Slavia prohrála v přípravě s Wolfsburgem | SK Slavia Praha
Více

Slavia prohrála v přípravě s Wolfsburgem

PRAHA / WOLFSBURG - Slavia v pátečním přípravném zápase s Wfl Wolfsburg prohrála 2:4. Za domácí dali branky v prvním poločase Menseguez, Makiadi a Krzynowek, za červenobílé po půlhodině hry snížil Stanislav Vlček.
PRAHA / WOLFSBURG - Slavia v pátečním přípravném zápase s Wfl Wolfsburg prohrála 2:4. Za domácí dali branky v prvním poločase Menseguez, Makiadi a Krzynowek, za červenobílé po půlhodině hry snížil Stanislav Vlček. Ve druhém poločase přidal čtvrtou trefu domácích Lamprecht, v poslední minutě snížil Tomáš Necid.

Domácí nastoupili v zeleno-bílé kombinaci, Slavia v oranžových dresech, v úvodu se hrálo ve středu hrací plochy, ani jeden tým si šanci nevytvořil, pak však přišla sedmá minuta a Wolfsburg svoji první příležitost proměnil, po přihrávce Hoogendorpa otevřel skóre hlavou Juan Carlos Menseguez.

Druhou branku přidal ve dvacáté minutě Makiadi, trefil se nádherně z dvanácti metrů volejem, míč se odrazil od břevna do sítě. A velice nepříjemný úvod zápasu pro Slavii završil ve 24. minutě Krzynovek, který napálil míč do sítě po přihrávce Makiadiho potřetí.

Po půlhodině hry snížil vedení domácích Stanislav Vlček. Náš útočník se prosadil po pravé straně po přihrávce Lukáše Jarolíma, podařila se mu klička na obránce a střelou z hranice vápna překonal domácího brankáře.

Do druhého poločasu udělali oba trenéři řadu změn, v našem týmu se objevili Dočkal a Necid. V 57. minutě musel nahradit zraněného Anteho Aračiče David Hubáček. V 74. minutě přidal čtvrtou branku po Alexově přihrávce Lamprecht. Těsně před závěrečným hvizdem se výborně zorientoval v pokutovém území Tomáš Necid a po přihrávce Pavla Fořta udal výsledku definitivní podobu.

„Utkání splnilo svůj účel hlavně z toho hlediska, že bylo obrovskou zkušeností pro mladé hráče, které jsme mohli vyzkoušet proti silnému soupeři," řekl našemu webu trenér Karel Jarolím. „S úvodem utkání jsem nemohl být vůbec spokojený, po individuálních chybách jsme dostali tři branky. Musel jsem na vývoj skóre reagovat střídáním," dodal náš trenér, kterého zamrzelo i  tentokrát vynucené  střídání v druhém poločase, kdy kvůli poraněnému vazu v koleni musel odstoupit Ante Aračič.
A jak hodnotil náš kouč výkon mladých hráčů? „Marcel Gecov toho hodně naběhal, rezervy má ještě v organizaci hry. V druhé půli mne svým výkonem nezklamal Bořek Dočkal." Záložník Bořek Dočkal hrál v dresu Slavie poprvé.

Wolfsburg - Slavia 4:2 (3:1)

Branky: 7. Menseguez, 20. Makiadi, 24. Krzynowek, 74. Lamprecht - 31. Vlček, 90. Necid
Wolfsburg:
Jentzsch (46. Lenz) - Hofland (46. Reiche), van der Leegte (46. Santana), Menseguez, Krzynowek (30. Lamprecht) - Möhrle, Makiadi (68. Valdet Rama), Hoogendorp, Alex - Stegmayer, Thiam.
Slavia: Kozáčik - Vácha, Dosoudil (20. Radek Dejmek), Aračič (57. Hubáček), Urbánek - Kalivoda, Jarolím (46. Dočkal), Gecov, Hrdlička - Vlček (46. Necid), Gaúcho (35. Fořt)
ŽK: 62. Dejmek
Rozhodčí: Christian Schössling
Diváci: 2200

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články