Václavové jdou na Zlín zadarmo! | SK Slavia Praha
Více

Václavové jdou na Zlín zadarmo!

PRAHA – Před utkáním Ligy mistrů v Seville čeká Slavii ještě jedno ligové utkání. V pátek 28. září přivítá na Strahově Zlín. Výkop je v 18 hodin. V tento sváteční den přichystala Slavia pro všchny Václavy malý dárek.
PRAHA – Před utkáním Ligy mistrů v Seville čeká Slavii ještě jedno ligové utkání. V pátek 28. září přivítá na Strahově Zlín. Výkop je v 18 hodin. V tento sváteční den přichystala Slavia pro všchny Václavy malý dárek. Nositelé tohoto jména mají na zápas vstup zdarma. Volnou vstupenku dostanou v den utkání u pokladen na Strahově po předložení občanského průkazu.

Slavia se musí vypořádat s poměrně početnou marodkou. Herní trénink zatím ještě vynechal Mickael Tavares. František Dřížďal má stále problémy s kotníkem, Ericha Brabce nepustí na hřiště natažený vaz v koleni. Zraněný stehenní sval vyřadil ze hry i Martina Latku. S týmem už naopak trénují Vladimír Šmicer, Michal Švec a Tijani Belaid.

Dušan Švento podstoupí ve čtvrtek operaci kolena. Čeká ho plastika kolenního vazu.

„Soupeř má ve svém středu brejkové typy hráčů, na které si musíme dát pozor. Zlín dokázal venku všude bodovat kromě Sparty, kde ale měl bodový zisk na dosah. V posledních dvou utkáních jsme ztratili body doma s Ostravou a venku s Bohemians 1905, každopádně je čas naplno zabodovat. Variant pro sestavu máme více i přes početnou marodku. Uvidíme, zda Vladimír Šmicer bude připraven hrát už od začátku utkání,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Ze Zlína přišel do Slavie před více než dvěma lety David Hubáček: „V jejich týmu je asi šest hráčů, kteří tam působili v době mého angažmá. Například brankář Vít Baránek, Vít Vrtělka, Zdeněk Kroča a další kluci. Na druhou stranu přišlo i hodně nových hráčů. V poslední době Zlín hraje dobře. Určitě se na tom podepsla práce trenéra Hoftycha, dal to tam dohromady.“

Utkání proti Zlínu už David Hubáček nijak zvlášť neprožívá. „Zpočátku to bylo pro mě hodně specifické, ale teď už to beru jako každý jiný zápas,“ prohlásil zlínský odchovanec.

Slavia sehrála se Zlínem v lize celkem 37 duelů. 28 střetnutí pro ni skončilo výhrou. Se Zlínem Slavia prohrála pětkrát. Ve čtyřech zápasech se oba soupeři rozešli smírně. Skóre je 109:44.

Nejvyššího vítězství dosáhla Slavia 1. září 1940, když soupeře přestřílela 12:1. Sedm branek dal tehdy Josef Bican.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články