Slávisté naplnili Bicanovo motto (video) | SK Slavia Praha
Více

Slávisté naplnili Bicanovo motto (video)

PRAHA – Slavia uctila památku kanonýra Pepiho Bicana vskutku stylově a Olomouci „dala, co se do ní vešlo“.

PRAHA – Slavia uctila památku kanonýra Pepiho Bicana vskutku stylově a Olomouci „dala, co se do ní vešlo“. Po výsledku 3:0 tak stále platí, že Eden ještě letos neviděl porážku ani inkasovaný gól v naší síti.

 

Ještě před začátkem utkání běželo na velkoplošných obrazovkách video o úspěších Pepiho Bicana. Náš fenomenální útočník by se 25. září dožil 95 let. Slávistické fanoušky přišla pozdravit Jarmila Bicanová, která přednesla krásnou řeč o noblesnosti a čestnosti našeho klubu. Kotel připravil pěknou choreografii s heslem „dát jim, co se do nich vejde“, což bývalo Bicanovým mottem.

 

Slavia začala utkání tradičně aktivně, z první branky se radovala už po jednadvaceti minutách. Dušan Švento poslal z levé strany krásný křižný pas a útočník Necid dostál své pověsti kanonýra – obešel Komárka a zavěsil k levé tyči. O chvíli později to mohlo být 2:0, Marek Suchý ale z malého vápna hlavičkoval jen do brankáře.

 

Ve 40. minutě po rohovém kopu Belaida vrátil míč do vápna Jarolím, Litteri ale hlavičkoval nad. Italský útočník a s ním i celý Eden o dvě minuty později už slavil, ale naší brance předcházel ofsajd.

 

Ve 49. se opět dostal do šance Litteri, tentokrát mu ve skórování zabránil hostující obránce. Za chvíli ale už se skóre měnilo a to zásluhou vystřídavšího Jaroslava Černého, jehož pěknou střelu z hranice vápna tečoval mimo dosah Drobisze Kaščák.

 

Červenobílí znovu udeřili v 54. minutě, premiérové ligové branky v sešívaném dresu se dočkal Litteri, jenž přesnou hlavičkou využil skvělý Krajčíkův centr.

 

Olomouc i přes nepříznivý výsledek útočila, Hubníkův pokus ale branku Vaniaka minul. Šance měli i slávisté, v 69. minutě kapitán Brabec hlavičkoval a Drobisz reflexivně vyrazil míč na brankové čáře.

 

Brabec hlavičkoval znovu v 85. minutě, tentokrát se mu ale do cesty připletl jeho spoluhráč Marek Suchý. Slávističtí fanoušci se utkáním bavili, stadionem obíhala od 80. minuty mexická vlna.

 

„Jsem spokojen s předvedenou hrou i s tím, že jsme převahu dokázali vyjádřit střelecky. Zápas jsme měli pod kontrolou. Šance jsme proměnili v góly, s tím máme občas problémy. Vedení jsme ale měli zvýšit už v prvním poločase,“ konstatoval trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Daří se nám hrát to, co chceme, rychlý kombinační fotbal na který soupeř nestačí reagovat. Kreativita rovná se produktivita. Jsem rád, že se gólově prosadili i další hráči sestavy. Na druhou stranu si myslím, že hlavně středoví hráči by se měli prosazovat více,“ dodal náš kouč.

 

„Přijeli jsme sem s tím, že musíme hrát na 120%, hlavně v defenzivě. Věděli jsme, že Slavia má vynikající hráče. Nehráli jsme ale dost agresivně a slávisté nás hned z první brejkové situace potrestali gólem. Drhá půle začala řadou malých chyb, Slavia je dokázala potrestat. I když jsme měli nějaké šance, definitivně rozhodla třetí branka,“ řekl k utkání trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

 

Slavia - Olomouc 3:0 (1:0)

Branky: 21. Necid, 51. Černý, 54. Litteri

Slavia: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Jarolím (67. Volešák), Belaid, Tavares, Švento (46. Černý) – Necid, Litteri (77. Šmicer)

Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Heidenreich – Janotka (55. Kazár), Kaščák, Hořava (53. Silva), Hubník – Ordoš (82. Pospíšil), Pereira

Žluté karty: Kaščák.

Diváci: 9 416

 
Utkání jsme sledovali on-line

Videosestřih si z utkání můžete stáhnout zde.
Reportáže, které připravila Slavia fanklub TV si můžete prohlédnout zde.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články