Vršovické derby skončilo remízou | SK Slavia Praha
Více

Vršovické derby skončilo remízou

VRŠOVICE - V 9. kole Gambrinus ligy zavítala Slavia na půdu nedalekých Bohemians 1905. Ve vršovickém derby remizovala 1:1. Jako první otevřel účet zápasu proměněnou penaltou Tijani Belaid.
VRŠOVICE - V 9. kole Gambrinus ligy zavítala Slavia na půdu nedalekých Bohemians 1905. Ve vršovickém derby remizovala 1:1. Jako první otevřel účet zápasu proměněnou penaltou Tijani Belaid. Za pár minut ale stanovil konečný výsledek utkání Štohanzl, který srovnával stav na 1:1.

Hráči zahřáli místní diváky šancemi i vstřelenými góly především ve druhé půli. Nejdříve zblízka Sňozíka nepřekonal hlavičkou Šenkeřík, na druhé straně nedokázal míč přesně usměrnit Škoda.

V 62. minutě přišla po ruce Jindřiška penalta pro Slavii. Postavil se k ní Tijani Belaid a prudkou střelou k pravé tyči nedal Sňozikovi žádnou šanci.

Vedení Slavie ale netrvalo dlouho, již v 69. minutě zblízka dostal míč do Vaniakovy brány Štohanzl a vyrovnal.

Rozhodnout o výsledku utkání mohl Škoda s Róthem, jejich střelecké pokusy už ale brankami neskončily. Poslední ránu utkání vypálil Grajciar, nepříjemnou střelu ale dokázal brankář Bohemians 1905 vyrazit.

„Bylo to kvalitní derby, oba týmy chtěly vyhrát, určitě bylo na co koukat. Podle průběhu jsem méně spokojený, když už jsme šli do vedení, měli jsme vyhrát. Po vstřelené brance jsme měli mezery v obraně a některé situace na levé straně jsme neřešili dobře. Naproti tomu Šenkeřík nebo Vasiljevič mohli rozhodnout utkání v náš prospěch. Šenkeřík byl v dobrých pozicích dvakrát, jednou hlavičkoval, podruhé měl výbornou střeleckou pozici. Remíza je asi zasloužená," zhodnotil derby trenér Slavie Karel Jarolím.

„Pvní poločas byla Slavia rychlejší. Míče, které jsme těžko získávali, jsme lehce ztráceli. Druhý poločas nás nastartovala penalta. Určitě se divákům musel fotbal líbit. Asi jsme měli více šancí, ale bod s mistrem je pro nás cenný," okomentoval utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Bohemians 1905 - Slavia 1:1 (0:0)
Branky: 69. Štohanzl - 62. Belaid (pen.)
Slavia: Vaniak - Krajčík, Hubáček, Suchý, Hloušek - Vasiljevič (46. Belaid), Ragued, Volešák, Janda - Šenkeřík (84. Naumov), Vlček (87. Grajciar)
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Janek (58. Dian), Štohanzl, Hrdlička, Róth (90. Zelenka)- Hartig (55. Ibragimov), Škoda
ŽK: Janek - Suchý

Utkání jsme sledovali online.

Slavia TV sledovala pochod slávistů do Ďolíčku.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články