S Libercem druhá porážka v řadě | SK Slavia Praha
Více

S Libercem druhá porážka v řadě

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Nevydařený první poločas a dvě branky ve slávistické síti určily osud čtvrtečního zápasu Gambrinus ligy proti Slovanu Liberec. Sešívaní i přes velkou převahu ve druhé půli nedokázali dát branku...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Nevydařený první poločas a dvě branky ve slávistické síti určily osud čtvrtečního zápasu Gambrinus ligy proti Slovanu Liberec. Sešívaní i přes velkou převahu ve druhé půli nedokázali dát branku, už ve druhém domácím zápase za sebou, a Slovanu podlehli 0:2.

Slavnostní výkop zápasu provedl pan Jaroslav Jareš, který nedávno oslavil své osmdesáté narozeniny. Jaroslav Jareš působil ve Slavii jako hráč a v letech 1973-79 a 1984-86 i jako trenér A-týmu. Gratulaci a slávistický dres s číslem 80 přijal od generálního ředitele Slavie Petra Doležala.

Začátek zápasu příliš pohlednou kopanou nepřinesl. Do první šance se sice dostal ve 13. minutě Standa Vlček, který po Jandově centru poslal svoji tvrdou střelu z voleje nad, více příležitostí si ale pohříchu vytvořili liberečtí. Tu první proměnili po devatenácti minutách hry. Kerič přesprintoval naši obranu, přebral dlouhou přihrávku a po zemi prostřelil Romanovse.

O šest minut později vedli hosté už o dvě branky. Na centr z rohového kopu si na malém vápně naskočil Vulin a hlavou poslal míč do sítě.

Do druhé půle Slavia vyměnila hned dvojici hráčů, do hry naskočili Trubila a Šenkeřík, gól už ale sedm a půl tisíce diváků v Edenu nevidělo. Slavia si vytvořila převahu, měla po většinu času míč na svých kopačkách a Liberec prakticky nepustila na útočnou polovinu, větší šanci si ale vytvořit nedokázala.

V 56. minutě se po Hubáčkově přihrávce dostal do vápna Šenkeřík, jeho křižná střela ale mířila metr vedle pravé tyče. O pár minut později se stejný hráč dostal po rohovém kopu k hlavičce na malém vápně, míč ale namířil metr nad branku.

Slavia tak podlehla Liberci 0:2, fanoušky může těšit alespoň návrat Jaroslava Černého do sestavy. Vrátil se po dlouhém zranění, kdy nehrál od 31. srpna minulého roku.

„Upozorňovali jsme hráče na standardní situace a na kolmé přihrávky dopředu. Věděli jsme, že to Liberec hraje, ale nedokázali jsme to uhlídat. Je to přitom škoda, první šanci měl Standa Vlček, měl s ní naložit lépe, průběh zápasu by pak byl úplně jiný,“ povzdechl si trenér Slavie Karel Jarolím.

„Druhý poločas jsme měli územní převahu, ale nebyli jsme schopni vytvořit si gólovou šanci. Liberec se soustředil na obranu a my nebyli schopni je překonat,“ dodával ještě Karel Jarolím ke druhé půli.

Kouč sešívaných se vyjádřil i k situaci brankářů: „Gólman Senecký nás v minulých zápasech nepřesvědčil, proto dnes dostal šanci Romanovs. Jeho výkon ještě určitě budeme hodnotit. Před druhou brankou byla chyba obrany, že jsme nechali hráče hlavičkovat, při první brance to Kerić provedl dobře, jinak dnes neměl Romanovs moc práce.“

„Minulé zápasy jsme si prohráli většinou v pokutovém území. Nebyli jsme důslední v obraně a nedokázali jsme skórovat, toho jsme se dneska vyvarovali. Kerič byl dnes stále nebezpečný, dokázali jsme se prosadit i ze standardní situace. Musím poděkovat mužstvu za obětavý výkon,“ řekl k zápasu trenér Liberce Josef Petřík.

„Jeli jsme sem s tím, že Slavii překvapíme. V lize teď dochází ke spoustě překvapivých výsledků, věděli jsme, že vyhrát můžeme,“ dodával ještě trenér soupeře.

Trenér Karel Jarolím také na dotaz o možnosti návratu Tijaniho Belaida informoval o zdravotních problémech tuniského fotbalisty. "Má při zátěži neúměrné dýchací problémy, nemůže trénovat a tento týden absolvuje důkladná lékařská vyšetření," uvedl slávistický kouč. 

 
SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 0:2 (0:2)
Branky: 19. Kerić, 25. Vulin
Slavia: Romanovs – Krajčík, Kopic, Trapp, Hubáček – Grajciar (75. Jaroslav Černý), Janda, Ragued, Koreš (46. Trubila) – Kysela (46. Šenkeřík), Vlček
Liberec: Zich – Zeman, Polák (81. Gecov), Dejmek, Janů – Dočkal, Bosančić (71. Holeňák), Vácha (78. Kelić), Vulin – Kerić, Frejlach
ŽK: Zeman, Frejlach, Kerić, Zich
Diváci: 7 418


Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články