Dorostenci na závěr porazili Drnovice | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci na závěr porazili Drnovice

Slavia „A“ dor. – 1.FK Drnovice 3:2 (1:2), I.liga SD, sobota 18.11.2006
Branky: P.Hošek, Vukovič, Kovařík Slavia: Jan Hanuš – Martin Dostál, Radek Šulc, Jan Řehák, Jan Bezděk (80´ Peter Krajčovič) – Petr Novotný (72´ Lukáš Stuchl) Jakub Kučera, David Sobíšek, Jan Kovařík (46´ Pavel Mišák) – Petr Hošek, Milan Vukovič

V posledním podzimním kole 1.dorostenecké ligy jsme na našem hřišti přivítali soupeře z jihu Moravy 1.FK Drnovice. Přestože jsme hráli s posledním celkem tabulky, připravovali jsme se k tomuto utkání velmi pečlivě s cílem získat plný bodový zisk. Zápas byl od samého začátku vyrovnaný, náš soupeř se prezentoval velmi dobrou útočnou hrou. Menší nedostatky měli naši hosté v defenzivní činnosti, ale my jsme své šance, jak bývá tradicí, nedokázali využít. Naopak o první úder se postarali v 10.min. naši hosté, kdy potrestali naši hrubou chybu v obraně, čemuž předcházela ztráta míče na útočné polovině, hostující útočník prošel naší obranou jak nůž máslem, a tak jsme prohrávali 0:1. Touto brankou jsme se však nenechali zaskočit a pokračovali v útočné snaze. Toto se nám vyplatilo a v 17.min. jsme zahrávali standardní situaci. K míči se postavil Kovařík a přesně nacentroval do pokutového území na hlavu Petra Hoška, který srovnal skóre na 1:1. Nadále jsme pokračovali v útočení, avšak v 37.min. opět udeřil náš soupeř, který z protiútoku do otevřené obrany měnil skóre na 1:2, když branku vstřelil Růžička. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Do druhé části hry jsme vstupovali s úkolem předvádět aktivnější hru a otočit vývoj utkání v náš prospěch. Opět jsme si vytvářeli řadu šancí, ale žádnou jsme nedokázali proměnit. Svou snahu o zvrácení výsledku jsme korunovali až v 80.min., kdy Kučera přesně nacentroval na hlavu Vukoviče do pokutového území, a ten vyrovnal na 2:2. Toto nám však nestačilo a nadále jsme pokračovali v útočení. V této fázi utkání jsme si vytvořili značnou převahu a přispěli k tomu i čerství hráči. O tom že se nám povedlo střídání, svědčí vítězná branka utkání. V 86.min. Dostál nacentroval míč z poloviny hřiště do pokutového území, zde si jej zpracoval Kučera a přiklepl ho k nohám Krajčoviče. Ten předvedl své umění, neukvapil se a mazáckým způsobem překonal hostujícího brankáře - 3:2. Výsledek jsme si již do konce tohoto dramatického utkání pohlídali. Za koncentraci a vůli po vítězství až do samého závěru je nutné pochválit celý tým!

Slavia „C“ dor. – 1.FK Drnovice 4:1 (0:0), I.liga MD, sobota 18.11.2006
Branky:
Běloušek, Mareš, Kysela, Vyhnal Slavia: Ondřej Vahala – Jan Brych, Robert Kysela, Jonáš Moc (20´ Ondřej Běloušek), Sebastian Novák – Michal Rejka (70´ Jiří Zvonař), Lukas Tománek, Martin Frejlach (41´ Pavel Vyhnal), Petr Mareš – Tomáš Červinka, Petr Koláček (41´ Vít Balcar)

V sobotu jsme odehráli poslední mistrovský zápas, ve kterém dostali příležitost i hráči, kteří neodehráli tolik zápasů v soutěži a bohužel zejména v prvním poločase se to na naší hře projevilo. Chybělo nasazení, pohyb i kombinace. Druhý poločas byl z naší strany úplně jiný, začali jsme kombinovat, přidali na důrazu v osobních soubojích a soupeře z Drnovic jsme začali přehrávat. V 51.min. se po standardní situace Rejky trefil nádherně z voleje Běloušek. V 64.min. Slavia zvýšila zásluhou Mareše již na 2:0. V 70.min. Drnovice z ojedinělého brejku snížily na 1:2. Slavia však hrála dál, vytvořila si další šance a v 73.min. se po rohu Balcara trefil hlavou kapitán týmu Kysela na 3:1. V 79.min. Balcar vnikl do šestnáctky a připravil nádherně míč pro Vyhnala, který se nemýlil a upravil skóre na konečných 4:1. Slavia přezimuje spolu se Zlínem na 1.místě a všem hráčůmpatří poděkování za výborné výkony v podzimní části soutěže.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články