Béčko remizovalo s Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Béčko remizovalo s Českými Budějovicemi

PRAHA/STRAHOV – Slávistická juniorka nedokázala v domácím prostředí vstřelit branku Českým Budějovicím, se kterými remizovala 0:0.

PRAHA/STRAHOV – Slávistická juniorka nedokázala v domácím prostředí vstřelit branku Českým Budějovicím, se kterými remizovala 0:0.

 

První poločas začali aktivněji hosté, patřily jim první tři šance utkání. Nejprve v osmé minutě vystřelil z hranice vápna Mezlík, Vorel si s jeho slabou střelou ale poradil. Po čtvrthodině hry obešel na levé straně Japanský dva slávisty, střelu z úhlu ale poslal jen do našeho gólmana.

 

Ve 20. minutě se po závaru před naší brankou dostal ke střele z první Mašát, míč byl zblokován našimi obránci přímo k Mezlíkovi, ten vystřelil vysoko nad.

 

Ve 28. minutě se ke slovu dostali také červenobílí, Javorkův pokus z hranice vápna ale Pešula kryl. O tři minuty později se po neshodách v naší obraně dostával do šance Kučera, Vorel byl ale u balónu dřív.

 

Před koncem poločasu utekl jihočeské obraně po pravé straně Kindel, do jeho centru se položil Janda, branku ale minul. Poslední šance prvního dějství patřila hostům, Radovanův centr ze standardní situace s problémy nadvakrát Vorel zkrotil.

 

Hned po začátku druhé půle zahrával rohový kop Vácha, Koblerova hlavička na přední tyči šla ale vedle. V 52. minutě vystřelil Cissé, brankář vyrazil míč na roh.

 

Po hodině hry se dostal k hlavičce Mezlík, mířil ale nepřesně. Domácí tlačili, další šanci jsme si vypracovali v 71. minutě, Javorkovu střelu brankář hostů zlikvidoval.

 

Největší šance utkání přišla v 83. minutě, kdy tečovaná Gulajevova střela trefila tyč českobudějovické svatyně. O pět minut později ještě střílel Šimeček, ani tento pokus ale v síti neskončil.

 

„Bylo to klasické utkání béček, první poločas z naší strany nebyl dobrý. O poločase jsme zvedli hlas v kabině a druhá půle už byla o něčem jiném, byla kvalitnější. Dostali jsme míč do hry a měli jsme šance,“ řekl k utkání trenér Miroslav Janů.

 

„Už je to bohužel třetí domácí utkání, kdy jsme nevstřelili branku. Góly nedostáváme, obranná fáze je slušná. Ta mužstva, co jsem přijedou, brání a hrají na vlastní polovině. Ale i tak se do šancí dostáváme, měli bychom je proměnit,“ zakončil svůj komentář náš kouč.

 

„Zápas to byl vyrovnaný, skončil bohužel bez branek, ale měli jsme několik vhodných příležitostí ke skórování. Je to asi zasloužená remíza, měli jsme si vytvořit větší tlak. Ve druhém poločase České Budějovice hodně bránily a už to bylo těžké, protože jsme nedali brzo branku,“ řekl k utkání Petr Janda.

 

„První poločas byl z naší strany hodně ospalý, chyběl tam pohyb, napadání protihráčů, souhra. Ve druhé půli se to zlepšilo, měli jsme tam šance, škoda, že jsme nedali branku,“ hodnotil zápas Michal Vorel.

 

„První poločas byl z naší strany špatný, postupně se to zlepšovalo, dostávali jsme se do hry, ale víceméně v prvním dějství jsme si šanci nevytvořili. Ve druhé půli se Budějovice zatáhly, my jsme se nedokázali přes jejich defenzivu prosadit., ačkoli jsme šance měli,“ sdělil kapitán červenobílých Michal Held.

 

Slavia B – České Budějovice B 0:0

Slavia: Vorel – Kindel, Jan Hošek, Kober, Held – Vácha (55.Šimeček), Cissé, Javorek, Koreš (73. Novotný)– Honka (63. Gulajev), Janda

České Budějovice: Pešula – Riegel, Tischler, Novák, Picka – Mezlík, Skopalík, Rakovan (70. Zajac), Jasanský (90. Schon) – Kučera (59. Dobal), Mašát

Žluté karty: Novák, Tischler

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články