Matej Krajčík slaví 32. narozeniny! | SK Slavia Praha
Více

Matej Krajčík slaví 32. narozeniny!

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Matej Krajčík dnes slaví narozeniny. Slávistickému obránci je 32 let. Za Slavii si doposud připsal 110 ligových startů. „Před třemi lety jsem si dal k narozeninám opravdu pěkný dárek. 19. března jsme hráli na Strahově s Brnem...
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Matej Krajčík dnes slaví narozeniny. Slávistickému obránci je 32 let. Za Slavii si doposud připsal 110 ligových startů. „Před třemi lety jsem si dal k narozeninám opravdu pěkný dárek. 19. března jsme hráli na Strahově s Brnem, zápas se pro nás nevyvíjel dobře, protože jsme brzy dostali gól. Ve druhé půli se nám podařilo vyrovnat a já jsem dal potom asi pět minut před koncem vítěznou branku,“ vzpomíná Matej Krajčík na svůj narozeninový gól.

Matej Krajčík začínal s fotbalem v sedmi letech v Senici. Dorostenecké období prožil na střední škole s fotbalovým zaměřením v Povážské Bystrici. Nasledovalo „vojenské“ angažmá v Malackách, ve Frýdku-Místku a ve Vítkovicích. V roce 2001 vedla jeho fotbalová cesta do Prahy. „Rok a půl jsem hrál v Horních Počernicích za bývalý Xaverov. A tam si mě vyhlédla Slavia,“ vzpomíná Matej Krajčík.

Do Slavie přišel v lednu 2003. Dva měsíce po svém příchodu ho ale postihla obrovská smůla, když si v utkání s Příbramí přetrhl křížový vaz v koleni a musel na operaci. Poté nastupoval za juniorku Slavie a hostoval ve Viktorii Žižkov a v Českých Budějovicích.

Stálé místo v základní sestavě A-týmu získal až za trenéra Karla Jarolíma. 20. srpna 2005 se velkou měrou podílel na senzačním obratu v zápase s Jabloncem, který Slavia vyhrála 3:2. Matej Krajčík jeden gól dal a na další nahrál. O dva měsíce později přispěl svým čtvrtým gólem na deklasování Sparty v památném derby na Strahově.

Matej Krajčík získal se Slavií dva mistrovské tituly a byl u historického postupu do Ligy mistrů UEFA. Ve skupině Champions League nastoupil ke všem šesti zápasům v základní sestavě. V zápase Poháru UEFA, do kerého Slavia ze třetího místa ve skupině postoupila, vstřelil Tottenhamu na White Hart Lane vyrovnávací gól Slavie.

Fotografie v galerii jsou ze zápasu s Jabloncem (20. srpna 2005) a z derby se Spartou (23. října 2005).

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články