Výzva k fanouškům před vršovickým derby | SK Slavia Praha
Více

Výzva k fanouškům před vršovickým derby

V pondělí se bude v Edenu psát historie. Poprvé se totiž na novém stadionu odehraje vršovické derby mezi Slavií a Bohemians 1905. Když Slavia poprvé hrála na Dannerově stadionu 27. března 1932 proti AFK Bohemians, vyhrála 4:1. Hattrick tehdy vstřelil Puč, v brance Slavie chytal Plánička.

EDEN/SYNOT TIP ARENA -- V pondělí se bude v Edenu psát historie. Poprvé se totiž na novém stadionu odehraje vršovické derby mezi Slavií a Bohemians 1905. Když Slavia poprvé hrála na Dannerově stadionu 27. března 1932 proti AFK Bohemians, vyhrála 4:1. Hattrick tehdy vstřelil Puč, v brance Slavie chytal Plánička. 

 

 Na Velikonoční pondělí se od 15.30 hodin utkají dva kluby s obrovskou tradicí a s vynikajícími tábory fanoušků, jejichž hlasivky by měly vytvořit nadstatndardní atmosféru utkání. 

 

„Dlouholeté soužití  obou klubů ve Vršovicích nikdy neneslo žádné znaky vzájemného nepřátelství, naopak po dlouhá léta oba kluby měly mnoho společných fanoušků a přály si úspěch. Například při zápasech proti rivalské Spartě se dokázaly navzájem podpořit," připomíná ředitel komunikace Slavie Ondřej Zlámal

 

Utkání Slavia - Bohemians 1905 je přesto bezpečnostními složkami vyhodnoceno jako rizikové a provází jej řada bezpečnostních opatření, přičemž důraz je kladen na prevenci. Všechny vstupenky se prodávají na jméno stejně jako na derby se Spartou, na stadionu bude možné požívat pouze nealkoholické nápoje, v uplynulém týdnu byl na stadionu rozšířen kamerový systém, technické úpravy byly provedeny v sektoru hostů. Zneprůjezdněna bude ulice Pod Altánem, přímo na stadionu bude připraven státní zástupce, přítomni budou i pracovníci přestupkového oddělení OÚ Praha 10.

 

V této souvislosti je bohužel nutné zmínit nepřehlédnutelnou skutečnost, že Slavia na novém stadionu čelí rostoucím problémům s některými neukázněnými jedinci.

 

Za vhazování předmětů na hrací plochu klub dostal zbytečné pokuty v  zápasech proti Hamburku (15 000 EUR), Spartě (20 000 Kč), Valencii (8 000 EUR) a Janovu (5 000 EUR), celkem v přepočtu 750 000 Kč. Klub nemůže nečinně přihlížet výstřelkům, za které je bolestivě pokutován a které jdou proti možnostem zavedené spolupráce s fanklubem a Ultras.

 

Slavia od fanouška, který vhodil plastikovou láhev směrem k rozhodčímu po zápase s Valencií, vymáhá pokutu v plné výši 8 000 EUR soudní cestou. A v dalších podobných případech bude postupovat stejným způsobem.

 

Na tomto místě nelze přejít problémy, které provázely čtvrteční derby se Spartou, kdy mezi vedením klubu a fanoušky byl domluven jasný scénář a zástupci Ultras se zaručili, že vhazování konfet proběhne pouze na začátku utkání. Realita byla ale naprosto odlišná, konfety létaly na hřiště po celý zápas a narušovaly jeho průběh.

 

Klub musel řešit problémy i po zápase s Českými Budějovicemi, kdy z hlediště zněly urážky na Karla Poborského a na internetu se objevily výhružky směrem k ČT. Disciplinární komise ČMFS vyřešila disciplinární řízení proti Slavii důtkou a posledním varováním.

 

SK Slavia si velice váží toho, jaká je v Edenu atmosféra a toho, že tým má stálou podporu i v utkáních, kdy se mu nedaří. Paní Jarmila Bicanová v Edenu při příležitosti 95. výročí Josefa Bicana pronesla slova, o kterých všichni věříme, že budou platit také v pondělí. 

 

„Slavia byla vždycky noblesní klub, který se vyjímal oproti druhým, vždycky se pěstovala slušnost a úcta k druhým a to lidé zapomínají.  Buďte pořád takoví!"

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články