Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

Derby se Spartou B a D-dorost zvládl na výbornou!
Sigma Olomouc - Slavia dorost „A“ 4:1 (2:1), 1. liga SD, sobota 8. 11. 2008
Branka:
Přeučil Vojtěch
Slavia: Valeš Roman – Hyčka Alois (46´ Kučera Petr), Čmovš Pavel, Kolařík Petr, Novák Sebastián – Přeučil Vojtěch , Trávník Adam (58´ Hanousek Marek), Vaněk Ondřej (56´ Balcar Vít), Štefan Radek – Vyhnal Pavel, Klavík Adam

Na hřišti v Olomouci jsme odehráli pouze první poločas vyrovnanou partii s domácí Sigmou. Ve druhém jsme bohužel brzy inkasovali dvě branky a bylo po utkání.
Do utkání vstoupili lépe domácí a již v první minutě náš podržel brankář Valeš, který reflexivně chytil hlavičku domácích. Po tom se naši hráči oklepali a hráli s domácími zajímavé utkání, které okořenili nevyužité šance Vaňka a Klavíka. Naši šli přece jenom do vedení, kdy po pěkném centru Štefana zakončil Přeučil přesnou střelou k tyči. O pár minut později však natáhl domácí Šichor z dálky a vymetl šibenici. Ke konci poločasu se dostal k míči domácí hráč a nadvakrát dorazil míč do sítě.
Do druhého poločasu nenastoupili naši hráči šťastně a již po 15 minutách prohrávali 4:1. Do konce utkání se již stav nezměnil.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Porážku musíme přijmout, pokud takto prohrát, tak se soupeřem, který je kvalitní. První poločas jsme hráli slušně, proměnili však jen jednu šanci, po zbytek utkání byla Sigma lepší a po zásluze vyhrála. Kluci musí pracovat na svých dovednostech a schopnostech ještě tvrději...“


Slavia dorost ,,B“ – AC Sparta Praha ,,B“ 4:3 (0:1), ČLSD, neděle 9. 11. 2008
Branky:
2 Pázler, Zákostelský, Trpišovský
Slavia: Malina – Grohol (75´ Trpišovský), Vodrhánek, Pospíšil, Mráz – Hájek (70´ Bohata), Duranski, Šrámek, Mareš – Pázler, Zákostelský (90´ Klimeš)

Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Soupeř nás přehrával a vytvářel si šance jednu za druhou. Měli jsme problém nejen s herním projevem, ale i s koncentrací. V několika momentech i velké štěstí. Ve 30. minutě jsme již takové štěstí neměli. Chybné skupinové řešení a následné špatné obranné řešení situace 1na1 znamenalo jednobrankové manko. V tuto chvíli jsme začali hrát uvolněně. Obdržená branka nás zázrakem dostala do herní pohody a soupeře uspala. Začali jsme lépe kombinovat a dostávat se do brankových příležitostí. Bohužel šance, které jsme si vytvořili na konci prvního poločasu, se nám nepodařilo proměnit, a tak jsme po první půli stále o gól prohrávali.
Do druhého poločasu jsme vstoupili velice aktivně. Hru jsme kontrolovali, ale braky jsme se nedočkali. Naopak v 70. minutě jsme obdrželi druhou branku. Po dobré kombinační akci soupeře z pravé strany hřiště. Nepokrytý prostor na malém vápně se nám stal osudným. Od tohoto okamžiku bylo na hřišti jedno družstvo a tím jsme byli my. Soupeře jsme zatlačili do defenzívy. Kombinace na jeden dotek, soupeř přestal stíhat naše tempo hry. V 80. minutě nastal neočekávaný obrat. Během 4 minut jsme dali 3 góly. Nejdříve se trefil Pázler po rychle rozehrané standardní situaci, asistoval Mareš. Hned o minutu později se znovu trefil Pázler, který zakončil vypadnutý míč z náručí brankáře Sparty a v 84. minutě se trefil Trpišovský, kterému znovu asistoval Mareš. Byla to akce z levé strany hřiště po kombinaci na jeden dotek z autového vhazování. Tento obrat soupeře srazil na kolena. V 90. minutě jsme přidali čtvrtou a naši poslední branku z rohového kopu. Trefil se Zákostelský a asistoval Pázler. V 94. minutě soupeř už jen snížil na rozdíl jediné branky penaltou za ruku ve vápně. Další obrat už se ale nekonal a utkání jsme dotáhli do vítězného konce.

