Tottenham potvrdil doma výhru z Prahy | SK Slavia Praha
Více

Tottenham potvrdil doma výhru z Prahy

LONDÝN - Tottenham Hotspur vyhrál stejným skóre jako v Praze i odvetu 1. kola Poháru UEFA v Londýně. O vítězství rozhodl kapitán Robie Keane v 79. minutě, kdy se prosadil ve vápně po získání odraženého míče.
LONDÝN - Tottenham Hotspur vyhrál stejným skóre jako v Praze i odvetu 1. kola Poháru UEFA v Londýně. O vítězství rozhodl kapitán Robie Keane v 79. minutě, kdy se prosadil ve vápně po získání odraženého míče. Slavia sehrála v Londýně statečnou partii, nejblíže k otevření skóre měl ze slávistů asi Matej Krajčík, který dvakrát pálil nadějně z dálky a minul branku jen o několik centimetrů.

Robie Keane mohl zajistit Spurs vedení už v závěru prvního poločasu, ale jeho střelu z deseti metrů chytil gólman Kozáčik. Tři minuty před koncem mohl zdramatizovat závěr střetnutí Stanislav Vlček po uvolnění Tomáše Necida, jeho zakončení z vápna však minulo o centimetry pravou tyč.

„Chtěli jsme udržet co nejdéle čisté konto a soupeře postupem času znervóznět, je škoda, že jsme z některých šancí nedokázali vstřelit vedoucí branku my," řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím. „V prvním poločase jsme chtěli být aktivnější směrem dopředu, to se nám bohužel nedařilo, v tom druhém to bylo lepší, bohužel branka nepřišla," dodal náš kouč.

„Ještě v závěru mohl vyrovnat Stanislav Vlček, utkání by se zdramatizovalo a hrálo by se o rozhodující gól," zalitoval slávistický trenér. „Soupeři gratuluji k postupu, přeji mu úspěch nejenom v Poháru UEFA, ale také v Premier League," zakončil svůj komentář Karel Jarolím.

„Slavia nás opravdu dokázala znervóznit, byl to těžký zápas. Trenér Jarolím je výborný trenér, připravil dobrou taktiku, kdy několikrát změnil rozestavení svého týmu. Jsem rád, že jsme na to dokázali reagovat. Zdolali jsme nebezpečného soupeře," řekl trenér Tottenhamu Martin Jol.

Fotografie
Průběh utkání
Ohlasy hráčů
Poděkování fanouškům

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články