S Teplicemi doma branka nepadla | SK Slavia Praha
Více

S Teplicemi doma branka nepadla

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia ani ve svém třetím jarním zápase nebyla poražena. S lídrem tabulky z Teplic uhráli sešívaní v Edenu bezbrankovou remízu. Slávisté měli v zápase více šancí, nedokázali se ale gólově prosadit.
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia ani ve svém třetím jarním zápase nebyla poražena. S lídrem tabulky z Teplic uhráli sešívaní v Edenu bezbrankovou remízu. Slávisté měli v zápase více šancí, nedokázali se ale gólově prosadit. Kaňkou na utkání je zranění dvou domácích hráčů, Petra Jandy a Riste Naumova.

Na začátku zápasu byla aktivnější domácí Slavia. Už v šesté minutě musel Slavík vyrážet nebezpečnou Vlčkovu střelu po přihrávce Mateje Krajčíka. Na druhé straně střílel z 25 metrů Stožický, jeho střelu k tyči vyrazil Senecký na roh.

K první nepříjemné situaci zápasu došlo ve 26. minutě, kdy se hlavami srazili Matula a Janda. Matula viděl žlutou kartu, oba hráči museli být vystřídáni. Znovu divákům v Edenu zatrnulo o devět minut později. Klein trefil ve skluzu s míčem i nohu Riste Naumova, našeho útočníka musela přímo z hrací plochy odvézt sanitka. Poslední zprávy mluví o zlomenině nohy, v případě Petra Jandy pak o podezření na otřes mozku.

První půle se nastavovala o dvanáct minut, Trubilova tečovaná střela ani jeho hlavička o chvíli později ale v síti neskončily.

Ve druhé půli byli lepším týmem sešívaní, v šancích se ocitli Vlček a střídající Ivanovski, ani jeden ale nezamířil mezi tři tyče. Na druhé straně se stejně vedlo Liboru Doškovi, zápas tak skončil bez branek.

Utkání hodnotil trenér Slavie pan Karel Jarolím: „Zranění určitě průběh utkání ovlivnila. Hra byla hodně rozkouskovaná. Přesto jsme měli dost šancí o utkání rozhodnout. Někdy chyběl důraz, jindy se mělo zvolit jiné řešení situace. Nebezpečně střílel Ivanovski, velkou šanci měl Vlček. Bohužel jsme ale branku nevstřelili. Kromě šance Doška toho Teplice dopředu moc nepředvedly. Měli jsme na to získat 3 body. Ztráta bodů mrzí, chtěli jsme vyhrát.”

„Viděl jsem zákrok na Petra Jandu. Ke střetu asi došlo po odehrání míče, je na rozhodčím, jak to posoudí. Bylo to necitlivé a nebezpečné, myslím ale, že úmysl v tom nebyl. Janda je otřesen a podstoupí další vyšetření. Riste Naumov má zlomenou nohu v bérci, večer podstoupí operaci,” oznámil novinářům zdravotní stav svých svěřenců slávistický trenér.

„Utkání se mi nehodnotí dobře, nastupujeme, abychom hráli o body. Zdraví hráčů je ale nejdůležitější. Všichni jsme byli zmraženi tím, co se stalo. Všem zraněným bych chtěl popřát brzké uzdravení. Bod je pro nás cenný, Slavia má výborné mužstvo a velkou diváckou podporu. Myslím, že dnes byla remíza zasloužená,” komentoval vývoj utkání trenér Teplic Jiří Plíšek.

SK Slavia Praha – FK Teplice 0:0
Slavia: Senecký - Krajčík, Kopic, Hubáček, Starý - Grajciar, Janda (31. Milan Černý), Trapp, Trubila – Vlček (69. Ivanovski), Naumov (44. Šenkeřík)
Teplice: Slavík – Vidlička, Klein, Matula (32. Rosa), Siva – Kalivoda (63. Verbíř), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (80. Zoubele) – Mahmutovič, Došek
ŽK: Milan Černý - Matula, Siva, Ljevakovič, Stožický, Vachooušek
Diváci: 8 761


Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články