Další jizva pro Suchého | SK Slavia Praha
Více

Další jizva pro Suchého

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Zklamaný slávistický kapitán Marek Suchý byl po zápase novináři nejžádanějším hráčem, na otázky odpovídal více než 12 minut...
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Zklamaný slávistický kapitán Marek Suchý byl po zápase novináři nejžádanější hráčem, na otázky odpovídal více než 12 minut.

Nad okem vám přibyla další jizva, jak se to stalo?
Už tam mám dvě, teď bude třetí. Dostal jsem loktem od Wilfrieda, do hlavy je to celkem nepříjemné. Při zápase jsem na to dostal gel, o poločase jeden steh, ale asi přibudou další. Pořádně se to zašije a bude to zase dobrý. Snažil jsem se do soubojů chodit tvrdě, ale bez faulů. Tohle se občas stane, už jsem toho schytal do hlavy víc, budu si na to muset dávat trochu větší pozor.”

Jak byste zhodnotil zápas?
Připomínalo to minulé utkání tady v Edenu. Dostali jsme branku ze standardní situace. Myslím, že ve hře jsme byli lepší, bohužel jsme to nedokázali dotáhnout. V útočné fázi jsme se tam asi v tolika hráčích nedostávali.

Cíle do zápasu jsme splnili, hlavně co se bojovnosti týče. Chyběly tomu jen branky. Hlavně v druhé půli jsme měli tlak, škoda že to tam nespadlo.

Nikdo z nás nevypustil jediný souboj. Závarů tam bylo také dost, akorát to nikoho z nás netrefilo. Jinak to myslím po herní stránce bylo v pořádku.

Na hřišti jsem cítil, že tu branku dáme. Když jsme viděli, jak nás fanoušci ženou, tak jsme věřili do poslední minuty. Červenobílé vlajky všude kolem vás vás ještě víc nakopnou, fanouškům za tu podporu patří velký dík. Chtěli jsme pro ně vyhrát.”

Je porážka od Sparty tou nejhorší?
„Se Spartou je to nejhorší porážka v lize, ale do dalších utkání bych chtěl vycházet z těch pozitivních věcí, a to je, že jsme dneska Spartu jasně přehráli.”

Do derby jste šel jako kapitán, jak jste kluky povzbuzoval?
„Kluky jsem se snažil povzbuzovat během celého zápasu, je to derby, žádný souboj se nesmí vypustit. Všechny jsem nabádal, abychom to dohrávali, to jsme splnili. Bojovnost tam byla velká. Když jsou fanoušci ve varu, tak vás to strhne a snažíte se spoluhráče co nejvíce povzbudit. Nevím, jestli jsem na ně dnes mluvil víc než jindy, jsou to emoce a jde to ze mě prostě samo.”

Jak to vidíte dál?
Souboj se Spartou jsme teď sice prohráli, za půl roku se ale bude hrát zase. Liga je ještě dlouhá, musíme získat body v dalších zápasech, abychom se před Spartu zase dostali.

Když případně půjde o vzájemný zápas, kdo říká, že na jaře nemůžeme vyhrát jako loni. Ještě se to může všechno otočit."

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články