Trenér Janů je s podzimem spokojen | SK Slavia Praha
Více

Trenér Janů je s podzimem spokojen

PRAHA - Slávistické béčko má za sebou úspěšný podzim, po sedmnácti kolech je na druhém místě tabulky se ziskem třiatřiceti bodů. Trenér Miroslav Janů pro náš web zkalkuloval podzimní část sezony.

PRAHA - Slávistické béčko má za sebou úspěšný podzim, po sedmnácti kolech je na druhém místě tabulky se ziskem třiatřiceti bodů. Trenér Miroslav Janů pro náš web zkalkuloval podzimní část sezony.

 

Jak byste zhodnotil podzimní část sezony?

„Podzimní část dopadla až nad očekávání dobře, do mužstva jsme zapracovali hodně mladých hráčů. Jsem spokojen hlavně s defenzivou, naopak s proměňováním šancí máme problémy."

 

Vstřelili jste jen 15 branek, čím si to vysvětlujete?

„Všichni útočníci jsou mladí, je jim jen devatenáct let, starší je jen Honka, který dal čtyři branky, ale posledních sedm kol nám chyběl. V ofenzivě jsme podzim odehráli v podstatě bez pomoci hráčů z áčka, takže střílení branek bylo na dorostencích."

 

Naopak inkasovali jste jen čtyřikrát, přestože klasické stopery máte v týmu jen dva a často na tomto postu museli nastupovat hráči, kterým je tento post cizí, jako například Dřížďal v utkání v Hlavici.

„Je to rarita, za šestnáct kol dostat jen čtyři branky, z toho jeden vlastní a jeden z penalty, ze hry jsme dostali dvě branky, Až ke konci za nás nastupovali zkušenější hráči jako Šiklič nebo Dřížďal, jinak byl věkový průměr obrany devatenáct let. Smekám před nimi, nechtěl bych to zakřiknout. Obrana se často měnila, ale fungovalo to dobře."

 

Co se změnilo od loňské sezony, kdy jste hráli o záchranu?

„Změnili se hlavně hráči, zůstali tu jen fotbalisti, kteří mají potenciál na to dostat se do A-týmu. Ne všichni se s tím ale během podzimu vyrovnali, takže nějaké změny proběhnou i v zimní přestávce a zůstanou tu jen hráči, kteří si váží toho, že jsou ve Slavii."

 

Často za vás nastupovali hráči z áčka, jak byste zhodnotil jejich přínos?

„Jsou to většinou hráči, kteří ještě v lize nenastoupili nebo se rozehrávali po dlouhém zranění jako Franta Dřížďal, Ronald Šiklič nebo Lukáš Vácha, který nehrál skoro rok, stejně jako Milan Černý. Jsem s nimi spokojen, i když někteří se do zápasového tempa po zranění dostávají hůř, ale od toho je béčko, aby se rozehráli. Stejně tak musím pochválit i oba brankáře, Jakuba Diviše a Michala Vorla, taky nám moc pomohli."

 

Před sezonou jste se přestěhovali na Strahov, kde máte výborně vybavení po A-týmu, mohlo i to nějak pomoci vašim výkonům?

„Určitě, toho si hráči musí vážit, protože takovéhle podmínky jinde nenajdou. Já je vedu k tomu, aby si už od tohohle věku vážili toho, že jsou ve Slavii. Někteří ale dosáhnou určitého věku, aniž by měli šanci dostat se do áčka, potom musí ten klub změnit, ať už odejít úplně nebo na hostování. Snažíme se tu mít hráče, kteří mají pro A-tým perspektivu."

 

Plánujete v přestávce posílit kádr?

„Do mužstva mám v plánu zařadit dva dorostence, Přeučila s Vyhnalem. Poté ještě máme vyhlídnuté dva fotbalisty, jednoho do útoku a druhého do obrany."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články