Do sítě mířil oslavenec Vlček | SK Slavia Praha
Více

Do sítě mířil oslavenec Vlček

EDEN/SYNOTTIP ARENA – První domácí zápas v jarní části sezony se sice hrál v mrazivém zimním počasí, více než sedm tisíc diváků v Synot Tip Areně ale zahřálo pět branek...
EDEN/SYNOTTIP ARENA – První domácí zápas v jarní části sezony se sice hrál v mrazivém zimním počasí, více než sedm tisíc diváků v Synot Tip Areně ale zahřálo pět branek a vítězství domácích sešívaných. Slavia si poradila s Českými Budějovicemi a navázala tak na předchozí výhru nad Bohemians Praha.

První branka padla hned po třech minutách hry a na konto si ji připsal asi ten nejpovolanější. Stanislav Vlček dorazil do sítě míč odražený od Naumova a oslavil tak svůj 400. ligový start. Ke druhému gólu byl stejný hráč blízko i v minutě jedenácté, míč z jeho kopačky ale orazítkoval obě tyče a dobíhající Krajčík poté pálil z voleje nad.

Budějovice vyrovnaly ve 26. minutě, kdy se dalekonosnou střelou, první budějovickou v zápase, trefil Peter Černák. Za sedm minut ale opět vedli domácí. Trubilův oblouček z velkého vápna se odrazil od břevna a Petr Janda míč hlavou doklepl do branky.

Dynamo srovnalo svou druhou střelou na branku. K míči se v našem vápně dostal Ondrášek a jeho střela proklouzla Seneckému pod rukou. Účet poločasu ale zakončovali sešívaní. Ve 44. minutě poslal Grajciar z levé strany nadýchaný centr, gólman Kučera míč podběhl a na zadní tyči hlavičkoval podruhé do odkryté branky Standa Vlček.

Ve druhém poločase už diváci v promrzlém Edenu branku neviděli. Dvakrát zafungovala spolupráce Grajciara s Vlčkem, poprvé byl ale nabíhající Vlček v ofsajdu, podruhé nedokázal z těsné blízkosti propálit gólmana Kučeru.

Slavia si poté už jednogólový náskok pohlídala. Dynamo České Budějovice tak porazila 3:2.

„Se zápasem jsem dnes spokojen, až tedy na to, že jsme dvakrát inkasovali.“ Budějovice nevyslaly nijak vysoký počet střel, ale dvakrát to tam spadlo. Navíc za stavu 1:0 neproměnil Vlček šanci, když šel sám na branku, místo 2:0 to bylo 1:1. Za stavu 2:1 udělal to samé Naumov. Opět místo 3:1 bylo vyrovnáno,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

„Druhá půle už nebyly takové manévry, přesto jsme si vítězství mohli pojistit. Bohužel Standa Vlček svoji šanci neproměnil. V závěru jsme vedli jen o branku, Budějovice nakopávaly míče na vysoké hráče, mohlo tam něco spadnout,“ dodával trenér.

„Pro nás jsou dnes důležité tři body, vítězství mohlo být ale přesvědčivější. Štefan Senecký si dnes sice vybral slabší chvilku, ale je důležité, že jsme zápas vyhráli. V minulém zápase zachytal výborně, na Bohemians nám zachránil vítězství,“ dodával ještě Jarolím.

„První poločas byl z naší strany hodně divoký, měli jsme velká okna v obranné fázi. Hodně jsme Slavii dovolili, to pak moc šancí na vítězství mít nemůžeme,“ posteskl si trenér Dynama Jaroslav Šilhavý.

„Mnozí ale čekali, že sem Budějovice přijedou jen bránit. Slavia sice dala tři branky a ještě hodně šancí chytil brankář Kučera, my ale dali dva góly. Fotbal se divákům musel líbit. Druhý poločas už nebyl tak svižný, ale nakonec jsme ještě sahali po vyrovnání. To se nám bohužel nepovedlo,“ zakončil Šilhavý.

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:2 (3:2)
Branky: 3., 44. Vlček, 33. Janda – 26. Černák, 39. Ondrášek
Slavia: Senecký - Krajčík, Kopic, Lafrance, Hubáček - Grajciar, Janda (46. Milan Černý), Trapp, Trubila – Vlček (86. Šenkeřík), Naumov (87. Ivanovski)
Budějovice: Kučera - Leština, Horejš (46. Žižka), Hunal, Krob - Černák – Šíma (82. Mezlík), Riegel, Otepka, Stráský – Ondrášek (64. Hudson)
ŽK: Grajciar – Čermák, Stráský, Horejš
Diváci: 7 334


Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články