Slavia je v Žilině | SK Slavia Praha
Více

Slavia je v Žilině

ŽILINA - Ve středu krátce po poledni dorazila slávistická výprava na místo určení svého druhého vystoupení ve skupině F Poháru UEFA - do slovenské Žiliny. Za sebou měli krátký pohodový let z Prahy do Piešťan, který trval pouhých čtyřicet pět minut.

ŽILINA - Ve středu krátce po poledni dorazila slávistická výprava na místo určení svého druhého vystoupení ve skupině F Poháru UEFA - do slovenské Žiliny. Za sebou měli krátký pohodový let z Prahy do Piešťan, který trval pouhých čtyřicet pět minut. Odtud za slabou hodinku dojeli autobusem do Žiliny, kde je přivítalo zimní počasí, město zdobí slabá vrstva sněhu.

S výpravou na Slovensko necestovali rekonvalescenti Mickael Tavares, Jaroslav Černý, Vladimír Šmicer a František Dřížďal, naopak poprvé jsou na evropské misi Ronald Šiklič a Amadou Cissé.

Speciální den prožívá útočník Milan Ivana, protože se do své rodné země vydal v den svých dvacátých pátých narozenin.

„Vyšlo to krásně, že jedu „domů“ přesně na svoje narozeniny. Doufám, že vyhrajeme a že si to ještě zpříjemním. Máme určitě šanci ze skupiny postoupit a pokud se nám zápas zítra vydaří, tak v těch zbývajících dvou utkáních budeme mít o hodně větší šanci.“

„Slovenský fotbal pořád sleduji, Žilině se poslední dobou daří, mají ty z nejlepších hráčů na Slovensku. I když poslední kolo na Slovanu prohráli, bylo to hodně vyrovnané a určitě nás zítra nečeká nic lehkého. Přijde hodně lidí, Slavia má tradici a na Slovensku velmi dobrý zvuk,“ řekl pro náš web slovenský útočník.

„Sledovali jsme, jak hrála Žilina s Libercem, viděli jsme i jejich poslední zápas, mužstvo je to dobře technicky vybavené, fotbal hrát umějí. Minulý rok jsem sice proti Žilině hrál jenom posledních pár minut, ale vím, že to bylo hodně těžké utkání a že i diváci jim tam vytvořili skvělou kulisu. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale jedeme do Žiliny vyhrát,“ prozradil na letišti cíl slávistů Marek Suchý.

„Vyhrát chceme v každém zápase. Ale pokud chceme myslet na postup, tak s kým jiným bychom měli získávat body? Samozřejmě nechci Žilinu podceňovat, ale potom nás čeká Hamburk a Ajax a to jsou zase soupeři úplně jiné kategorie,“ doplnil ještě náš obránce.

„Loni jsme v Žilině odehráli úplně první zápas sezony, tým byl poměrně nový, nevěděli jsme, co jeden od druhého očekávat, ale nastartovali jsme tím skvělou sezonu. Nevidím důvod, proč bychom tu letos nemohli nastartovat další skvělou, tentokráte evropskou, sezonu,“ prohlásil před odletem Erich Brabec.

„Zranění hráči nám budou hodně chybět, ale doufám, že zápas dopadne dobře. Spoléháme i na podporu našich fanoušků,“ doplnil slávistický kapitán.

„Jedeme do Žiliny vyhrát a porvat se o šanci, abychom i na jaře mohli hrát další zápasy v Poháru UEFA,“ burcuje před zápasem kapitán Slavie.

„V úterý jsme se dívali na poslední zápas Žiliny na hřišti Slovanu. Hrálo se tam na hodně těžkém terénu a Žilinu zřejmě to utkání nezastihlo v nejlepší formě. Ale samozřejmě pohárový zápas je úplně něco jiného, Žilina navíc hraje v domácím prostředí, které bude velice bouřlivé, takže určitě předvede daleko lepší výkon. Víme, že nás nečeká nic lehkého,“ okomentoval Erich Brabec poslední ligový zápas soupeře, ze kterého Žilina odešla bez bodového zisku.

Oproti loňsku povede Žilinu ve čtvrtek do souboje se Slavií nový trenér Dušan Radolský. „To je asi ten největší rozdíl. Samozřejmě že jsou tam také hráči, kteří tam loni nebyli, například Ondra Šourek, Emil Rilke, Adauto, nebo Admir Vladavič. Ale myslím si, že trenér nám určí taktiku, která by měla být úspěšná a která by měla vést k zisku tří bodů,“ doplnil Erich Brabec.

„Myslím si, že ten, kdo čtvrteční zápas vyhraje, tak šanci na postup ze skupiny bude mít větší. I s ohledem na to, že ty další zápasy, které hrajeme s Hamburkem i Ajaxem, budou hodně náročné. Takže kdybychom do těchto utkání vstupovali s tím, že máme tři body, tak by to bylo příjemnější,“ přeje si Erich Brabec.

„V lize nám to tam padá, ale v evropských pohárech zatím bohužel ne. Samozřejmě že v pohárových zápasech je na všechno daleko méně času, ale já pevně veřím, že utkání v Žilině i následující zápasy ve skupině nám vyjdou střelecky, že útočníci, záložníci nebo obránci góly vstřelí a to nás dovede do jarní fáze,“ uzavřel slávistický kapitán.

„Minulý rok jsme měli v Žilině velké štěstí, že jsme udrželi remízu. Soupeř byl v utkání asi lepším týmem, my jsme ještě nebyli rozehraní. Nakonec nám remíza ale pomohla a v těžkém dvojzápase jsme uspěli. Tím pádem má zítra Žilina o motivaci navíc a nás určitě nečeká lehké utkání. Ten minulý rok nám budou chtít vrátit,“ rozhovořil se ještě o motivaci soupeře Petr Janda.

Slávisty čeká večer od šesti hodin trénink ve známém prostředí místního stadionu.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články