Slavia vedení s Budějovicemi neudržela | SK Slavia Praha
Více

Slavia vedení s Budějovicemi neudržela

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na utkání 13. kola Gambrinus ligy zavítala Slavia na půdu Českých Budějovic. Slavia se v prvním poločase ujala vedení 2:0, ve druhé půli ale Budějovice přidaly a srovnaly na konečný výsledek 2:2.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na utkání 13. kola Gambrinus ligy zavítala Slavia na půdu Českých Budějovic. Slavia se v prvním poločasu ujala vedení 2:0, ve druhé půli ale Budějovice přidaly a srovnaly na konečný výsledek 2:2.

Na začátku utkání byl k vidění rychlý kombinační fotbal a v prvních 10 minutách mohly padnout hned 3 branky. Ani jeden z útočníků na obou stranách ale míč do sítě nedostal.

Po zklidnění tempa udeřila ve 35. minutě Slavia. Marek Jarolím napřáhl ke střele z 22 metrů, rána trefila bránícího Riegela, od kterého se míč odrazil tak, že na něj už gólman Kučera nedosáhl a balon tak zapadl do branky domácího Dynama.

O další čtyři minuty později rozvlnil síť domácích Tijani Belaid. Narazil si s Markem Jarolímem a překonal vyběhnutého brankáře Budějovic.

Do druhého poločasu vstoupili domácí podstatně lépe. Zlepšení přineslo snížení v 71. minutě. Šímovu ránu z dálky se pokusil vykopnout z vápna Necid, kluzký míč ale sjel našemu útočníkovi po kopačce a proletěl až do naší brány.

Vyrovnání přišlo v 79. minutě. Po centru z levé strany se ve vápně uvolnil Stráský a prudkou hlavičkou k levé tyči nedal našemu gólmanovi žádnou šanci.

V 85. minutě mohlo být ještě hůř. Střela domácího Šímy ale skončila naštěstí jen na tyčce Vaniakovy branky.

Slavia tak nedokázala udržet vedení z první půle a s Českými Budějovicemi remizovala 2:2.

„Vzhledem k průběhu se mi dnešní utkání nehodnotí dobře. Myslím si, že první poločas jsme měli celkem pod kontrolou, do vedení jsme se sice dostali šťastným gólem, ale měli jsme tam i další šance, téměř stoprocentní, které jsme proměnit měli,“ neskrýval po zápase rozčarování trenér Slavie Karel Jarolím.

„Varováním mělo být pro nás předešlé utkání, kdy Budějovice otočily utkání s Viktorií Žižkov. Věděli jsme, že se soustředí na standardní situace, které mají nebezpečné. Po jedné takové jsme umožnili Budějovicím skóre snížit a tím jsme je dostali do hry. Při druhém gólu jsme měli být před naší brankou mnohem důslednější. Tyto dvě situace jsme nezvládli a byla tam i třetí, kdy soupeř nastřelil tyč. S průběhem druhého poločasu jsem rozhodně nebyl spokojen, řadu situací jsme řešili hodně lehkovážně a tím jsme Budějovice pouštěli pomalu do hry,“ zlobil se slávistický trenér.

Výsledek v Budějovicích by se podle něj na psychice hráčů podepsat negativně neměl. „Něco podobného se nám stalo i v Plzni, hráli jsme tam proti deseti a vedli 1:0 a soupeř v závěru vyrovnal. Máme na to týden, abychom si odpočinuli, tento výsledek vypustili z hlavy a připravili se na další zápas,“ uvedl slávistický kouč.

Oproti předešlým ligovým zápasům usedl na lavičku David Hubáček, po delší době se vrátil do základní sestavy naopak Petr Janda. „Vzhledem k náročnému programu, který jsme měli za sebou, dostali šanci další hráči. Chtěli jsme také zesílit levou stranu, protože jsme předpokládali, že Budějovice se připraví na Mateje Krajčíka a nedají mu dost prostoru,“ vysvětlil na závěr trenér Jarolím.

„Slavia začala výborně, měla tam šance, ale to jsme přežili. Potom jsme dostali gól, dá se říci, že vlastní, a po druhém gólu jsme šli domrtva. Báli jsme se, abychom nedostali třetí branku, protože to by bylo pro nás už asi definitivní. O poločase jsem hráčům řekl, že musíme změnit způsob hry, musíme být odvážnější a agresivnější. Druhý poločas jsme pak odehráli excelentně, hru hodně oživili střídající hráči, jak Hudson, tak Stráský a díky nim jsme to utkání téměř otočili stejně jako minule se Žižkovem,“ zhodnotil zápas o poznání spokojenější kouč Českých Budějovic Pavel Tobiáš.

Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 2:2 (0:2)

Branky: 72. Necid (vl. gól), 79. Stráský - 35. Riegel(vl. gól), 39. Belaid

České Budějovice: Kučera - Riegel (46. Hudson), Horejš, Žižka, Leština - Benát, Homoláč, Hílek, Šíma (90. Svátek) - Mezlík (70. Stráský), Sedláček

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Černý - Jarolím (86. Volešák), Belaid (84. Toleski), Tavares (63. Latka), Švento - Janda, Necid

ŽK: Hílek - Brabec, Volešák



Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články