Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

Naplno bodoval jen A dorost, který doma přehrál Teplice.

Slavia dorost „A“ – FK Teplice 2:1 (1:0), 1. liga SD, sobota 15. 11. 2008
Branky:
Vyhnal Pavel, Mareš Petr
Slavia: Valeš Roman – Kučera Petr, Čmovš Pavel, Novák Sebastián, Palko Lukáš – Přeučil Vojtěch (73´ Balcar Vít), Hanousek Marek, Kolařík Petr, Štefan Radek – Vyhnal Pavel, Klavík Adam (58´ Mareš Petr)

V posledním podzimním utkání jsme přivítali hráče Teplic. V prvním poločase naši hráči přehráli hostující tým a vytvořili si také tři jasné gólové příležitosti. Proměnili jsme však pouze jednu, když po pěkném centru Kučery skóroval hlavou Vyhnal. Druhý poločas byl vyrovnaný, Teplicím se podařilo vyrovnat z brejkové situace. Naši hráči však zabojovali a rozhodli o své výhře po pěkné kombinaci několika hráčů a důrazném zakončením Mareše. Čtvrt hodiny před koncem utkání se vyznamenal brankář Valeš, když chytil pokutový kop teplických.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené, protože jsme v 1. poločase byli lepším týmem, i když tři body zachránil až brankář Valeš chycenou penaltou.“


FC Slovan Liberec – Slavia dorost „B“ 2:2 (1:1), ČLSD, sobota 15. 11. 2008
Branky:
2 Zákostelský
Slavia: Malina – Pospíšil (68´ Hájek), Vodrhánek, Hell, Mráz (70´ Trpišovský) – Bohata, Duranski, Šrámek (60´ Paprčiak), Grohol – Pázler, Zákostelský

Utkání se hrálo na velice dobře připraveném hřišti. Bohužel ani jedno mužstvo herně neprokázalo své postavení v tabulce. I když výsledek 2:2 vypadá pro oko diváka zajímavě, skutečnost byla jiná. Hrálo se ve středu pole bez vážnějších šancí. Naše hra byla bez myšlenky, technických dovedností a kombinace. Je jen škoda, že velice těžce vypracované vedení jsme dvakrát lehce ztratili. Obě branky vstřelil Zákostelský a na obě mu asistoval kolega z útoku Pázler. První branka padla v 25. minutě ze standardní situace z pravé strany hřiště a druhá branka padla po jediné kvalitní akci na jeden dotek z pravé strany a následném centru do pokutového území v 78. minutě. Bohužel první gól jsme obdrželi jen několik málo minut před koncem prvního poločasu, přesně ve 43. minutě po centru z pravé strany. Druhý gól jsme obdrželi minutu a půl po naší druhé brance z totožné standardní situace, ze které jsme skórovali my v prvním poločase.

Kohoutek Rostislav – asistent U18


Slavia dorost „C“ - FK Teplice 2:3 (1:3), 1. liga MD
Branky:
28´ Vladimír Halama, 78´ Daniel Veselý
Slavia: Václav Černý (41´Jiří Měsíček) – Jakub Šimkovský, Lukáš Šlehofer, Marek Náhlovský (41´ Ladislav Brůžek), Jakub Sudek – Adam Hofman (53´ Jakub Hejret), Ondřej Petrák (72´ Jan Jílek), Luboš Tusjak, Daniel Veselý – Jakub Goiš, Vladimír Halama.

