Slavia na Bazalech bez bodu | SK Slavia Praha
Více

Slavia na Bazalech bez bodu

OSTRAVA/BAZALY – Nepovedený vstup do utkání stál Slavii naději na vítězství na ostravských Bazalech. I přes převahu na konci druhé půle tak sešívaní na body nedosáhli, Baníku podlehli 1:3.
OSTRAVA/BAZALY – Nepovedený vstup do utkání stál Slavii naději na vítězství na ostravských Bazalech. I přes převahu na konci druhé půle tak sešívaní na body nedosáhli, Baníku podlehli 1:3.

Dvaadvacet minut a dvě chyby naší obrany stačily Baníku k vytvoření dvoubrankového náskoku. Už v sedmé minutě se Kopic s Hubáčkem nedohodli na malém vápně, k míči se dostal Vydra a poprvé skóroval.

Druhou branku domácích vstřelil René Bolf, který osamocený hlavičkoval po centru z rohového kopu. Třetí brance navíc výborným zákrokem proti Varadimu zabránil Martin Vaniak.

Slavia reagovala střídáním, Trubilu nahradil Ivanovski a ještě v téže minutě nádhernou střelou z 25 metrů snížil Petr Trapp. Převaha na konci poločasu ale k dalšímu míči v síti Ostravy nevedla.

Druhá půle nabídla spíše taktický boj, Slavii se nepodařilo vytvořit si větší tlak. Naopak, znovu se radovali domácí, když v 65. minutě z těsné blízkosti prostřelil Vaniaka Mičola. Baník tak sešívané porazil na domácím stadionu po dlouhých dvanácti letech.

„Chtěli jsme zesílit střed hřiště. Věděli jsme o dobrém přechodu Baníku do útoku. Měli jsme vycházet ze zabezpečené obrany dopředu. Plány nám ale zhatily triviálně inkasované branky. Udělali jsme nějaké změny, poslali jsme tam druhého útočníka, nic jiného nám nezbývalo. Po vstřelené brance se naše hra zlepšila, bohužel bez výsledku vepředu. Za stavu 2:1 nám byla upřena penalta, myslím, že by se to vyvíjelo jinak. Poté přišla třetí branka a my jsme zbytek dohráli v křeči,“ hodnotil ukání trenér Slavie Karel Jarolím.

Dohodu s vedením, že Slavia nesmí na Bazalech prohrát, si trenér během zápasu nepřipouštěl. „Nemyslel jsem na to. Něco před zápasem řečeno bylo, ale bylo by smutné, kdybych v průběhu zápasu měl na to myslet, vedl jsem mužstvo tak jako v každých jiných zápasech,“ uvedl trenér Slavie.

Odmítl také, že by byl vystaven nějakému většímu tlaku. „Pod tlakem je člověk pořád, pochopitelně když nejsou výsledky, jaké jsme si představovali, tak člověk může počítat s tím, že tato situace nastane,“ dodal Karel Jarolím.

„Jsme rádi, že jsme dokázali Slavii porazit. Náš výkon byl dobrý, měl svoje parametry,“ dodal k utkání trenér domácího Baníku Miroslav Koubek.

Po utkání se k situaci ohledně postu trenéra Slavie vyjádřil generální ředitel Slavie Petr Doležal: „S ohledem na průběh utkání se v představenstvu poradíme a rozhodnutí o dalším působení trenéra Karla Jarolíma a jeho realizačního týmu vyneseme zítra.“

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 3:1 (2:1)
Branky: 7. Vydra, 22. Bolf, 65. Mičola – 34. Trapp
Baník: Baránek – Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves – Lukeš, Marek, Liška, Mičola (85. Zeher) – Varadi, Vydra (80. Greguš)
Slavia: Vaniak - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Janda, Ragued (66. Jaroslav Černý), Trapp, Trubila (34. Ivanovski) – Vlček (73. Tecl)
ŽK: Neuwirth - Trubila, Kopic, Ivanovski


Utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články