Jaro v Edenu začne proti Budějovicím | SK Slavia Praha
Více

Jaro v Edenu začne proti Budějovicím

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 8. března čeká fotbalisty Slavie první jarní domácí zápas Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede Dynamo České Budějovice. Začátek zápasu je v 17:30 hodin.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 8. března čeká fotbalisty Slavie první jarní domácí zápas Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede Dynamo České Budějovice. Začátek zápasu je v 17:30 hodin.

„Musíme se vyrovnat se ztrátou Adama Hlouška, která je velice nepříjemná. Během týdne jsme zapracovali na nedostatcích, které v naší hře byly v prvním jarním zápase hlavně v obranné fázi. Tři body ze Strahova musíme v domácím prostředí potvrdit dalším vítězstvím,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Kromě Adama Hlouška do utkání také nemohou zasáhnout Josef Kaufman, Jaroslav Černý, Jan Hošek a Benjamin Vomáčka.

S týmem už naopak trénuje Petr Trapp, který nedohrál zápas s Bohemians Praha kvůli naraženému stehennímu svalu.

Kapitán Stanislav Vlček odehrál v sobotním zápase s Bohemians Praha 399. ligový zápas, v pondělí si tedy může připsat jubilejní ligový zápas s číslem 400.

„Přiznám se, že nijak zvlášť jsem ty zápasy nepočítal a nakonec z toho vyšlo takové číslo. Určitě je to i díky tomu, že jsem začal hrát ligu poměrně brzo a také díky tomu, že se mi vyhýbala zranění, ale to musím raději zaklepat. Takže nakonec jsem se dopracoval až ké čtyřstovce,“ uvedl slávistický útočník.  

Jak to případně oslavíte?

„Nejlepší by bylo oslavit to vítězstvím a úplně nejlepší by ještě bylo, kdybych dal konečně gól. Ale samozřejmě vítězství je pro nás v tuto chvíli to nejdůležitější, takže určitě bych byl spokojen, kdybychom ten zápas vyhráli, alespoň bych měl na něj dobrou vzpomínku.“

Když se ohlédnete do minulosti, na jaký ligový zápas nejraději vzpomínáte?

„Určitě na derby na Strahově, ve kterém jsme Spartu porazili 4:1. To je zápas, na který se zapomenout nedá.“

Peter Grajciar věří, že se Slavii podaří zopakovat výsledek z předchozího zápasu. „Doufám, že potvrdíme tři body z venkovního zápasu, kterým jsme snad to jaro odstartovali podle představ,“ uvedl slávistický záložník.

Očekáváte, že si na vás soupeři budou dávat větší pozor, že se budou snažit vaši útočnou aktivitu co nejvíce eliminovat?

„Myslím si, že soupeř si musí dávat pozor na každého z nás, nejenom na mě. Takže nemám nějakou zvláštní obavu, že bych byl více hlídaný než ostatní.“

Těšíte se na první jarní zápas v domácím prostředí?

„Zimní přestávka mi připadala už hodně dlouhá, takže na domácí zápas se moc těším. Doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit a že nám pomohou k dalšímu zisku bodů, které potřebujeme.“

V předchozím zápase s Bohemians Praha jste vstřelil krásný gól. Zaměřujete se hodně na tréninku na podobné střely z dálky?

„Ne vždy to vyjde a ne vždy se to podaří podle představ. Naštěstí to dopadlo tak, jak si to všichni přáli. Míč dobře skočil a odrazilo se to přesně do výšky, moc jsem nad tím nepřemýšlel, pouze jsem chtěl trefit bránu a to se mi podařilo. Je to dobrá zbraň na vstřelení gólu, někdy je to určitě lepší, než ten míč dovézt až před bránu. Bylo by skvělé, kdybychom takových gólů dávali co nejvíce.“

V zápase s Bohemians Praha jste odehrál celých devadesát minut a pořád jste měl dostatek sil. Vypadá to, že zimní příprava vám vyšla...

„Příprava dopadla dobře, byla tvrdá, náročná, ale potřebovali jsme se co nejlépe připravit na jarní část. Já osobně se cítím po fyzické stránce velice dobře, doufám, že mi to vydrží co nejdéle.“

Do Dynama České Budějovice odešel v zimě na hostování Ladislav Volešák. Ten do zápasu ale nezasáhne. Kluby se v dohodě o jeho hostování dohodly na tom, že ve vzájemném utkání nastoupit nemůže.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články