Slávistický Poločas s Davidem Hubáčkem | SK Slavia Praha
Více

Slávistický Poločas s Davidem Hubáčkem

SYNOT TIP ARENA/EDEN - David Hubáček rozhodně nepatří mezi fotbalové kočovníky. Za svoji fotbalovou kariéru oblékal pouze dres Zlína či Gottwaldova a od června 2005 červenobílý dres Slavie Praha.

SYNOT TIP ARENA/EDEN - David Hubáček rozhodně nepatří mezi fotbalové kočovníky. Za svoji fotbalovou kariéru oblékal pouze dres Zlína či Gottwaldova a od června 2005 červenobílý dres Slavie Praha. „Mám rád svůj klid, nerad se někam stěhuji, když už si na něco zvyknu a funguje to, tak to nechci měnit. To není nic pro mě,“ přiznává David Hubáček, který nedávno oslavil 33. narozeniny.

Kromě Slavie a Zlína jste měl ještě velmi krátkou štaci ve Znojmě...

„Ano, to mi bylo devatenáct a souviselo to s vojenskou službou.“

Neuvažoval jste někdy o zahraničním angažmá?

„Mě nikdo nikdy nechtěl (směje se). Já jsem moc rád že jsem ve Slavii a že tady ještě můžu hrát.“

Nepokoušeli se vás někdy trenéři přesunout například do zálohy? A nebo vám byl od počátku kariéry souzen post levého obránce?

„Téměř vždycky jsem nastupoval výhradně v obraně, v záloze jsem hrál jenom v pár zápasech. Trenéři mě tlačili spíše dozadu.“

Nastupujete občas i na pozici stopera, jaký máte recept na uhlídání vysokých útočníků typu Libora Doška?

„Když člověk není vysoký, tak si to samozřejmě musí vynahradit jinak. Určitě hlavně ve vápně je třeba si na to dát pozor. To je potom složitější. Ale ve hře jako takové je to zase něco jiného, vysocí útočníci většinou nejsou zase až tolik rychlí, to může být zase jejich nevýhoda. Ale moc dobře vím, že asi žádné větší hlavičkové souboje s nimi svádět nemůžu.“

Kdo vás přivedl k fotbalu?

„K fotbalu jsem se přivedl já sám, i když jsem začínal původně s házenou. Ve škole jsme měli takový výběr, kde jsme to zkoušeli, tehdy mi bylo šest let. Potom následovala přípravka a dál už to šlo tou běžnou cestou.“

Jak jste ve slávistické kabině přišel k funkci pokladníka?

„Když odcházel Lukáš (Jarolím), tak mi to předal s tím, že jsem prý nejzodpovědnější.“

Za co všechno se v kabině platí?

„Jsou tam samozřejmě napsány věci, za které se vybírá. Například když nedávno Standa odehrál čtyřstý ligový zápas. To je samozřejmě velká sláva, tak jsme ho hned zkásli.“

Celý rozhovor s Davidem Hubáčkem si můžete přečíst ve Slávistickém Poločase, který je zdarma k dispozici u vstupu na stadion na zápas Slavie s Libercem.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články