Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

A-dorost i díky hattricku Vyhnala porazil Baník Ostrava
Slavia dorost „A“ - Baník Ostrava 4:2 (2:0), 1. liga SD, sobota 1. 11. 2008
Branky:
3 Vyhnal, Klavík 
Slavia: Valeš  – Hyčka, Čmovš, Kolařík, Novák – Přeučil (88´ Kučera), Hanousek, Vaněk, Štefan – Vyhnal, Klavík (79´ Rejka)

Na hřišti Evžena Rošického opět ožil prvoligový fotbal, ne však v mužské kategorii, nýbrž v dorostenecké extralize. Utkání začalo zostra a již v 10. minutě se naši radovali po střele Klavíka. Poté převzali hosté iniciativu, zatímco našim se nedařila rozehrávka. Ostravští se dostali do šance, ale nevyužili ji. Tři minuty před koncem prvního poločasu se naši prosadili z pokutového kopu po jasném stažení našeho útočníka. Vyhnal střelou doprostřed branky zvýšil na rozdíl dvou branek.
Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kterým se podařilo v 50. minutě snížit. Dále se hrál svižný fotbal a naši hráči se dostali opět do vedení, po spolupráci v pokutovém území zvýšil Vyhnal na 3:1. Drama ale nebylo u konce. Hosté z Ostravy dokazovali, že jsou nebezpečným soupeřem a dokázali z penalty snížit opět na rozdíl jedné branky. Do konce zbývala čtvrthodinka a utkání vrcholilo. Naši trefili tyč, Hanousek nepochopitelně nevystřelil ve 100% šanci. Rozhodnutí obstaral až Vyhnal, když přesně k tyči umístil svůj třetí gól.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Jsem rád, že jsme s Baníkem dokázali vyhrát, podali jsme týmový výkon. Musíme dál tvrdě makat, abychom dokázali opakovaně vítězit.“


FC Hradec Králové – Slavia dorost „B“ 0:3 (0:2), ČLSD, neděle 2. 11. 2008
Branky:
Šrámek, Hell, Pázler
Slavia: Malina – Pospíšil, Vodrhánek, Hell, Grohol – Hájek (80´ Čižikov), Duranski, Šrámek (88´ Klimeš), Kučera (85´ Bohata) – Pázler, Zákostelský (70´ Paprčiak)

Utkání se hrálo na velice podmáčeném terénu. I když plocha by zřejmě více vyhovovala netechnickým týmům, obě mužstva si s tímto hendikepem poradila. Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a již v 6. minutě se trefil hlavou po rohu Šrámek. Soupeř se nestačil vzpamatovat a vyhrávali jsme o dvě branky. Druhý gól vstřelil Hell v 9. minutě a i ten padl po rohu. Po této brance se hra uklidnila a hrál se velice pohledný fotbal se spoustou příležitostí na obou stranách. Bohužel se skóre do konce poločasu již nezměnilo.
Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Hrál se kombinační fotbal. Bohužel jen branky nepřicházely. V 80. minutě nám zatrnulo, když soupeř ze závaru před brankou nastřelil břevno. V tuto chvíli nás soupeř jedinkrát zatlačil do obrany, ale nepodařilo se mu skórovat. Nakonec a také konečně v 90. minutě dal svoji, v sezóně již desátou, branku Pázler z brejku, u které mu asistoval Paprčiak. Zápas tak skončil jednoznačně v náš prospěch. 

Rostislav Kohoutek – asistent U18


Slavia dorost „C“ - FC Baník Ostrava „C“ 2:2 (1:1), ČLMD, sobota 1. 11. 2008
Branky:
28´ Filip Žák, 68´ Jakub Goiš
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Ladislav Gazík, Jakub Sudek – Jakub Goiš, Marek Náhlovský, Luboš Tusjak (79´ Jan Jílek), Adam Hofman – Jakub Hejret (45´ Daniel Veselý), Filip Žák (72´ Vladimír Halama).