V posledním domácím utkání jsme přivítali tým ze severních Čech. Konečně se do utkání dostali hráči, kteří se potýkali s různými zraněními a nemocemi, a tak jsme k utkání nastupovali téměř kompletní a s vidinou plného bodového zisku. Průběh na hřišti však byl opačný. V úvodu utkání jsme nevyužili několik slibných příležitostí, a to bylo z naší strany vše. Soupeř začal diktovat tempo hry a následně nás trestal brankami. Za nepříznivého stavu 0:2 jsme ve 28. minutě ještě snížili na rozdíl jediné branky. Goiš vyslal přesnou přihrávkou ze středu hřiště do průniku Halamu, který se dostal s míčem až do pokutového území a podél brankaře skóroval. Soupeř nám však po další hloupé chybě zasadil třetí úder a za stavu 1:3 jsme odcházeli do šaten.
Ve druhém poločase jsme po důrazné domluvě čekali obrat, avšak opak byl pravdou. Soupeř si pohodlně hlídal náskok a hra se odehrávala jen mezi oběma pokutovými územími. Naše útočná činnost byla zcela bezbranná. Za vše hovoří fakt, že k první střele na soupeřovu branku jsme se ve druhém poločase dostali až v 63´minutě! S blížícím se závěrem utkání jsme se pořád snažili stupňovat svůj tlak a výsledkem bylo alespoň snížení. J.Sudek v 78´min. předvedl samostatnou akci, kdy obešel čtyři protihráče a v pokutovém území byl faulován. Následovala penalta, kterou s přehledem proměnil D.Veselý a upravil tak na konečných 2:3 ve prospěch hostů. Vítězství našeho soupeře bylo zcela zasloužené a naopak náš tým předvedl jeden z nejhorších výkonů podzimu. Opět se ukázalo, že je potřeba bojovat v každém utkání, žádné vítězství nepřijde samo a někteří hráči se vážně musí zamyslet nad svým přístupem k utkání..

J.Neuberg


FC Slovan Liberec – Slavia dorost „D“ 2:1 (0:0), ČLMD
Branky: Synek
Slavia: Hrubeš, Novák (59´ Herc), Tesařík, Čepelák, Košata, Zámečník (51´ Šittich), Prošek (41´ Hurka), Šimeček, Kolmistr, Zmrhal (63´ Růžička), Synek

Poslední kolo podzimní části soutěže jsme odehráli na půdě velmi silného Liberce. Na zápas jsme se velmi pečlivě připravovali, věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř a to se hned od úvodních minut projevilo. Přesto jsme 1. poločas odehráli velmi dobře, Liberec jsme nepouštěli do vyložené střelecké příležitosti, naopak jsme využívali zejména krajní prostory a centrovanými míči ze stran jsme se snažili dostat před branku soupeře. Bohužel jsme tyto míče nedokázali gólově využít. Naopak soupeř hrozil prakticky jen standardními situacemi. Velmi zajímavý fotbal se hrál především v poločase druhém. Hra nabrala nejen na tempu, ale především bylo k vidění daleko více zajímavých situací před brankami. Bohužel v 62. minutě udeřil Liberec a po naší nedůslednosti v pokutovém území se zásluhou Šindeláře dostal do vedení. Slavii to však motivovalo k větší aktivitě a v 72. minutě jsme díky důrazné a pohotové střele Synka skóre srovnali. O dvě minuty později jsme však byli opět nepozorní v obranné fázi a naši lehkovážnou ztrátu míče před pokutovým územím soupeř dokonale potrestal a Werner dostal domácí do vedení. Slavia se však nadechla k obrovskému náporu a zásobovala pokutové území soupeře jedním míčem za druhým, bohužel jsme v koncovce neměli potřebný klid a přesnost. Liberec s vypětím všech sil vítězství nakonec uhájil.
Hodnocení trenéra Miroslava Jíry: „Tato porážka mě určitě mrzí, ale se způsobem hry a individuálními výkony většiny hráčů jsme byl zejména ve druhém poločase spokojen. Kluci ukázali velký kus srdce a bojovnosti, velkou touhu poprat se o výsledek a toho si velmi vážím. Také musím uznat kvalitu soupeře a Liberci gratuluji k vítězství v tomto zápase a bohužel pro nás i k podzimnímu mistrovi. Přesto jsem s umístěním na 2. místě s jednobodovou ztrátou právě na Liberec vcelku spokojen a hlavně mě těší, že kluci podávali ve většině zápasech výkony, kterými dobře reprezentovali Slavii.“

M. Jíra

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články