Kohoutek Rostislav – asistent U18


SK Sigma Olomouc - Slavia dorost „C“ 2:1 (0:1), 1. liga MD
Branky:
Adam Hofman
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Lukáš Šlehofer, Jakub Sudek – Adam Hofman, Ondřej Petrák, Luboš Tusjak, Daniel Veselý (71´ Filip Melecký) – Jakub Goiš, Jakub Hejret (64´ Vladimír Halama)

Domácí byli před tímto utkáním velkým favoritem, a tak jsme se k tomuto utkání pečlivě připravovali. Od počátku utkání se hrál oboustranný velmi kvalitní fotbal. V průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili mírnou územní převahu a domácí tým jsme zaskočili především naší aktivitou. Hra se odehrávala mezi oběma pokutovými územími, a tak střeleckých příležitostí bylo poskrovnu. Ve 26. minutě provedl náš brankář Měsíček dlouhý výkop z ruky, míč prodloužil hlavou Hejret a vyslal tak do brejku Hofmana. Ten si poradil i s vyběhnuvším brankářem a šli jsme do vedení. Vzápětí měl gól na noze Veselý, ale v koncovce selhal. Další naše šance zůstaly nevyužity a šance domácích jsme eliminovali bezchybnou defenzivní činností. Do šaten jsme tedy odcházeli za pro nás příznivého stavu.
Druhý poločas jsme se snažili nepustit soupeře do hry a dotáhnout utkání do vítězného konce. Leč opak byl pravdou. Začali jsme se dopouštět opět hloupých chyb a vyrovnání přišlo brzy. Ve 47. minutě soupeř zahrával rohový kop z naší pravé strany. Na centrovaný míč do malého pokutového území nikdo nereagoval a domácí útočník pohodlně srovnal stav utkání. Pokračovali jsme v bojovné hře, ale bezvýsledně. Naopak soupeř udeřil znovu a v 63. minutě nás potrestal stejnou brankou, ze stejné standardní situace “jako přes kopírák“a dokončil tak obrat v utkání ve svůj prospěch. Na tento úder jsme již nedokázali odpovědět. Nutno podotknout, že posledních dvacet minut jsme dohrávali utkání téměř za tmy, kdy i bílý míč byl sotva vidět, a tak se jednalo o zcela neregulérní podmínky. Tyto podmínky však byly pro oba týmy stejné a naší hloupostí je, že jsme v této tmě na domácího brankáře nedokázali ani vystřelit a natož jej vážněji ohrozit. Z tohoto důvodu lze jen konstatovat, že prohra byla zasloužená a někteří hráči se musí opět nad sebou zamyslet, neboť nepředvádějí to, co se od nich očekává.

J.Neuberg


Slavia dorost „D“ - AC Sparta Praha „D“ 4:2 (1:0), ČLMD
Branky:
Hurka, Synek, Růžička, Šimeček
Slavia: Hrubeš – Herc (72´ Novák), Tesařík, Čepelák, Košata – Zámečník (48´ Kolmistr), Šimeček, Šittich (41´ Zmrhal), Prošek – Hurka (53´ Růžička), Synek

Předposlední kolo podzimní časti soutěže nabídlo divákům v Edenu velmi zajímavé derby s největším rivalem Spartou Praha. První poločas na umělé trávě měl spíše charakter bojovného zápasu s velkým množstvím osobních soubojů. Šancí moc k vidění nebylo,oba týmy bránili velmi pozorně. Přesto jsme zahrávali ve 40. minutě trestný kop a Hurka skvělou střelou vsítil úvodní branku zápasu.
Ofenzivní fotbal s celou řadou akcí se začal hrát hned od začátku 2. poločasu. Bohužel první šanci ke vstřelení branky využila Sparta a ve 48. minutě srovnal po našem zaváhání ve vápně Breda. O 10 minut později však Slavia předvedla skvělou akci, když po kolmé přihrávce Kolmistra zachoval chladnou hlavu Synek a domácí opět vedli. V 63. minutě zahrál Kolmistr rohový kop, ve vápně se výborně zorientoval Růžička a Slavia už vedla o dvě branky. Festival krásných akcí směrem dopředu pokračoval i nadále. Sparta se nevzdávala a v 68. minutě snížila zásluhou Tomse. Poslední slovo však v derby měla domácí Slavia a po rohovém kopu Zmrhala zpečetil vítězství Slavie kapitán týmu Šimeček.
Myslím si, že zejména 2. poločas měl vysokou kvalitu, oba týmy se snažili hrát především aktivně směrem dopředu, a tak byl k vidění v Edenu výborný ofenzivní fotbal. Závěr zápasu jsme jednoznačně ovládli a musím kluky pochválit za vysoké nasazení v zápase až do závěrečných minut. Jsem také velmi rád, že jsme si tímto vítězstvím v derby udrželi před posledním kolem vedoucí pozici v tabulce.

M. Jíra

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články