Na Aston Villu se těší celá kabina | SK Slavia Praha
Více

Na Aston Villu se těší celá kabina

PRAHA/EDEN – Ve středu o půl páté, o něco více než jeden den před prvním startem Slavie v Poháru UEFA, předstoupili v tiskovém středisku v Edenu před novináře trenér Karel Jarolím, kapitán týmu Erich Brabec a záložník Vladimír Šmicer.
PRAHA/EDEN – Ve středu o půl páté, o něco více než jeden den před prvním startem Slavie v Poháru UEFA, předstoupili v tiskovém středisku v Edenu před novináře trenér Karel Jarolím, kapitán týmu Erich Brabec a záložník Vladimír Šmicer.

 

 

„Čeká nás určitě těžký soupeř, potvrzují to svými výsledky v Premier League. Poslední zápas jim sice nevyšel, ale v prvním poločase měli hodně dobrých šancí a určitě mohli vyhrát,“ začal komplimentem Karel Jarolím.

 

„Očekáváme skvělou atmosféru, hrajeme doma, bude za námi skvělé publikum a určitě jdeme do zápasu s tím, že ho můžeme vyhrát. Máme sebevědomí, musíme hrát bez respektu, nebát se, a uvidíme, co z toho vzejde.

 

Uvidíme, v jakém rozestavení nastoupí Aston Villa, poslední zápas hráli na dva útočníky, předtím jenom na jednu „špičku“. S touhle taktikou všechny předchozí zápasy vyhráli. Musíme být připravení na obě varianty,“ dodal náš trenér.

 

„Těšíme se na vynikající atmosféru, je vždycky skvělé hrát před vyprodaným hledištěm,“ vyhlíží zítřejší zápas kapitán Erich Brabec.

 

Překvapit bychom mohli ze standardní situace. Důležité ale hlavně pro obranu bude nedat Angličanům prostor, nenechat hlavně jejich záložníky rozběhnout,“ nastínil největší úkol pro zítřejší utkání.

 

„V útočné fázi je hodně nebezpečný John Carew, je hodně silný v osobních soubojích, dokáže si pokrýt balon. Ale není to samozřejmě jenom on. Útok je podporovaný záložníky a Carew i ostatní je dokážou najít nabíhající z druhé vlny,“ dodal ještě náš kapitán.

 

„Jsem rád, že se bude hrát právě proti anglickému týmu. Těší se na to celá kabina. Je skvělé, že bude vyprodáno. Angličané jsou na takovou atmosféru ale zvyklí, určitě se jim bude hrát dobře,“ začal muž s největšími zkušenostmi s anglickým fotbalem, Vladimír Šmicer.

 

„Musíme hrát naši hru, je jedno, jestli přijede Kladno nebo Aston villa, musíme jít do každého zápasu stejně.

 

Aston Villa je velmi tradiční tým, mají skvělé fanoušky a vždycky hráli skvělý fotbal. Respekt před nimi mají i mnohé anglické týmy. Dobře si pamatuji zápasy proti nim, které jsem sehrál v Premier League, jednou jsem u nich dokonce dal gól,“ zavzpomínal si ještě v angličtině při odpovědi pro britskou televizi.

 

 

Zhruba o hodinu později se v tiskovém centru objevili i zástupci našeho čtvrtečního soupeře. I přes poslední porážku v Premier League z nich vyzařovala pohoda a dobrá nálada.

 

„Máme hodně náročný program, hráli jsme v pondělí v Newcastlu, další zápas hned ve čtvrtek, musíme se s tím ale vypořádat. Hráči určitě unavení nejsou, cestování nebylo zas až tak náročné,“začal trenér Martin O´Neill.

 

„Máme několik zranění, někteří hráči zůstali doma, protože jejich partnerky právě v těchto dnech očekávají potomka. Nepřicestovali s námi Milner, Petrov, Osbourne a Harewood.

 

Slavia i Sparta jsou na ostrovech hodně známé týmy, mají tam hodně fanoušků. V paměti jsou zápasy s Tottenhamem a také předkolo Ligy Mistrů s Fiorentinou,“ reagoval na otázku, co se mu vybaví, když se v Anglii zmíní jméno Slavia.

 

„S Celitikem jsem byl ve finále Poháru UEFA, s Aston Villou mám alespoň stejný sen. První cíl je ale stejný, jako má Slavia, a to dostat se do bojů Poháru UEFA i po Vánocích,“ prozradil ještě pohárové cíle svého týmu.

 

„Sledovali jsme několik videí se Slavií Praha, víme, že je to velmi dobrý tým s mnoha talentovanými hráči,“ prozradil o přípravě gólman Brad Friedel.

 

S úsměvem reagoval i na další otázku novinářů, zda bude prvním brankářem, který v Edenu dostane v pohárovém utkání gól: „Opravdu můžu být prvním? Doufám, že ne, i když samozřejmě vím, jak kvalitní má Slavia útok.“

 

Poslední otázka směřovala znovu na trenéra hostů: Karel Jarolím se se svým týmem necítí jako favorit, v jaké roli se cítí být Aston Villa? „Pokud Slavia na tomto stadionu v pohárech ještě nedostala gól, pak nevím, čeho se trenér Jarolím bojí?“ Po vlažném smíchu přítomných novinářů zakončil tiskovou konferenci s úsměvem a se slovy, že dnes večer asi nemá nejlepší formu na dobré vtipy…Anebo že novináři mjí stejný smysl pro humor jako Patrik Berger, tedy žádný...

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články