V dalším domácím utkání jsme přivítali obávaného rivala Baník Ostrava. Stále se nám nepodařilo na utkání připravit v plné sestavě. Přesto jsme chtěli navázat na poslední úspěšné výsledky. Utkání bylo velmi bojovné, ve svižném tempu a většina soubojů se odehrávala mezi oběma pokutovými územími. Během prvního poločasu nás soupeř dlouho nepustil do vážnější šance a nutno podotknout, že ostravští byli po všech stránkách lepším týmem, zejména ve střelecké aktivitě. Do šancí jsme se dostávali sporadicky, přesto jsme se ujali vedení. Ve 28. minutě jsme předvedli jednu z ojedinělých kombinačních akcí, na jejímž konci se po přihrávce Hofmana dostal do pokutového území Žák a šikovně obstřelil brankáře. Soupeř však měl nadále hru pod kontrolou a trpělivost se mu vyplatila. Ve 36. minutě vyslal jednu ze svých četných střel na naši branku, tentokrát z 25 metrů. Hostující hráč trefil šibenici a míč se ještě odrazil od břevna do naší sítě. Tímto výsledkem skončil první poločas.
Ve druhém poločase jsme po důrazné domluvě předvedli zlepšený výkon. Jako kdyby přišel na hřiště jiný tým. Obraz hry se podstatně změnil. Najednou jsme byli aktivnější, důraznější a zlepšila se i aktivita ve střelbě. Začali jsme se více dostávat do šancí a předvedli i několik rychlých protiútoků, avšak opět se projevila stará bolest - finální přihrávka a zakončení. Branky jsme se dočkali až v 68. minutě. Goiš převzal míč po přihrávce Šimkovského na polovině hřiště, následně předvedl individuální akci, když obešel několik hráčů soupeře a s pomocí tyče umístil míč do sítě. Soupeř se však s tímto výsledkem nechtěl smířit a neustále nás zlobil rychlými protiútoky. Když už se zdálo, že si vítězství pohlídáme, dopustili jsme se 2 minuty před koncem utkání hrubé chyby v obraně a umožnili tak soupeři vyrovnat na konečných 2:2. Vzhledem k vývoji celého utkání musíme objektivně uznat, že je tato remíza spravedlivá, i když vítězství bylo na dosah.

J. Neuberg


FC Hradec Králové : Slavia dorost „D“ 0:3 (0:1), neděle 2. 11. 2008, ČLMD
Branky:
8´ Růžička, 49´ Šimeček, 70´ Hurka
Slavia: Horňáček - Suk, Ďurša, Čepelák, Košata - Šittich, Zmrhal (73´ Hubálek), Šimeček, Kolmistr (41´ Zámečník) – Synek (55´ Sponer), Růžička (41´ Hurka)

Zápas v Hradci jsme začali velmi dobře, protože už v 8. minutě po ose Horňáček, Synek, Růžička padl úvodní gól zápasu. V koncovce právě posledně jmenovaný útočník Slavie Růžička zachoval klid a prostřelil domácího brankáře. Bohužel tato branka vedla spíše k uspokojení našich hráčů a zejména záložní řada nám příliš nefungovala. Prohrávali jsme osobní souboje a na těžkém terénu neměli ani dobrý pohyb, čímž jsme se nedostali k naší kombinační hře. Hráči Hradce dali do 1. poločasu více nasazení, přesto se skóre nezměnilo.
Druhý poločas už byl z naší strany daleko lepší a zejména fotbalovější. Ve 49. minutě navíc zahrál Zmrhal standardní situaci a v pokutovém území Hradce důraznou střelou zvýšil kapitán Šimeček na rozdíl dvou branek. Hradec si však dokázal také vytvořit několik nebezpečných situací před naší brankou, které však naštěstí pro nás brankou neskončili. Naopak v 70. minutě zahrál Zmrhal znovu skvěle standardní situaci a Hurka hlavou zpečetil výhru Slavie.
Musím říci, že jsme rozhodně nevyhráli jednoduchý zápas, a tak je potřeba si tohoto vítězství z Hradce vážit. Nyní už se můžeme připravovat na další zápas, ve kterém nás čeká Sparta.

M. Jíra

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články