Do odvety pojede Slavia s náskokem | SK Slavia Praha
Více

Do odvety pojede Slavia s náskokem

EDEN - V prvním utkání čtvrtfinále Ondrášovka cupu Slavia porazila Spartu 1:0. Vítěznou branku trefil v 16. minutě Milan Černý. Při premiéře nového trenéra Cipra si tak zajistila dobrou výchozí pozici do odvetného utkání hraného 15. dubna na Letné...

EDEN/SYNOT TIP ARENA - V prvním utkání čtvrtfinále Ondrášovka Cupu Slavia porazila Spartu 1:0. Vítěznou branku trefil v 16. minutě Milan Černý. Při premiéře nového trenéra Františka Cipra si tak zajistila dobrou výchozí pozici do odvetného utkání hraného 15. dubna na Letné, kde se bude hrát odveta. Slavia vyhrála v Synot Tip Areně v Edenu nad Spartou v derby poprvé.

Pod taktovkou nového trenéra vyběhli slávisté do prvního ze tří derby se Spartou během několika dní. Aktivní nástup se Slavii vyplatil. V 16. minutě se v pokutovém území pohotovou střelou prosadil Milan Černý a jedinou brankou utkání tak Slavii zajistil výhru.

Ve druhém poločase už branka nepadla. Největší šanci měl v 82. minutě Vacek, z přímého kopu trefil tyč Vaniakovy branky. Slávisté si ale těsné vedení vzít nenechali a zvítězili tak 1:0.

„Z tohoto vítězství nemůžeme dělat vůbec žádné závěry. Na české poměry jsme viděli skvělý fotbal. V prvním poločase jsme byli, domnívám se, lepší. Ve druhé půli držela míč Sparta, hrála dobře. Neříkám, že jsme během druhého poločasu neměli dobré momenty, ale celkově jsme tahali za kratší konec. S výkonem v první půli jsem spokojen, s výkonem některých hráčů obzvlášť. Myslím, že třeba Ragued odehrál asi nejlepší zápas od té doby, co přišel do Slavie. Nebo Milan Černý hrál po dlouhé době skvělý zápas. Ale celý kolektiv, hlavně v první půli, odvedl výborný výkon,” hodnotil utkání trenér Slavie František Cipro.

 

Josef Chovanec své mužstvo kritizoval za výkon v první půli. „Nechali jsme Slavii skórovat a neproměnili jsme velké šance. Po přestávce to bylo lepší, ale odvrátilio se od nás štěstí, když jsme trefili z přímého kopu tyč. Je to teprve poločas, máme šanci to v odvetě napravit."


SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branky:
16. M.Černý
Slavia: Vaniak - Krajčík, Kopic, Trapp, Hubáček - Grajciar, Janda (68. J. Černý ), Ragued, Kysela – Vlček (90. Ivanovski), M. Černý (84. Šenkeřík)
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Kladrubský, Pamič (45. Vacek) – Žofčák (78. Zeman), Kucka, Hoheneder, Sionko - Wilfried, Kadlec (64. Lačný)
ŽK: Hubáček – Wilfried, Kušnír
Diváci: 7439

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články