Černý: Chyběly tomu jen branky | SK Slavia Praha
Více

Černý: Chyběly tomu jen branky

PRAHA/EDEN – Jaroslav Černý odehrál proti Aston Ville celých devadesát minut a i přes prohru bude mít na zápas přece jen jednu milou vzpomínku: „Po utkání jsem si vyměnil dres s Johnem Carewem, je to výborný fotbalista...

PRAHA/EDEN – Jaroslav Černý odehrál proti Aston Ville celých devadesát minut a i přes prohru bude mít na zápas přece jen jednu milou vzpomínku: „Po utkání jsem si vyměnil dres s Johnem Carewem, je to výborný fotbalista, což dokázal i tady, dostával těžké nakopávané balóny a spoustu jich udržel ve hře. Dres bych ale určitě vyměnil za body,“ řekl po zápase náš záložník.

 

Jak byste utkání zhodnotil?

„Výsledku je škoda, protože druhý poločas jsme odehráli výborně, k ničemu jsme je nepustili, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, jen ten gól tomu chyběl."

 

Po obdržené brance jste nehráli zrovna nejlépe.

„Začátek utkání nebyl z naší strany špatný, ale ten gól nás trochu srazil. Měli potom ještě jednu velkou šanci, tu naštěstí neproměnili. Do konce poločasu jsme se z obdrženého gólu vzpamatovávali. O půli jsme si řekli, že nemáme co ztratit, že do toho musíme jít naplno. Že buď dostaneme další branku, nebo vyrovnáme, a třeba to i otočíme."

 

Měl jste také velkou šanci, jak byste ji popsal?

"Měl jsem to asi řešit jinak, asi to dát Necidovi pod sebe, protože tam byl sám. Chtěl jsem brankáře prostřelit, bohužel to nevyšlo."

 

Před zápasem se mluvilo o respektu vůči soupeři, čekali jste, že je ve druhém poločasu dokážete tak výrazně přehrát?

„Bylo by špatné, kdybychom z nich měli nějaký přehnaný respekt. Hráli jsme na domácím hřišti a chtěli jsme ten zápas vyhrát. Z naší strany tomu chyběly jen branky."

 

Teď vás čeká opět liga, hodíte tenhle zápas za hlavu?

„Zápasový program máme celkem nahuštěný, proto musíme Aston Villu pustit z hlavy a soustředit se na Budějovice."

 

Bude to pro vás stále speciální zápas?

„Určitě, strávil jsem tam hezké dva roky, na ten zápas se těším. Doufám, že ten zápas vyhrajeme, i když to bude těžké, pod trenérem Tobiášem se teď Budějovice zvedly a neprohrály asi osm utkání v řadě. Musíme se na ně pořádně připravit, zregenerovat."

 

Myslíte, že se dostanete zpátky na tu vítěznou vlnu?

„Snad ano, i když jsme dnes prohráli, tak ten fotbal z naší strany nebyl špatný. Myslím, že když budeme takhle hrát v Budějovicích, že to dopadne dobře."

 

Jak bylo po zápase v kabině?

„Jen jsme si řekli, že to bylo smolné utkání a že musíme jít dál."

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články