Michal Held, po jedné přidali Michal Šmíd a Tomáš Pekhart.

V úvodu byl u dvou důležitých momentů stoper Lukáš Nachtman, nejprve z dálky krásně vypálil levačkou z přímého kopu táhlou střelu k tyči, kterou brankář Skála s námahou vytěsnil na roh. Dvě minuty nato zůstal slávistický obránce ležet po nezaviněné srážce ve vlastním vápně a chvilku to vypadalo, že ztratil vědomí. Naštěstí se po ošetření mohl vrátit do hry. Slavia se ujala vedení ve třinácté minutě, po faulu na unikajícího Bayera zahrál Held přímý kop přesně ke Šmídovi, který lobem přes brankáře poslal míč do sítě.

Břevnov vyrovnal za dvě minuty z podobné situace, na centr si naskočil Bošanský a nedal hlavou Divišovi šanci zasáhnout. Pak však přišly velké chvíle Michala Helda – nejprve se ve 24. minutě dostal k odraženému míči po své vlastní střele a namířil přesně k tyči. O dvanáct minut později přidal z podobné pozice druhou branku. Čtvrtý gól červenobílých mohl dát Nečas, prokličkoval se krásně ve vápně ke střele, jeho technický oblouček však minul pravou tyč. U konce většiny nebezpečných břevnovských akcí byl Kounovský, ani jednou však míč z jasných příležitostí do sítě nedostal – jednou ho vychytal Diviš, dvakrát mu míč vyrazili z brankové čáry obránci.

V druhém poločase se stav změnil až v samotném závěru, kdy Dubský prošel do vápna a trefil tyč, střídající Pekhart pak s jistotou napálil míč do sítě. V předchozím průběhu měl blízko k brance znovu Kounovský, tentokrát jeho střelu vykopl Bauer. Po rohu Helda minul míč ve vápně Nachtman. Slávisté zpřesnili obranu a soupeře ke zvratu nepustili.

„Vyhráli jsme zaslouženě, předvedli jsme dobrý výkon zejména v útočné fázi,“ zhodnotil utkání trenér Luboš Kozel. „Rád bych ocenil i to, že Lukáš Nachtman dohrál utkání i s částečným handicapem po nešťastné srážce. V ofenzívě jsme hráli výborně, někteří hráči podali nejlepší výkon v sezóně, tím myslím hlavně Michala Helda,“ dodal spokojený trenér.

Střelec dvou branek Michal Held měl hlavně radost z výhry. „Po porážce v Hradci bylo pro nás dnes důležité zvítězit, příští kolo nás čekají Prachatice, pak doma Varnsdorf a čelo tabulky máme stále v dosahu," řekl našemu webu. A jaký byl recept na dvě branky? „Chtěli jsme hrát po mé straně, pravému bekovi soupeře chyběly zkušenosti, věděli jsme, že se pravě tudy můžeme prosadit."

Slavia B - Dragoun Břevnov 4:1 (3:1)
Branky: 24. a 36. Held, 13. Šmíd, 90. Pekhart - 15. Bošanský
Slavia B: Diviš - Bauer, Šmíd, Nachtman, Švamberg - Borovský (71. Pekhart), Bayer, Valenta, Held (90. Jablonský) - Nečas (85.Parys), Dubský
Břevnov: Skála - Rišian (46. Karda), Šilhavý, Skoupý, Vilhelm - Vobořil, Lukeš, Knobloch, Kounovský - Dejmek (62.Moravec), Bošanský

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články