Slavia k termínům svých zápasů | SK Slavia Praha
Více

Slavia k termínům svých zápasů

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia v poslední době zaznamenala projevy nespokojenosti svých fanoušků v souvislosti s termíny svých zápasů v Gambrinus lize.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia v poslední době zaznamenala projevy nespokojenosti svých fanoušků v souvislosti s termíny svých zápasů v Gambrinus lize.

„Časy výkopů zápasů s Libercem a Bohemians 1905 jsme v reakci na přání našich fanoušků posunuli na pozdější dobu. Pro derby s Bohemians 1905 jsme vyšli vstříc zejména těm příznivcům, kteří chtějí jít na fotbal na závěr prodlouženého velikonočního víkendu,“ uvedl k tomu ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Ve večerních hodinách budeme hrát také derby se Spartou v rámci Ondrášovka Cupu - hrát se bude ve čtvrtek 1. 4. od 19 hodin,“ potvrdil slávistický tiskový mluvčí.

„Zaznamenali jsme ale také nepříznivé ohlasy od mimopražských fanoušků, kteří by rádi šli na zápas s Libercem dříve. Najít termín, který by vyhovoval všem, asi nejde,“ říká Zlámal.

Slavia se v jarních zápasech objevila na obrazovkách ČT, která do svého programu zařadila zápasy na Bohemians Praha, s Českými Budějovicemi, doma s Teplicemi, na Slovácku a samozřejmě také ligové derby se Spartou, většinou na nejsledovanějším programu ČT2, který má pondělní vysílací čas.

„Jsme rádi, že naše zápasy jsou stále pro televizi atraktivní, i když se týmu nedaří tolik jako v minulé sezoně. Slavia nemá na výběr televizních utkání žádný vliv, jsme jako klub součástí projektu vysílání Gambrinus ligy, kde byly termíny přenosů stanoveny na celou sezonu.

Pro fanoušky, kteří na utkání nemohou cestovat, je určitě možnost sledovat televizní přenosy vítaná, stějně tak třeba i možnost sledovat výbornou atmosféru, která je na utkáních v Synot Tip Areně. Když nebyly realizovány přenosy z evropských soutěží, Slavia čelila velké kritice, nyní je některými fanoušky kritizována za to, že pro změnu dostatečně nebojuje proti televizním přenosům,“ upozorńuje Ondřej Zlámal.

Při jednáních o nové ligové sezoně a termínech televizních přenosů bude Slavia vycházet z toho, že pondělní termín řadě jejich fanoušků nevyhovuje, a to i při zápasech, které hrajeme venku, a snažit se prosadit pro přenosy výhodnější termín.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články