D-dorost vyhrál v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

D-dorost vyhrál v Mladé Boleslavi

PRAHA – D-dorost si připsal další vítězství, v Mladé Boleslavi zvítězil 3:1.

PRAHA – D-dorost si připsal další vítězství, v Mladé Boleslavi zvítězil 3:1.

 

Utkání se hrálo na Městském stadionu Mladé Boleslavi na výborné připraveném trávníku. Jedinou překážkou pro oba týmy byl velmi silný vítr. My jsme v utkání dali příležitost dalším hráčům širšího kádru a v podstatě nenastoupilo pět hráčů rýsující se základní nejsilnější sestavy. Od počátku bylo utkání velmi vyrovnané a útoky se střídaly na obou stranách. Postupně jsme se však stále více osmělovali v útočné fázi a získávali mírnou převahu.

 

Svou aktivitu jsme zúročili až ve 29. minutě, kdy jsme předvedli útočnou akci po pravé straně. Maršík pronikl až k pokutovému území, po zemi přihrál a pěkně uvolnil do pokutového území Hudeczka. Ten po převzetí míče přesnou ranou otevřel skóre utkání – 1:0 pro Slavii. V této době jsme zahodili několik šancí, a tak další jsme využili až v závěru poločasu - přesně ve 38. minutě jsme zahrávali rohový kop z pravé strany. Šonka vyslal přesný centr na přední tyč a nabíhající Hudeczek se hlavou nemýlil – 2:0 pro Slavii. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

 

Do druhé části hry byl jasný úkol nepolevit v aktivní hře se zlepšením střelby a vypořádat se i se silným protivětrem Dlouho jsme byli aktivní, ale opět jsme selhávali v koncovce a přesné finální přihrávce. Naše obrana však musela být stále ve střehu, neboť soupeř byl stále zdatným protivníkem. V 65. minutě jsme se dopustili hrubé chyby v rozehrávce a soupeř svůj rychlý protiútok proměnil, přičemž jsme zcela zaspali v pokrytí jak protihráčů, tak i prostoru.

 

Soupeř se touto brankou dostal do hry a utkání tak bylo až do konce hodně dramatické. Útoky se střídaly na obou stranách. V samém závěru soupeř zvolil taktiku na tři obránce a vrhl všechny síly do útoku se snahou o vyrovnání. Po celé utkání však naši branku hájil spolehlivě chytající Voska. My jsme zase zlobili rychlými protiútoky, ale nedokázali jsme přesně zakončit.

 

Rozhodnutí a pojistka vítězství přišly až v nastaveném čase. V 82. minutě jsme provedli rychlý protiútok do otevřené soupeřovy obrany, kdy míč vyvezl z vlastní poloviny téměř přes celé hřiště střídající Hrubý a v situaci dva na jednoho krásně přihrál nabíhajícímu Badymu. Tomu už stál v cestě jen vybíhající brankář, se kterým si poradil a umístil míč do sítě – 3:1 pro Slavii. Touto brankou stanovil konečný výsledek utkání. Tým zaslouží pochvalu za bojovnost, vůli po vítězství a někteří hráči si sáhli až na dno svých fyzických sil.

 

D-dorost: Mladá Boleslav - Slavia 1:3 (0:2)

Branky: 29. a 38. Kristian Hudeczek, 82. Daniel Bady

Slavia: Ondřej Voska – Vojtěch Maršík, Karel Charvát, Denis Duga Daniel Bady – Miroslav Verner (70. Robert Hrubý), Kristián Hudeczek, Nikolas Salašovič (54. Adam Jeřábek), Jakub Šonka (62. David Červený), - Erik Týfa (59. František Liška), Jan Hannich

Na střídání byli ještě připraveni: Josef Řehák, David Vostárek, Marek Hovorka

 

J. Neuberg – asistent trenéra a vedoucí mužstva

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články