V neděli proti mistrovskému Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli proti mistrovskému Liberci

PRAHA – Slávisté si od fotbalu dlouho neodpočinou. Po přeletu celou Evropou za pohárovým soupeřem je už v neděli od 20:15 čeká další silný protivník. Na Strahov dorazí mistrovský Slovan Liberec, který během týdne usiloval o místo v elitní Lize mistrů...
PRAHA – Slávisté si od fotbalu dlouho neodpočinou. Po přeletu celou Evropou za pohárovým soupeřem je už v neděli od 20:15 čeká další silný protivník. Na Strahov dorazí mistrovský Slovan Liberec, který během týdne usiloval o místo v elitní Lize mistrů.  

 

„Zatím jsem s předvedenými výkony mužstva docela spokojen, samozřejmě tam byly drobnosti, ke kterým mám výhrady. Ale je teprve začátek ligy, věřím, že se zlepšíme,“ říká trenér Karel Jarolím, který své mužstvo dovedl o úvodu sezóny ke třem výhrám.

 

Naposledy se oba soupeři potkali na Strahově letos v dubnu. Slavia prohrála 1:3. Skóre otevřel svou první ligovou brankou domácí Petr Janda, za hosty otočili Papoušek, Zápotočný a Abrahám.

 

Slavia opustila na pokyn vedení klubu hřiště na protest proti řízení utkání sudím Járou. „Už je to pryč, vliv na nedělní střetnutí to mít nebude,“ odmítá emotivní náboj slávistický kouč.  V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Libercem doposud 26 zápasů s aktivní bilancí 11-8-7 a skóre 31:27.

 

Slávisté mají na odpočinek minimum času, z Poháru UEFA v Baku se vrátili v pátek nad ránem. „Cestování je únavné, ale proti Liberci snad budeme úplně v pohodě,“ věří David Kalivoda, střelec dvou branek v posledním ligovém zápase s Teplicemi.

 

Slavii bude chybět obránce Jan Vorel, který se zotavuje ze svalového zranění. Mimo hru bude i Matej Krajčík, který za vyloučení v utkání s Teplicemi nesmí hrát jeden ligový duel. Připraveni by naopak mohli být rekonvalescenti Martin Latka a Marek Suchý.

 

Zápas má výkop v neděli ve 20:15, vysílá ho přímým přenosem kanál ČT4 Sport. Pokud se z nějakých důvodů na stadion nevypravíte, můžete sledovat na našem webu on-line reportáž.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články