Krajčík: V lize jsme doma suverénní | SK Slavia Praha
Více

Krajčík: V lize jsme doma suverénní

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Když v roce 2005 nastoupil poprvé v derby pražských "S", porazila Slavia Spartu po dlouhých šesti letech. Od té doby odehrál derby ještě šestkrát, Slavia s ním v sestavě získala se Spartou jedenáct bodů, třikrát zvítězila, dvakrát remizovala a dvakrát podlehla.
SYNOT TIP ARENA/EDEN - Když v roce 2005 nastoupil poprvé v derby pražských "S", porazila Slavia Spartu po dlouhých šesti letech. Od té doby odehrál derby ještě šestkrát, Slavia s ním v sestavě získala se Spartou jedenáct bodů, třikrát zvítězila, dvakrát remizovala a dvakrát podlehla. Týmu z Letné dovolila obrana, jejímž byl členem, vstřelit šest gólů, slávistický útok jich za stejnou dobu stačil dát dvakrát tolik. Jedno derby vynechal, teď je v sešívaném znovu. Obránce Matej  K r a j č í k .

V čem může mít Slavia proti Spartě navrch?
Nevím, to se opravdu těžko posuzuje. Doufám, že budeme mít navrch hlavně výsledkově."

Karel Jarolím říkal, že je dobře, že teď hrajete právě se Spartou. Že se tým lépe vyhecuje než proti ostatním týmům?
„No byla to docela darda, ale já jsem zápas s Lille hodil po rozboru za hlavu. Je na každém hráči, jak si u sebe zařídí tu mentální pohodu. Každý se s tím musí sám psychicky vyrovnat a přístup a tréninková morálka musí být dál stoprocentní. My navíc hrajeme doma a to je vždycky super. Stejně super by to bylo, kdyby přijel jakýkoli jiný soupeř."

Vaše první derby vyhrála Slavia 4:1, loni na podzim jste Spartu porazili stejným výsledkem. Bral byste 4:1 znovu?
„Ten zápas je hodně nevyzpytatelný. Loni na jaře, když jsem přijel na zápas, to bylo třeba 1:1. Pokud my se ale vyvarujeme zbytečných přehmatů, měli bychom ten zápas zvládnout."

Bude to těžké zvládnout po porážce 5:1?
„Evropská a domácí liga jsou dvě rozdílné soutěže. Loni jsme doma v lize soupeře válcovali a v Evropě se nám vlastně povedl až poslední zápas na Ajaxu. V Edenu jsme zatím suverénní i letos. Já věřím, že Sparta nebude první tým, který tady v lize vyhraje."

Dostali jste pět gólů za poločas, zažil jste to už někdy?
„Na Arsenalu to vlastně bylo skoro to samé, ale s tím rozdílem, že jsme hráli na jejich hřišti. V pátek ráno jsem se probudil s takovým zvláštním pocitem. Asi proto, že už jsem takovým rozdílem dlouho neprohrál."

Ubírá nějak derby na atraktivitě fakt, že nejde jako tradičně o souboj prvního s druhým?
„Každý čeká, že budou Slavia i Sparta na špici, ale každá sezona se vyvíjí jinak. Loni jsme my třeba měli dobrý podzim, ale na jaře to vázlo. Letos se hodně změnil kádr, jsou tu jiní hráči. Třeba bude zase naopak jaro bomba."

Kdyby vám dal někdo sto tisíc, abyste si na derby vsadil...?
„Tak mu řeknu, ať si je vsadí sám (s úsměvem). Já nesázím, nejsem tak hravej. Když se mě někdo ptá, řeknu mu, že jsou to jeho peníze, ať si s nimi dělá, co chce."

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články