Slavia třikrát udeřila po přestávce | SK Slavia Praha
Více

Slavia třikrát udeřila po přestávce

PRAHA/EDEN – Slavia poprvé v lize v Edenu prohrávala, poprvé v Edenu musela otáčet výsledek, pak poprvé v Edenu kopala penaltu, nakonec ale, jako v lize zatím pokaždé, v Edenu vyhrála.
PRAHA/EDEN – Slavia poprvé v lize v Edenu prohrávala, poprvé v Edenu musela otáčet výsledek, pak poprvé v Edenu kopala penaltu, nakonec ale, jako v lize zatím pokaždé, v Edenu vyhrála. S teplickým FK si poradila 3:1.

Fanoušci v Edenu se ještě ani nestačili usadit na svá místa a už se stali svědky něčeho, co v letošní sezoně Gambrinus Ligy ještě nezažili. Přímý kop Stožického se odrazil k volnému Vachouškovi, ten propálil hradbu těl před sebou a Slavia prohrávala, v lize v Edenu poprvé.

Slavia se snažila na tento nepříznivý stav odpovědět, její snažení ale v mnohém připomínalo předešlý zápas s Viktorií Žižkov. Sešívaní měli převahu, vyložené šance si ale vytvořit nedokázali.

V největších šancích poločasu se ocitl Marek Jarolím. Nejdříve se k němu v 19. minutě dostal Belicem vyražený míč, náš záložník ho ale napálil těsně vedle šibenice teplické branky. V minutě 43. k němu pak doletěl Krajčíkův dlouhý aut, následná střela ale opět postrádala přesnost.

O přestávce nahradil v útoku Toleskiho Milan Ivana a spolu s touto změnou se na Slavii konečně usmálo gólové štěstí. Právě nového muže na hřišti po přihrávce Marka Jarolíma stáhl v 53. minutě ve vápně obránce Lukáš a Eden zažil další premiéru – penaltu. Tu s jistotou proměnil Tomáš Necid a bylo vyrovnáno.

Po celý druhý poločas se hrálo téměř na jednu branku, Teplice zahrozily jen z několika málo rychlých protiútoků. V 64. minutě tak proti Kleinovi musel zasáhnout jinak prakticky nevytížený gólman Vaniak, střela teplického hráče mu ale nenadělala větší problémy.

V 71. minutě vybuchl Eden podruhé. Centr Jarolíma z pravé strany Tomáš Necid sice podskočil, za ním stojící Tijani Belaid se ale hlavou trefil přesně do protipohybu brankáře - 2:1!

O šest minut později se Slavia prosadila potřetí. Rychlý protiútok zakončoval hlavou na malém vápně osamocený Tomáš Necid, kterého přesně našel centr Marka Jarolíma.

Zbytek zápasu si už Sešívaní v pohodě pohlídali a mohli si tak vychutnat skandování více jak osmi tisíc diváků „hoši, děkujem, hoši, děkujem“. Po 15. kole vedou ligu s náskokem už osmi bodů.

„Upozorňovali jsme hráče, že Teplice budou hrozit ze standardních situací, z jedné takové jsme ale inkasovali, když jsme soupeři podle mého názoru nechali moc prostoru,“ vracel se k prvnímu gólovému momentu trenér Slavie Karel Jarolím.

„Trochu nás to zaskočilo, Teplice vstoupily do utkání rozhodně aktivněji než naši předešlí soupeři v Edenu. My jsme sice měli hodně příležitostí, kvůli naší váhavosti a nepřesnostem jsme se ale neprosadili. I proto jsme o poločase sáhli po změně, Milan Ivana naši hru oživil. Zkvalitnili jsme pohyb, zpřesnili přihrávky a nakonec se nám podařilo vstřelit branku,“ dodával náš kouč.

„Poprvé jsme tady v Edenu prohrávali, o to více si cením vítězství, mužstvo ukázalo svou sílu,“ zakončil slávistický lodivod.

„Chtěli jsme být prvním týmem, který tu získá body. První půle se nám podařila, dobře jsme bránili a dali i gól, ale proto, aby byl tým úspěšný, je potřeba trošku štěstí. My jsme po poločase dostali brzy branku a pak už se naplno projevila síla Slavie,“ komentoval utkání trenér Teplic Jiří Plíšek.

„Pro nás bylo utkání rozhodně na jednu stranu fotbalovým zážitkem, zvlášť v takovéhle úžasné atmosféře, ale mohli jsme z něj vytěžit více,“ dodal na závěr teplický kouč.

Utkání jsme sledovali on-line

SK Slavia Praha - FK Teplice 3:1 (0:1)

 

Branky: 53. Necid (z pen.), 71. Belaid, 77. Necid - 10. Vachoušek

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Jarolím (88. Janda), Belaid (84. Volešák), Latka, Švento – Toleski (46. Ivana), Necid

Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal, Sabou, Matula, Stožický (86. Gašparík)– Mahmutovič (76. Jun), Vachoušek (70. Mareš)

ŽK: Brabec, Latka, Suchý, Belaid – Matula, Rosa, Mahmutovič

Diváci: 8 212

Videosestřih si z utkání můžete stáhnout zde.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články