Luděk Zelenka posílí futsalovou Slavii! | SK Slavia Praha
Více

Luděk Zelenka posílí futsalovou Slavii!

EDEN – Futsalová Slavia získala další posilu z řad bývalých fotbalistů Slavie. Vedle Ivo Ulicha se bude ve slávistickém futsalovém dresu představovat také útočník Luděk Zelenka...
EDEN – Futsalová Slavia získala další posilu z řad bývalých fotbalistů Slavie. Vedle Ivo Ulicha se bude ve slávistickém futsalovém dresu představovat také útočník Luděk Zelenka.

Autor 92 ligových branek na podzim hostoval v Bohemians 1905, do zimní přípravy druholigové Dukly se už nezapojil a ukončil fotbalovou kariéru. Jde o druhou posilu v zimní přestávce, která by měla začít rozšiřovat kolonku vstřelených branek.

„S Luďkem jsme o jeho případném futsalovém angažmá mluvili už na podzim, k futsalu a do Slavie ho samozřejmě přivedl Ivo Ulich. V té době měl ale ještě fotbalové ambice, a tak jsme se dohodli až nyní. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že etablování fotbalisty do našeho sportu není jednoduchá záležitost, ale při tréninku se ukazuje, že Luděk je inteligentní hráč, který velmi rychle pochopil o čem futsal je, má snahu se jej učit a přizpůsobit se. Jeho orientace v brankovišti je výborná, má velmi pohotové a přesné zakončení,“ je spokojen prezident klubu Daniel Kolman.

„Přes devadesát ligových branek nedal náhodou. Nyní usilovně pracujeme také na jeho defenzivní činnosti, protože se střílením gólů mít evidentně problém nebude. A pevně věříme, že fanoušci se na své bývalé slávistické idoly přijdou podívat," dodal prezident klubu.

Luděk Zelenka ale úplným futsalovým nováčkem není. Působil v týmu druhé ligy Východ Agromeli Brno. „Přestupová dohoda byla dojednána během několika minut,“ uzavřel Daniel Kolman.

Luděk Zelenka se na utkání velmi těší. „Futsal je hodně o zodpovědnosti, na hřišti se nedá nic vypustit, ani odpočívat. Každé zaváhání znamená šanci soupeře. Ale já se velmi těším. Sejdu se v červenobílém dresu s kamarádem Ivo Ulichem, který mi říkal, že vynikající slávističtí fanoušci chodí i na futsal. Tak si nakonec doufám užiju i pověstnou slávistickou děkovačku," vzkazuje Luděk Zelenka.

Luděk Zelenka působil ve fotbalové Slavii v letech 1999 až 2002. Za A-tým odehrál 175 zápasů, z toho 85 ligových.

Více na www.slaviafutsal.cz

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články