Slavia remizovala s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

Slavia remizovala s Jabloncem

JABLONEC - V rámci 15. kola Gambrinus ligy se utkala Slavia na severu Čech s domácím Jabloncem. Večerní utkání skončilo pro oba týmy smírně 1:1.
JABLONEC - V rámci 15. kola Gambrinus ligy se utkala Slavia na severu Čech s domácím Jabloncem. Večerní utkání skončilo pro oba týmy smírně 1:1.

Do zápasu vstoupil lépe Jablonec. Hned ve 3. minutě se ujal vedení po přímém kopu Čížka, který z 19 metrů poslal míč k pravé tyči.

Slavia poté držela míč více na svých kopačkách. Odměnou byla vyrovnávací branka ze 31. minuty, kdy si Riste Naumov naběhl na centr Petera Grajciara a hlavičkou poslal míč do sítě domách.

Slavia ve druhém poločase předvedla několik slibných útoků, které ale nedotáhla do konce. Největší šanci tak měli domácí - v 68. minutě po centru z pravé strany zakončoval Lafata, na brankové čáře ale předvedl skvělý zákrok Deniss Romanovs.

Slavia tak s Jabloncem remizovala 1:1.

„V úvodu utkání jsme Jablonec posadili na koně a pustili do vedení. Byli jsme málo aktivní na balon a to pak vyústilo do standardní situace, ze které jsme inkasovali. Pochopitelně že nám to do průběhu zápasu nepomohlo, Jablonec navíc mohl hrát více ze zatažené obrany a spoléhat na rychlé protiútoky. Srovnat skóre se nám podařilo ještě v první půli, bohužel jsme se ale připravili buď špatným centrem nebo špatným řešením o lepší situace před brankou,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

„Ve druhé půli jsme měli balon více pod kontrolou, ale při některých situacích jsme měli zachovat více klidu a připravit si lepší pozici. Několikrát jsme se tam ocitli v dobrých šancích, ale bohužel jsme byli zbytečně nervózní. Navíc po naší chybě po standardce, kdy jsme špatně rozehráli balon, měl Jablonec nebezpečný protiútok,“ dodal Karel Jarolím.

„Chtěli jsme tady vyhrát, protože v našem postavení ten bod toho moc neřeší, my potřebujeme vyhrávat, jestli se chceme dostat do prostor na špičku,“ uzavřel slávistický kouč.

„Cítili jsme proti Slavii šanci, utkání jsme začali dobře, dali jsme branku, pak už ale naše hra v pořádku nebyla. Soupeř vyrovnal, i když jsme v kabině viděli, že branka padla z ofsajdu, do kterého naši obránci Naumova vystavili. V druhé půli jsme měli už jen jednu možnost, tu jsme ale neproměnili. Domácí remíza je pro nás ztrátou, pomohli jsme tím soupeřům za námi," uvedl v hodnocení trenér Jablonce František Komňacký.

Jablonec - Slavia 1:1 (1:1)
Branky:
3. Čížek - 31. Naumov
Slavia: Romanovs - Krajčík, Čelůstka, Suchý, Hubáček - Grajciar, Trapp (78. Ragued), Skácel, Hloušek (88. Trubila) - Vlček, Naumov (74. Šenkeřík)
Jablonec: Špit - Čížek, Zábojník, Drsek, Krejčí - Haurdič (59. Kovařík), Jarolím, Pavlík, Loučka, Vošahlík (80. Eliáš) - Lafata
ŽK: Lafata - Krajčík, Skácel

Utkání jsme sledovali online.

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články