Slavia vyplenila Letnou! | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyplenila Letnou!

PRAHA/LETNÁ – Velké pražské derby je vždy vrcholem sezony pro oba týmy. Na to 268. v pořadí budou ale rozhodně v lepším vzpomínat slávisté. Pondělní večer na Letné jasně opanovali a vezou si do Edenu tři body za vítězství 4:1!
PRAHA/LETNÁ – Velké pražské derby je vždy vrcholem sezony pro oba týmy. Na to 268. v pořadí budou ale rozhodně v lepším vzpomínat slávisté. Pondělní večer na Letné jasně opanovali a vezou si do Edenu tři body za vítězství 4:1! Hrdinou zápasu je jednoznačně navrátilec do základní sestavy Vladimír Šmicer, který přispěl dvěma brankami do sítě někdejšího slávisty Kozáčika.

 

 

Slavia začala aktivněji a svoji převahu korunovala hned v šesté minutě, kdy z pravé strany nacentroval Tijani Belaid. Na jeho centr ve vápně jen těsně nedosáhl Jarolím a v následné skrumáži se nejlépe zorientoval Vladimír Šmicer, který z několika metrů doklepl míč do Kozáčikovy branky.

 

Sešívaní i nadále kontrolovali hru, Vaniak si na míč poprvé sáhnul až v desáté minutě, kdy v pohodě stáhl centr Kuliče. K první šanci se Sparta dostala po patnácti minutách, kdy z úhlu pálil vysoko nad naši branku Kladrubský.

 

Daleko více příležitostí si ale vytvářeli naši borci. V Kozáčikově brance ale neskončil ani pokus Necida z devatenácté minuty, ani Krajčíkova střela o pár chvil později. Podruhé se tak vyprodaný slávistický sektor radoval až ve třicáté minutě, kdy si na Černého centr naskočil Mickael Tavares a hlavičkou poslal míč do sítě.

 

Spartě se bohužel podařilo rychle snížit. Jen o minutu později překonal Vaniaka přízemní střelou k tyči Kamil Vacek. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a Sparta znatelně přitvrdila. Na svých nohou to pocítil nejprve Necid, po něm i Hubáček a Jarolím.

 

Největší šanci si do konce poločasu vytvořila Sparta. Když se po krásné kombinaci na jeden dotek dostal k míči na malém vápně Kisel, musel Vaniak vytáhnout jeden ze svých zázračných zákroků.

 

Druhá půle začala o poznání vyrovnaněji než ta první, do velkých šancí se ale dostávali opět slávisté. V 54. minutě šel sám na Kozáčika Šmicer, branku ale přestřelil. O minutu později zastavil Necida zdvižený praporek, stejně jako v minutě 58., kdy našemu útočníkovi nebyla pro ofsajd uznána branka.

 

Slavia poté doslova uzamkla bezzubou Spartu na její polovině. Radost našeho kotle propukla znovu naplno v 70. minutě, kdy Belaid vysunul na pravém křídle Mateje Krajčíka a ten z první našel milimetrovou přihrávkou Vláďu Šmicera. Ten se z malého vápna nemýlil a svou druhou brankou v utkání definitivně pohřbil sparťanské naděje.

 

Konec zápasu se nesl ve znamení jasné převahy sešívaných. Ti nepustili Spartu prakticky do jediné šance. V nastaveném čase navíc předvedl nádherný samostatný únik Tomáš Necid, z pravé strany našel úplně volného Šenkeříka a ten obloučkem překonal Matúše Kozáčika.

 

Ke konci zápasu již značně prořídlé letenské ochozy tak viděly tradiční slávistickou děkovačku, na kterou přišli i naši hráči ve fanouškovských tričkách „Slavia Praha – Derby 2008/2009“.

 

„Dnešní utkání se mi hodnotí dobře, zápas se pro nás vyvíjel příznivě. Brzy se nám povedlo vstřelit branku, tím jsme soupeře zaskočili. Snažili jsme se hrát to, na čem jsme se domluvili - rychlý kombinační fotbal. Přišla i druhá branka, po ní jsme ale prakticky ihned inkasovali. Spartu to povzbudilo, do poločasu měla Sparta ještě jednu šanci, myslím že to byl důležitý moment utkání. Druhý poločas jsme hráli dobře, Spartu jsme do ničeho nepustili a sami jsme ještě přidali branky.” zhodnotil vývoj zápasu spokojený trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Vladimír Šmicer se cítil dobře, po fyzické stránce byl připraven do utkání nastoupit. Nebyl důvod ho nepostavit. Má nesporné zkušenosti, proto ho taky máme, aby v takovýchto vypjatých zápasech dokázal zapůsobit na mužstvo. Je to také střelec důležitých branek, jak dnes potvrdil,” objasnil trenér Jarolím svůj záměr s nasazením vítěze Ligy mistrů do dnešního derby.

 

„Slavia může zaslouženě mluvit o spokojenosti. Kromě vstřelené branky v závěru poločasu jsme celý zápas tahali za kratší konec. O poločase jsme se dost hecovali, nenašli jsme ale dost kvality a síly něco s tím výsledkem provést. Slavia vyhrála naprosto zaslouženě.” okomentoval neúspěch Sparty trenér Vítězslav Lavička.

 

 

 

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:4 (1:2)

Branky: 31. Vacek – 6., 70. Šmicer, 30. Tavares, 90. Šenkeřík.

Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kladrubský - Kisel, Vacek (81. Holenda), Hušek, Matušovič (65. Zeman)- Slepička, Kulič (65. Došek).

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Jarolím (83. Šenkeřík), Belaid, Tavares, Černý (79. Latka)- Šmicer (71. Janda)- Necid.

ŽK: Kučera, Voříšek, Vacek – Belaid

Diváci: 20 565

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články