Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

Dorostům se o víkendu nedařilo, ze čtyř zápasů získali jen dva body.

1.FC Brno - Slavia dorost „A“ 3:1 (2:1), 12.9.2008 1.liga SD
Branka
: Štefan
Slavia: Valeš – Hyčka, Kolařík, Čmovš, Novák (54´ Zahálka) – Přeučil, Hanousek (59´ Rejka), Vaněk, Štefan – Klavík (59´ Kuťák), Vyhnal

Druhé utkání na půdě soupeře odehráli naši dorostenci v Brně, kde se utkali s místním 1. FC Brno. Po našem úvodním náporu šli domácí do vedení po rychle sehraném protiútoku. Poté jsme opět určovali tempo hry a odměnou bylo vyrovnání Štefana po přihrávce Hanouska. Naše radost ale netrvala ani dvě minuty a soupeř zvýšil po rohu a teči domácího hráče.
Do druhého poločasu jsem vlétli jako uragán, měli dvě šance, ale bohužel skóre se měnilo na druhé straně, když po nedorozumění obrany s brankářem soupeř rozhodl o své výhře.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Nehrajeme vůbec špatně, bohužel nás srážejí individuální chyby, na které nemáme odpověď. Věřím však, že naše výkony ještě zlepšíme a dostaneme se do míst, ve kterých chceme být.“

Slavia dorost ,,B“ – Kladno 1:1 (0:0) ČLSD, neděle 14. 9. 2008
Branky:
Mikuš
Slavia: Malina – Galus, Vodrhánek, Hell, Mráz – Hájek, Duranski, Šrámek (71´ Paprčiak), Grohol (58´ Trpišovský) – Pázler, Zákostelský (78´ Mikuš)

V prvním poločase se mnoho fotbalového neudálo. Obě mužstva se nedokázala prosadit. Za zmínku stojí jen několik málo závarů v pokutovém území obou týmů. Jediné vážnější ohrožení soupeřovy branky přišlo v 41. minutě a to střelou Mráze. Hned vzápětí Kladno oplatilo stejnou mincí, střelou z rohu velkého vápna, která těsně minula branku.
Druhý poločas nabídl daleko více fotbalové krásy. V 53. minutě jsme se dostali do gólové příležitosti po akci na jeden dotek středem hřiště. Na konci byla nebezpečná střela Pázlera, kterou vytěsnil brankář Kladna. Od tohoto okamžiku jsme soupeře začali přehrávat. Bohužel, jen co jsme převzali iniciativu, soupeř udeřil. V 66. minutě přišel odkop přes celé hřiště až na hranici našeho velkého vápna, kde útočící hráč jedním dotekem přistavil míč nabíhajícímu spoluhráči z druhé vlny a bylo hotovo. Jednoduchá akce soupeře znamenala, že jsme zase museli dotahovat. Od tohoto okamžiku jsme ještě herně přidali a dostali Kladno pod tlak. Bohužel veškerá naše snaha končila na velkém vápně. Až v 90. minutě v jedné z posledních akcí zápasu jsme se štěstím vyrovnali. Dlouhý nakopnutý míč, se dostal odrazem k Jakubu Mikušovi, který srovnal skóre.

Rostislav Kohoutek

1.FC Brno - Slavia dorost „C“ 1:1 (1:1), 1.liga MD
Branky: 17´min. Brůžek (1:1)
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Ladislav Gazík, Jakub Sudek – Jakub Goiš, Jan Mikula (68´ Lukáš Šlehofer), Luboš Tusjak, Adam Hofman (71´ Jakub Hejret) – Daniel Veselý (79´ Filip Melecký), Filip Žák

Do zápasu jsme vstoupili s cílem zvítězit i když jsme věděli, že z Moravy se body těžko odvážejí. Naše hra byla zpočátku rozpačitá a v nohách našich hráčů bylo zřejmě ještě znát těžké utkání na Spartě. Postupně jsme začali hrát svoji hru a předvádět pěkné kombinační akce. Ve 14. min. jsme si však neodpustili chybu v defenzivní činnosti. Soupeř zahrával rohový kop a hrozen hráčů se natlačil přímo do naší branky. Dva hráči soupeře doslova drželi našeho brankáře, který se nemohl ani hnout a nedokázal si s tím poradit. Centrovaný míč na zadní tyč pak neobsazený domácí hráč hlavičkoval s přispěním tyče do naší branky. Po této brance jsme ještě více stupňovali tempo hry a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 17. min. jsme se dostali do pokutového území soupeře. K míči se postupně dostal Jan Mikula. Nahrál na hranici malého pokutového území, kde se uvolnil nabíhající Ladislav Brůžek a přesně zamířil do sítě. Soupeře jsme postupně dostávali pod tlak a svou kombinační hrou jsme si vytvářeli i slibné brankové příležitosti. Žádnou z nich jsme ale nedokázali využít.
Do druhé části hry jsme vstupovali s úkolem vstřelit branku a dotáhnout utkání do vítězného konce. Do soupeře jsme se opět doslova zakousli a měli jsme i optickou převahu. Oproti prvnímu poločasu se značně zlepšila střelba a nabídka centrovaných míčů ze stran. Chyběla nám však opět přesná finální přihrávka a zakončení. Přestože šancí bylo dost, branka domácích pro nás byla jako zakletá. Bojovali jsme dále a zejména v závěru utkání, kdy jsme měli i více fyzických sil, jsme si vytvořili několik dalších šancí. Výsledek zápasu přesto zůstal nezměněn. Jinak lze pochválit celý tým za bojovnost a vůli zvítězit, i když se nám to nepovedlo.

J. Neuberg

Slavia dorost „D“ - SK Kladno 0:1 (0:1), neděle 14.9. 2008, ČLMD 
Slavia: Hrubeš – Novák (41´ Herc), Čepelák, Tesařík, Košata - Prošek, Zmrhal (41´ Šittich), Šimeček, Kolmistr (63´ Růžička) - Sponer (50´ Synek), Hurka

Do nedělního domácího zápasu jsme nevstoupili dobře, hráli jsme tentokrát málo agresivně a prohrávali většinu osobních soubojů. Chybělo nám více pohybu a přesnosti v kombinacích. V 16. min. jsme nepokryli ve vápně hráče Kladna Roubala, který se dostal k míči a Kladno se ujalo vedení. Bohužel nás ani toto nenakoplo a 1. poločas se nám příliš nepovedl.
2. poločas už byl z naší strany daleko aktivnější. Přidali jsme na důrazu, zlepšili pohyb po hřišti a hlavně jsme daleko lépe kombinovali. Soupeře jsme dostali často pod velký tlak, ale brankář Kladna Hůla předváděl vynikající zákroky. Navíc jsme nedokázali využít ani další vyložené brankové příležitosti Hurky, Šimečka či Šitticha.
Určitě mě první naše podzimní porážka mrzí, už jenom kvůli průběhu 2. poločasu. Přesto jsem rád, že jsme si znovu dokázali vypracovat spoustu šancí. Doufám, že v příštím zápase bude naše koncovka a 1. poločas lepší.

M.Jíra

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články