V neděli v Edenu s Teplicemi | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Edenu s Teplicemi

EDEN – V neděli 23. listopadu přivítá Slavia v Edenu Teplice. Výkop je ve 20 hodin. Nedělní utkání 15. kola Gambrinus ligy bude posledním domácím ligovým zápasem v podzimní sezoně. Sedm ligových zápasů v Edenu, sedm vítězství, dvacet jedna bodů...
EDEN – V neděli 23. listopadu přivítá Slavia v Edenu Teplice. Výkop je ve 20 hodin. Nedělní utkání 15. kola Gambrinus ligy bude posledním domácím ligovým zápasem v podzimní sezoně.

Sedm ligových zápasů v Edenu, sedm vítězství, dvacet jedna bodů, dvacet vstřelených branek a jenom dvě inkasované. Taková je zatím podzimní bilance Slavie na novém stadionu. Slavia doposud v lize inkasovala celkem deset branek, což je nejméně ze všech týmů. Teplice s jedenácti góly jsou na pomyslném druhém místě.

„S hráči jsme se o tom už bavili, že Teplice mají po nás druhou nejlepší obranu v lize. Na druhou stranu o to více se na ně musíme připravit. Ale rozhodně si nemyslím, že by to pro nás bylo nepřekonatelné,“ řekl k nedělnímu utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

„Stejně jako se Žižkovem se nám na jaře zápas v Teplicích nepovedl, máme jim co vracet. Recept k úspěchu je stejný jako v předchozích duelech v Edenu. Poctivá práce celého týmu, dostávat se do šancí a správně je řešit v koncovce. Navíc musíme být samozřejmě důslední i směrem dozadu - o tom, jak je to důležité, jsme se přesvědčili v posledním zápase,“ ví Karel Jarolím.

Reprezentační povinnosti si během týdne plnili Jakub Diviš, Dušan Švento, Tijani Belaid a premiérově i Tomáš Necid. „Doufám, že se to nějak dramaticky nepromítne na jejich stavu, Dušan Švento hrál poločas, Tomáš Necid zhruba pětadvacet minut a navíc dal gól, takže by mu to mohlo naopak pomoci. Jenom u Tijani Belaida je to trochu komplikovanější, protože musel cestovat do Ghany a zase zpátky,“ dodal Karel Jarolím.

Do utkání s Teplicemi zřejmě ještě nezasáhnou Mickael Tavares a Jaroslav Černý. „Vladimír Šmicer už naopak začal trénovat s týmem,“ prozradil dobrou zprávu slávistický trenér.

Zdravotně v pořádku jsou také František Ďřížďal a Ronald Šiklić, kteří se rozehrávají v B-týmu. Zraněné koleno však nepustí k zápasu Gianlucu Litteriho.

„Věřím tomu, že zachováme i v posledním  domácím ligovém zápase podzimní sezony to pravidlo, že Eden je pro soupeře nedobytnou tvrzí a že získáme tři body, abychom se s našimi fanoušky rozloučili vítězstvím. Samozřejmě Teplice jsou velice kvalitní tým, který měl sice určité problémy, ale v posledním zápase s Brnem hráli kvalitně a my víme, že nás nečeká nic lehkého,“ řekl kapitán Erich Brabec.

Teplice v ligových zápasech doposud nastřílely čtrnáct branek, Slavia o dvacet více. „To nás rozhodně nesmí ukolébat, všichni víme, že ve fotbale může rozhodnout jediný gól. Pevně věřím, že ho vsítíme my a že nezůstane jenom u jednoho. Doufám, že se zase probudí Tomáš Necid, který si teď připsal také premiérový reprezentační gól. Ale střelecky se mohou prosadit i ostatní naši útočníci, ať už je to Goce Toleski, Zdeněk Šenkeřík nebo Milan Ivana. Věřím, že my vzadu po delší době zase udržíme nulu, což je pro mě hodně důležité a určitě i pro ostatní,“ dodal slávistický kapitán.

Na jaře slávisté v boji o titul ztratili s Teplicemi důležité body, ve šlágru 26. kola prohráli na teplických Stínadlech 1:3. „Ten zápas nedopadl podle našich představ, tam jsme tehdy vybouchli stejně jako v následném utkání doma se Žižkovem. Na to se nevzpomíná moc dobře, po tom zápase už asi málokdo věřil, že se nám povede vrátit se tam, kde jsme nakonec skončili. Myslím si, že Teplice tolik svůj kádr nezměnily, takže způsob hry, který mají, se moc nebude lišit od toho, co předváděly v loňské sezoně na jaře,“ uzavřel Erich Brabec.

„Už jsme si to v kabině říkali, že jsou po nás nejlepší v defenzivní činnosti a že určitě to nebude jednoduché, bude to podobný zápas jako se Žižkovem,“ očekává obránce Marek Suchý.

„Určitě tady v Edenu na soupeře platí to, když jim v první půli dáme jeden nebo lépe i více gólů. Když se nám to v těch předešlých zápasech povedlo, tak se nám pak hrálo mnohem lépe. Ale také musíme být obezřetní vzadu a nedovolit to, ce se nám stalo naposledy se Žižkovem, kdy jsme tam jejich hráče nedokázali pokrýt. Takže musíme být pořád ve střehu a dávat góly,“ prozrazuje recept Marek Suchý.

„Do konce podzimní sezony máme před sebou ještě celkem pět zápasů, takže to určitě není takové, jako kdyby to byl nás úplně poslední podzimní zápas. Ale samozřejmě bylo by hezké rozloučit se s ligou na podzim v Edenu výhrou,“ uzavřel Marek Suchý.

Neuvěřitelný týden má za sebou útočník Tomáš Necid, který svůj premiérový start v reprezentaci okořenil ještě gólem. „To už je minulost. Teď už se musím soustředit jenom na ligu a hlavně na to, abychom v neděli vyhráli a také abych podal co nejlepší výkon, pokud tedy budu hrát,“ těší se na neděli Tomáš Necid.

„Pro útočníka je samozřejmě vždy obtížné, když útočí do plné obrany. Myslím si, že budeme zase hrát tu naši kombinační hru, která na soupeře platí. Musíme využít každou šanci ke střele, do které se dostaneme a také ji potom proměnit. Když dáme první gól, tak to bude pro nás jednodušší a můžeme pak přidat třeba i další branky,“ uzavřel devatenáctiletý útočník.

Na nedělní utkání s Teplicemi připravila Slavia pro návštěvníky soutěž o řadu slávistických cen.

E-vstupenky na zápas si můžete zakoupit zde.

Podzimní ligovou bilanci Slavie v Edenu najdete zde.

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články