Zpravodajství z utkání B-dorostu a D-dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z utkání B-dorostu a D-dorostu

Dorostenci v malém derby s vršovickou Bohemkou získali 3 body
Bohemians 1905 „B“ – Slavia dorost „B“ 2:0 (2:0), neděle 5. 10. 2008, ČLSD
Slavia: Mejzr – Galus (65´ Brůžek), Pospíšil, Hell, Mráz – Hájek, Duranski, Šrámek, Trpišovský (46´ Čižikov) – Pázler, Paprčiak (50´ Žák)

Tento zápas je velice jednoduché popsat. I když jsme měli více ze hry, držení míče 60:40, veškeré gólové příležitosti si vytvořil soupeř. Byl nebezpečnější a výhru si zasloužil. Oba góly jsme obdrželi v prvním poločase po špatné komunikaci a po neobsazení hráče. Výkon celého mužstva byl tristní. Jediní, které mohu pochválit, a to za nasazení, jsou Pázler s Pospíšilem. Musíme se z této porážky poučit. Prohrát takto je ostudné.

Rostislav Kohoutek – asistent U18


Bohemians 1905 - Slavia dorost „D“ 1:2 (1:1), ČLMD
Branky: Čepelák, Sponer
Slavia: Horňáček (41´ Hrubeš) - Novák, Čepelák, Tesařík, Košata (64´ Suk) - Šittich (38´ Prošek), Šimeček, Zmrhal, Kolmistr - Růžička (41´ Sponer), Hurka

Do nedělního pražského derby jsme vstoupili přesně tak, jak jsme chtěli. Aktivní hrou a aktivním presinkem na polovině soupeře. A už ve 4. minutě zahrál Kolmistr dlouhý aut do pokutového území soupeře, zde se výborně zorientoval Čepelák a dostal nás do vedení. Snažili jsme se tentokrát hrát od úvodních minut kombinačně a po zemi, což se nám v určitých fázích 1. poločasu dařilo. Bohužel jsme byli nedůslední ve 14. minutě ve vápně, kdy si na roh naběhl Šebek a hlavou vyrovnal. Přesto jsme v následujících minutách více drželi míč a snažili se kombinovat.
Do 2. poločasu jsme poslali do útoku čerstvého Sponera, který své sólo ve 43. minutě zakončil nechytatelnou střelou. V následujících minutách Slavia na hřišti jednoznačně dominovala a 2. poločas jsme Bohemku díky aktivní a kombinační hře nepouštěli do žádné střelecké příležitosti. Naopak to byla Slavia, která si dokázala vypracovat další brankové příležitosti, ale bohužel jsme v koncovce již nebyli produktivní. Přesto bych chtěl kluky pochválit za velmi dobrý přístup k tomuto zápasu a hlavně snahu hrát kombinační fotbal. Jen doufám, že se polepšíme v následujícím zápase v kvalitě zakončení.

M. Jíra

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články