Dorostencům se víkend nepovedl | SK Slavia Praha
Více

Dorostencům se víkend nepovedl

Slavia „A“ dor. – Viktoria Plzeň 0:1 (0:1), I.liga SD, sobota 17.3.2007
Slavia: Martin Berkovec – Marek Kindel, Petr Kobler, Pavel Čmovš, Jaroslav Starý – Michal Uhlíř, Jan Markuzi, David Sobíšek (76. Adam Klavík), Jan Bezděk (60. Urban) – Milan Vukovič, Petr Hošek
Hosté bojují o záchranu a podle toho k utkání také nastoupili. Od první minuty hráli s vysokým nasazením a důrazem. Slávisté začali o poznání vlažněji a brzy byl jejich přístup potrestán, již v 8. minutě se prosadila hlavou Plzeň. Hosty vedoucí gól ještě více nabudil celý zbytek zápasu odehráli ve vysokém tempu a poctivě šli za vítězstvím. Slavia se sice snažila výsledek otočit, ale na bojovnou Plzeň nestačila. Upracované utkání tak rozhodla branka z úvodu a hosté si odvezli všechny tři body.

Slavia „B“ dor. – Meteor Praha 0:0, ČLSD, neděle 18.3.2007
Slavia: Marek Boháč – Evgeny Shengof (66´Antonín Fuglíček), Jan Hošek, Jan Neuberg, Lukáš Palko (46´ Marek Cimpl) – David Smělý, Vojtěch Přeučil (55´ Huari Bambur), Stanislav Komínek, Zdeněk Čechák – Adam Klavík, Vít Balcar (73´ Martin Jiša)

V prvním jarním domácím utkání České ligy staršího dorostu jsme přivítali tým Meteoru. Utkání se hrálo na umělé trávě, neboť soupeř nesouhlasil s naším návrhem, aby se utkání hrálo na dobře připraveném přírodním trávníku. Do zápasu jsme opět vstoupili s cílem zvítězit a s vědomím, že hrajeme se soupeřem z konce tabulky. Naše hra tomu odpovídala a do soupeře jsme se pustili od samého začátku utkání. Během prvních deseti minut jsme si vytvořili tři vyložené brankové příležitosti, avšak z těchto šancí žádná neskončila v síti Meteoru. Pak přišel nepochopitelný útlum a začali jsme se přizpůsobovat stylu hry našeho soupeře. Žádnou další vyloženou šanci jsme si již nevytvořili, a tak jsme po prvním poločase odcházeli do šaten za bezbrankového stavu.

Do druhé části hry jsme vstupovali s jasným cílem vstřelit branku, předvádět svou kombinační hru a dotáhnout utkání do vítězného konce. Soupeř se však jen tak nevzdával a svou hru vyrovnal. Nutno podotknout, že soupeři značně pomáhal silný vítr, který byl asi naším největším soupeřem a nedokázali jsme se s touto překážkou za celé utkání vypořádat. Naopak jsme se opět v průběhu druhého poločasu přizpůsobili stylu hry soupeře, který úspěšně uplatňoval taktiku hry „na remízu“, tedy za žádnou cenu neinkasovat branku. Za zmínku stojí pouze pár pěkných kombinačních akcí v závěru utkání, avšak bez patřičného efektu. Jelikož se na skóre nic nezměnilo, zůstal bezbrankový výsledek i na konci utkání. Týmu nelze upřít snahu, ale někteří hráči by si měli sáhnout do svědomí o přístupu k tomuto utkání a k plnění taktických pokynů. Celkový předvedený výkon zůstal daleko za očekáváním. Stabilně kvalitním výkonem k „čistému kontu“ přispěl náš brankář Boháč.

 

Slavia „C“ dor. – Viktoria Plzeň 1:1 (0:0), I.liga MD, sobota 17.3.2007
Branka: Mirkovič
Slavia: Roman Valeš – Jiří Zvonař (74´ Jakub Martinec), Jonáš Moc, Ondřej Běloušek (38´ Lukas Tománek), Štěpán Zahálka – Miloš Mirkovič, Petr Kolařík, Martin Frejlach (41´ Alois Hyčka), Petr Mareš – Pavel Vyhnal, Tomáš Červinka (41´ Sebastian Novák)

Ve druhém jarním mistrovském zápase jsme tentokrát přivítali na domácím hřišti mužstvo z Plzně. Přestože jsme hráče upozorňovali na kvalitu soupeře, chtěli jsme hrát aktivně a kombinačně, tak se nám bohužel hra tolik nedařila. První poločas jsme příliš akcí na obou stranách neviděli a byl to spíše boj uprostřed hřiště.

Do druhého poločasu jsme udělali změny v sestavě a začali jsme hrát daleko agresivněji, rychleji jsme i kombinovali a začali si vytvářet tlak. Bohužel po rychlé akci soupeře a špatné souhře našich obránců jsme v 53.minutě prohrávali brankou Susse 0:1. Hráči se však nevzdávali a začali jsme si vytvářet další brankové příležitosti, které však bohužel brankář Plzně i se štěstím chytil nebo mu pomohli obránci. V 75.min. však zacentroval do vápna Martinec, zde se výborně zorientoval Mirkovič a z těžké pozice vyrovnal. V následujícím průběhu utkání se skóre už nezměnilo a zápas skončil remízou 1:1. Ztráta dvou bodů v domácím prostředí nás velmi mrzí, stejně tak i zranění stopera Bělouška.

Slavia „D“ dor. – Meteor Praha 0:1, ČLMD, neděle 18.3.2007

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články