V pondělí na Bazalech s Baníkem (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V pondělí na Bazalech s Baníkem (mp3)

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 29. března zavítá Slavia v rámci 22. kola Gambrinus ligy na ostravské Bazaly. Od 17:30 hodin tam změří síly s Baníkem Ostrava. „Musíme přestat dělat stupidní chyby, po kterých dostáváme branky.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 29. března zavítá Slavia v rámci 22. kola Gambrinus ligy na ostravské Bazaly. Od 17:30 hodin tam změří síly s Baníkem Ostrava.

„Musíme přestat dělat stupidní chyby, po kterých dostáváme branky. Bez důsledné obrany nebudeme mít v Ostravě šanci uspět. To, že se nám na Bazalech v minulosti dařilo, je sice hezké, ale to je jen další motivace pro Baník. My se musíme soustředit především na svůj vlastní výkon, který musí být mnohem lepší než v posledních dvou zápasech,“ uvedl trenér Karel  J a r o l í m.

„Bodové ztráty jsou samozřejmě citelné, i když pořád je ještě naděje postoupit do evropských pohárů z ligy, ale k tomu je zapotřebí ty zápasy vyhrávat. To se nám v posledních utkáních nepodařilo. Musíme mužstvo zvednout a rozhodně něco změnit, možná i v systému rozestavení a organizaci a pokusit se to v dalších zápasech napravit,“ uzavřel Karel Jarolím.

Na marodce zůstávají Adam Hloušek, Benjamin Vomáčka, Josef Kaufman a Riste Naumov. Nejistý je start Milana Černého, kterého trápí natažený sval. Problémy s kotníkem má i Deniss Romanovs.

„Na to čelo tabulky máme v tuto chvíli velkou ztrátu, teď musíme zapnout, už v pondělí hrajeme v Ostravě. Zápasy jsou tam navíc v rychlém sledu. Musíme co nejrychleji zapomenout, odrazit se od té agresivity a bojovnosti, když nám nejde momentálně fotbalovost, ale přitom víme, že ji v sobě máme. Ale bez běhání, bez důrazu, bez agresivity a bez toho srdíčka se fotbal hrát prostě nedá,“ burcuje Petr  J a n d a.

Slavii teď naopak od předchozích dvou duleů čekají soupeři ze špičky tabulky – Baník Ostrava a potom dokonce tři derby se Spartou...

„Máme těžké zápasy před sebou, to víme. Ale my teď nemůžeme koukat na soupeře, my teď musíme všude bojovat naplno, pokud ještě chceme promluvit do tabulky. I když to bude velmi těžké, tak my teď musíme začít všechno vyhrávat. A začít od bojovnosti a od toho slávistického srdíčka, které nám teď jakoby chybělo.“

„Jsme ve hře v domácím poháru, ale ligu nechceme určitě vypouštět. My nechceme hrát o desáté místo! I když nám to v lize momentálně nejde, tak se chceme porvat o to, abychom se na tu špičku dotáhli. Ale takovým přístupem, jak jsme hráli proti Liberci, to určitě nepůjde,“ nabádá Jaroslav   Č e r n ý.

Myslíte si, že byste mohl v Ostravě odehrát zase o něco větší porci minut na hřišti?

„Určitě, zase budu mít za sebou o pár dnů více tréninků a dalších věcí. Takže doufám, že tam půjdu na delší dobu. Ale na to, abych hrál od začátku, bohužel ještě nemám. Ale když se to takto bude pomalu stupňovat a hlavně koleno bude dobré a nebude se to nějak zhoršovat, tak určitě budu rád za každou minutu na hřišti navíc.“

Trenér Karel Jarolím před zápasem s Ostravou (mp3 zvuk)

Petr Janda před zápasem s Ostravou (mp3 zvuk)

 

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články