Informace pro slávisty cestující do Žiliny | SK Slavia Praha
Více

Informace pro slávisty cestující do Žiliny

PRAHA - MŠK Žilina předal našemu klubu pokyny a pravidla pro návštěvu žilinského stadionu, kde Slavia sehraje ve čtvrtek utkání skupiny F Poháru UEFA. Prosíme všechny fanoušky, kteří do Žiliny pocestují, aby si pokyny pozorně přečetli, určitě je možné díky nim předejít nepříjemným situacím...
PRAHA - MŠK Žilina předal našemu klubu pokyny a pravidla pro návštěvu žilinského stadionu, kde Slavia sehraje ve čtvrtek své druhé letošní utkání skupiny F Poháru UEFA. Prosíme všechny fanoušky, kteří do Žiliny pocestují, aby si pokyny pozorně přečetli, určitě je možné díky nim předejít nepříjemným situacím a užít si v klidu další z našich pohárových vystoupení.

Sektor hostů
Před vstupem do sektoru jsou kontrolovány vlajky, transparenty a chorea, která nesmí obsahovat symboliku zakázanou v SR (totenkopf, hákový kříž, rúnové znaky, SS a pod.). Nepřijatelná symbolika nebude do sektoru vpuštěna. Před vstupem jsou prováděny bezpečnostní prohlídky, zaměřené především proti vnášení nepovolené pyrotechniky. Po skončení zápasu jsou fanoušci hostů požádáni o setrvání ve svém sektoru po dobu přibližně 15 minut, dokud se stadion nevyprázdní. Poté jsou v doprovodu policie dovedeni na své parkoviště.

Profesionální stewardi Slavie
Za chování svých fanoušků v sektoru hostů na rozdíl od zápasů Gambrinus ligy odpovídá při zápasech v Evropě Slavia. Fanklub Slavie proto ve spolupráci s klubem využije služeb profesionálních stewardů, kteří do Žiliny pocestují s autobusy fanklubu. Kontaktní osobou pro stewardy Slavie bude vedoucí pořadatel v sektoru hostů. Podobnou praxi uplatňuje většina západoevropských klubů.

Umístění sektoru hostů, parkoviště pro slávisty
Sektor hostů je umístěný v pravé části jižní tribuny. Vchod je z ulice Uholná, kde jsou umístěny dva turnikety a 2 únikové brány. Dopravní prostředky slávistů budou mít vyhrazené parkoviště na ulici Uholná za vchodem do sektoru hostů.

Zákaz kouření
Na stadionu platí zákaz kouření mimo vyhrazená místa za tribunou, není povoleno vnášet alkoholické nápoje, pyrotechniku, vlajky a jiné předměty se zakázanou symbolikou, zbraně a jiné předměty, které by mohly jako zbraně být použity, tyče na vlajky (kromě papírových rourek). Je zakázané ničit vybavení stadionu. Při porušení předpisů budou viníci vyvedeni ze stadionu.

Pokyny na vstupence
Poučení o pravidlech návštěvy stadionu najdete na zadní straně vstupenky. Jejím zakoupením divák souhlasí s podmínkami vstupu na stadion.

Parkování pro hosty
Pro parkování našich fanoušků v Žilině je v prostoru za Zimním stadionem v ulici Uholná vyhrazeno speciální parkoviště s kapacitou 100-150 míst. Už pět hodin před výkopem bude na příjezdové cestě asistovat policie, která v případě potřeby naše fanoušky (v autech s českou SPZ) do prostoru navede. Cesta by měla být označena cedulemi Parkoviště - hosté - Slavia.

Výzva fanklubu a Slavie

Slavia i Fanklub Slavie pevně věří, že fanouškové Slavie se na Slovensku budou prezentovat stejně pozitívním přistupem, který známe ze všech domácích střetnutí v Edenu a vyvarují se použití zakázané pyrotechniky, která Slavii způsobila velice bolestnou pokutu při minulém zápase v Žilině v předkole Ligy mistrů. Fanklub Slavie je připraven takové pozitivní chování ocenit příspěvkem na choreografii na utkání s Hamburkem ve výši dvaceti tisíc korun.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články