Zpravodajství z utkání dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z utkání dorostu

Slavia „A“dor. – SK Č.Budějovice 4:1 (3:0) , I.liga SD, sobota 11.8.2007
Branky: 2 Koreš, Čechák, Balcar
Slavia: Roman Valeš – Martin Dostál, Radek Šulc, Pavel Čmovš (65. František Lukeš), Zdeněk Čechák – Martin Jíša, David Sobíšek, Štěpán Koreš, Jan Hošek, Antonín Fuglíček (69. Huari Bambur) – Petr Novotný (54. Vít Balcar)

Jednoznačnou výhrou vstoupil do nové sezony A dorost. Proti Budějovicím ukázal nejen atraktivní hru, ale také čtyři pěkné góly. Byla to parádní premiéra pro nového kouče Jiřího Saňáka, který před sezonou přišel z Olomouce. „Jsem rád, že se nám první zápas vydařil. Kluci makali a zaslouženě vyhráli. Ale ještě to nic neznamená, máme toho stále hodně před sebou,“ krotil pozápasovou euforii trenér.

Na začátku zápasu se oba týmy oťukávaly, ale už po půlhodině Slávisté udeřili. Z dálky mířil přesně Čechák, pak se dvakrát trefil Koreš a do šaten se šlo za stavu 3:0. Především pro Koreše to byla vydařená premiéra. V létě přišel z Písku a v mistrovském zápase ve slávistickém dresu to byl jeho první zápas. Po přestávce ještě zvýšil náskok po třech minutách na hřišti Balcar. Budějovice potom sice krásnou trefou zpoza vápna ještě snížili, ale Slávisté si už výsledek v klidu pohlídali. „Už tento týden hrajeme středa – sobota, navíc oba zápasy venku. Musíme se dívat dopředu a poctivě pracovat,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Saňák.

FC Slovan Liberec - Slavia „B“ dor. 1:0 (0:0), ČLSD, sobota 11.8.2007

Slavia: Ondřej Vahala – Ondřej Běloušek, Robert Kysela, Jonáš Moc, Lukáš Palko – Miloš Mirkovič, Pavel Vyhnal, Petr Kolařík, Štěpán Zahálka (70´ Lukas Tománek) – Michal Poláček (33´ Alois Hyčka), Petr Mareš


K úvodnímu utkání podzimní části České ligy staršího dorostu jsme zavítali do Liberce. Utkání se hrálo na přírodní trávě Městského stadionu. Na úvod soutěže nám los přisoudil jednoho z nejtěžších soupeřů této soutěže. Do zápasu jsme vstoupili s cílem zvítězit, i když jsme věděli, že z Liberce se body těžko odvážejí. Naše hra tomuto cíli odpovídala a se soupeřem jsme od počátku utkání hráli vyrovnanou partii. Postupně však soupeř získával převahu a vytvářel si více brankových příležitostí. Několikrát se tak musel vyznamenat náš brankář Vahala, který útočníky soupeře doslova uváděl v šílenství. Svůj poločasový výkon korunoval zlikvidovanou penaltou, kdy ve 38.min. vystihl směr střely ze značky pokutového kopu k pravé tyči. My jsme si naopak nevytvořili žádnou vyloženou brankovou příležitost, a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu 0:0. Do druhé části hry jsme vstupovali s úkolem zlepšit náš herní projev a vstřelit nějakou branku. Hra se přece jenom opticky vyrovnala, ale soupeř zároveň hru přitvrdil a uplatňoval tak svou fyzickou sílu. Bojovali jsme dále a několikrát i ohrozili branku soupeře. Přišla však nešťastná 57. minuta, kdy domácí po otočeném faulu zahrávali trestný kop z 18m. Soupeřova střela změnila směr, když byla tečována hlavou jednoho z hráčů stojícího ve zdi a skončila u levé tyče v naší síti – 1:0 pro domácí. S tímto výsledkem jsme se však nehodlali smířit. Více jsme se osmělovali v útočné fázi, avšak koncovka se nám stále nedařila. Když jsme začali získávat převahu, přišla další rána v 80.min. v podobě vyloučení Mareše, který zbytečně oplácel tvrdý zákrok soupeře a následovala červená karta! Přesto jsme se v oslabení nevzdávali a v závěru utkání jsme dostali domácí pod tlak. Liberečtí však nadále hrozili z nebezpečných brejků a opět nás několikrát podržel náš brankář, který předváděl doslova fantastický výkon. Branku se nám však vstřelit nepodařilo a utkání se dohrávalo za velkých emocí. Výsledek zápasu však již zůstal nezměněn.

Slavia „C“ dor. – SK Č.Budějovice 0:2 (0:1), I.liga MD, sobota 11.8.2007
Slavia: Tomáš Mejzr – Jakub Hájek, Tomáš Pospíšil, Michal Hell (Michal Klimeš), Lukáš Mráz – Jan Zákostelský ( David Šrámek), Filip Duranski, Marek Hanousek, Petr Kučera – Jan Pázler, Alexander Poljakov (Evžen Čižikov)

1. utkání v sezóně začalo strhujícím tempem a hosté již ve třetí minutě zahrávali pokutový kop. Přičemž do tohoto momentu jsme zahodili tři gólové situace a Budějovice „spálili“ jednu. Po inkasované brance jako by na nás dolehla únava z prodělané přípravy a po zbytek zápasu nám chyběla lehkost, nápaditost a především přesnost. Soupeř vyhrál zcela zaslouženě. I přes to chci hráčům poděkovat, vydali se ze všech sil a do poslední minuty se „rvali“ o výsledek.

Liberec – Slavia „D“ dor. 2:0 (1:0), ČLMD, sobota 11.8.2007
Slavia: Měsíček Jiří – Šimkovský Jakub, Mikula Jan, Brůžek Ladislav, Sudek Jakub – Smolák David (19. Hofman Adam), Petrák Ondřej (58. Šebek Vojtěch), Šlehofer Lukáš, Veselý Daniel – Goiš Jakub (52. Gazdík Ladislav), Pařízek Petr (64. Melecký Filip)

V sobotu jsme zahájili soutěž České ligy mladšího dorostu prvním mistrovským zápasem na půdě Liberce. Vstup do zápasu jsme neměli špatný, pozorně jsme bránili a soupeře nepouštěli do brankových příležitostí. Naopak jsme se od začátku snažili hrát aktivně s cílem hrát s o rok starším soupeřem minimálně vyrovnanou partii. Bohužel v 21.min. napřáhl za vápnem hráč Liberce a Mikula míč nešťastně nasměroval za záda brankáře Slavie Měsíčka. Prohrávali jsme tak po vlastním gólu 0:1, přesto jsme nepolevovali v aktivní hře se snahou dál kombinovat a vytvořit si brankovou příležitost. Ta přišla po centru Šimkovského, kdy se ve vápně prosadil Veselý, ale jeho pohotovou střelu k tyči brankář Liberce výborně vytáhl na rohový kop. Do 2. poločasu jsme šli s cílem vytvořit si větší tlak a více brankových příležitostí. Hra uprostřed hřiště byla poměrně vyrovnaná, ale Liberec nás velmi dobrou organizovanou defenzivou nepouštěl do šancí. V závěru jsme přešli na hru s třemi obránci a třemi útočníky, dokázali si vytvořit několik standardních situací a rohových kopů, bohužel bez efektivního zakončení. Do dalšího mistrovského zápasu doma s Jabloncem máme tedy co zlepšovat.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články