V neděli do Edenu na derby!!! | SK Slavia Praha
Více

V neděli do Edenu na derby!!!

EDEN - V neděli 16. listopadu se v Edenu odehraje pražské derby. V rámci 14. kola Gambrinus ligy přivítá Slavia Viktorii Žižkov. Výkop je ve 20 hodin. Viktoria Žižkov nezískala venku ještě ani jeden bod, naopak Slavia v Edenu brala tři body ve všech šesti domácích ligových zápasech.
EDEN - V neděli 16. listopadu se v Edenu odehraje pražské derby. V rámci 14. kola Gambrinus ligy přivítá Slavia Viktorii Žižkov. Výkop je ve 20 hodin. Viktoria Žižkov nezískala venku ještě ani jeden bod, naopak Slavia v Edenu brala tři body ve všech šesti domácích ligových zápasech.

„Utkání v Budějovicích jsme si rozebrali, podobný výpadek se už nesmí opakovat. Je sice pravda, že jsme předtím měli náročnější program, ale na to se pochopitelně vymlouvat nemůžeme. Žižkov má nového trenéra, určitě se od něj očekává, že mužstvu dodá nový impuls, ale to by nic nemělo změnit na našem způsobu hry. My se musíme soustředit především na sebe, na náš výkon, abychom odvedli na hřišti poctivou práci, vytvářeli si dostatečnou aktivitou šance a nacházeli správná řešení v koncovce. To je pro nedělní zápas to nejpodstatnější,“ říká před utkáním s Viktorií Žižkov trenér Slavie Karel Jarolím.

Zraněný nárt nepustí do hry Mickaela Tavarese a problémy s lýtkem i Vladimíra Šmicra. Individuálně s kondičním trenérem se ještě připravují Peter Grajciar a Gianluca Litteri. „Příští týden bych mohl začít naplno trénovat s týmem," prozradil italský útočník Gianluca Litteri, kterého na delší dobu vyřadilo z přípravy svalové zranění.

Zdravotně v pořádku jsou už František Ďřížďal a Ronald Šiklić, kteří se rozehrávají v B-týmu.

„Zápas v Budějovicích pro nás nedopadl dobře, už první poločas se nevyvíjel tak, jak jsme byli zvyklí a bohužel to dospělo k tomu, že jsme tam ztratili dva body. Myslím si, že to byla facka ve správnou chvíli. Před námi jsou ještě tři ligové zápasy a tři zápasy v Poháru UEFA. Hned to první utkání se Žižkovem bude těžké, ale my se musíme vrátit k naší hře, být poctiví a do každého souboje jít s odhodláním ho vyhrát. Právě to nám chybělo v Budějovicích. Teď je ta správná chvíle, abychom ukázali, že jsme silní a že ať nastoupí kdokoliv, tak pro mančaft odvede maximum. Žižkov nám v loňské sezoně sebral pět bodů, takže jim máme určitě co vract alespoň za minulou sezonu,“ myslí si kapitán Erich Brabec.

„V Budějovicích jsme neodvedli dobrou práci jako tým. Nemá smysl jmenovat jednotlivce, tam se není za co schovávat. V neděli musíme ukázat, že jako tým jsme právem první. My potřebujeme nutně tři body a Žižkov ať si je získává někde jinde,“ burcuje před zápasem slávistický kapitán.

Podle záložníka Marka Jarolíma zažívá Slavia zatím velice úspěšný podzim. „Je to dobré, přesto je velká škoda zaváhání v Českých Budějovicích, ale myslím si, že v neděli to napravíme a získáme tři body. Podle mě do konce podzimu vyhrajeme už každý zápas,“ předpovídá.

Marek Jarolím si v záloze hodně mění místo s ostatními spoluhráči. Někdy nastoupí na kraji, jindy ve středu zálohy. „Mně tento systém vyhovuje, je to hodně kreativní, prolínáme se. Myslím si, že to sedí i ostatním klukům a dostáváme se do hry. Snad to bude klapat i dál,“ přeje si čtyřiadvacetiletý záložník.

Na nedělní zápas se těší i obránce Marek Suchý. „Bude to pražské derby, takže určitě to bude bojovné. Žižkov potřebuje získat nějaké body, my potřebujeme také vyhrát. Myslím si, že diváci se mají na co těšit. Věřím, že v Edenu uvidí dobrý zápas,“ očekává dvacetiletý stoper.

„Nepovedené utkání v Budějovicích jsme si rozebrali včetně situací, ze kterých jsme dostali góly. Něco jsme si k tomu řekli, jak to mělo být, aby se to už příště nestávalo. Ale Budějovice už jsou pryč, teď máme před sebou Žižkov,“ uzavírá Marek Suchý.

O derby se Žižkovem je zájem

Pokud přijdou na zápas s Žižkovem všichni permanentkáři a všichni, kdo si vstupenky pořídili zatím do čtvrtečního poledne v předprodeji, přesáhne návštěva opět deset tisíc diváků.

Všichni zájemci si mohou své vstupenky zarezervovat také na internetu, existuje také možnost vytisknout si e-vstupenku. Tuto variantu doporučujeme zejména všem, kdo vědí, že na stadion dorazí na poslední chvíli. Před zápasem bude otevřena i rychlopokladna u severovýchodního vstupu na stadion.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články